• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Sorry, že to takhle řeknu veřejně, ale zrovna tebe já považuju dlouhodobě za skvělej příklad, že to opravdu jde zdravě a dlouhodobě. A za následovánihodnou variantu, jak to dělat.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MAR_TINA: jestli to neni podzimem. Ja mam ted furt hlad a chut na sladky/mastny, jak je zima.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já musím být team JOPS. Já jím, zdravě, ale dost. Teď mám nějak problém udržet těch 2000 kCal, jím spíš 2200 kCal, odpoledne mám gakt pocit, že se nesoustředím a nezačnu, dokud si něco nedám.
    Sportem to utáhne na nepřibírání. Jíst na 1700, tak omdlívám hlady. Zahnat hlad kuřecím nebo tuňákem se zeleninou umím, takový ten hlad v břiše, ale tu nesoustředěnost a pocit, že omdlín ne.
    Když nesportuju, jedla bych stejně. Tak je pro mě dobrá cesta to vydat.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    KURE: treba pro moje miry mi to prijde rozbity....mnou spocitanej bazal se vsemi korekcemi mi vychazi na 1 314 kcal

a tady to mi tvrdi ta stranka, ze pri 1 500 kcal budu pri zadny aktivite zaroven drzet vahu i hubnout...

bazal:
    Váš bazální metabolismus je 1 500 kcal / 6 276 kJ

pro hubnuti:

zadna aktivita:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 500 kcal / 6 276 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 500 kcal / 6 276 kJ

lehka aktivita:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 679 kcal / 7 023 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 500 kcal / 6 276 kJ

stredni aktivita:
    kardio:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 899 kcal / 7 946 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 519 kcal / 6 357 kJ
    silove:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 899 kcal / 7 946 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 519 kcal / 6 357 kJ
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Spíš jestli tam ty rovnou do výpočtu necpeš aktivity a bez aktivit by ti to taky nevyšlo pod bazálem.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUCIASHECK: Ja mam 1200 :)) fakt neviem kto z toho neumrie od hladu

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ARGANNAH: z mych anedkotickych evidenci to vychazi tak, ze existujou primarne dva druhy rizikovyho chovani, pri kterym se pribira:
    - prakticky kazdodenni vytrvaly prijem kousek nad spotrebu tela
    - kolotoc hladoveni, "NEmaMPReSdenvuBecCasnajidLO", drasticke az absudni diety, stridano normalnim jedenim nebo jeste lepe preziranim se

Ten prvni rozetnout je vyrazne snazsi.
    Ten prvni je castejsi u muzu, druhy u zen (duvody velmi komplexni, casto spolecensky podminene, nasledky traumat, sirsich problemu etc).
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: spíš esli Luci někde něco nepřeklila..
    když dam svoje miry jako žena:

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    To působí skoro dojmem, že ten kalkulátor je nastavený tak, že ženě sundavá příjem bez ohledu na bazál, zatímco muži ne
    Tyve před pár měsíci jsem tu řešila "mužské" a "ženské" hubnutí, tohle je fakt symptomatické. a) Žena je defaultně vystavena brutálně restriktivním režimům, protože prostě proto, b) do čehož se jí montuje to, že doma vaří a buď se rezignovaně přizpůsobuje rodinné stravě, nebo šílí s vyvařováním dvou a více variant jídel. Do toho je servaná, unavená, nemá pořádně čas sportovat a trpí výčitkami svědomí za každé sousto navíc. Zatímco chlap, jak tu pěkně psal Jops, preferuje přístup "sportuju, abych se mohl pořádně najíst." Když k tomu přičteme průměrně vyšší procento podkožního oproti viscerálnímu tuku, není divu, že hubnoucí success stories jsou jeden chlap vedle druhého.

Navrhla bych radikální řešení a) vařit jednu variantu jídla, jestli to rodina chce sofistikovanější, ať si na to nakydá máslo/dresing/salsu navíc, b) čas na sport brát jako čas pro sebe, dělat, co mě baví, ne někde trpět v tělocvičně u věci, která mi slouží jen k hubnutí a k ničemu jinému, c) nejít pod bazál za žádnou cenu, všichni víme, co to dělá, a rozstřílet bazukou ten obraz křehké víly živící se pránou, co nám věčně našeptává "nejez, hladovění je sexy a ušlechtilé". Ale mám obavu, že bude trvat generace, než tohle překonáme, ten tlak na jedince je strašně velký a když ženskou celá popkultura hecuje do těchhle šíleností, většina ženských prostě podlehne
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LUCIASHECK: mne to hubnuti hazi 400 kcal nad udajny bazal
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK:zajimavy :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ne, tyjo, vycucala jsem si to z prstu :-D

KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: fakt? mě to vypocetlo bazál cca 2100, při lehké aktivite udržovací cca 2700 a hubnoucí 2200. asi by mě to přišlo zbytecne agresivni hubnutí ale pod bazál to neni
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUCIASHECK: já si tam žádala stávající váhu (+že ji chci udržet) a vykopli mi to 10000 kJ 😅😂 kéž by.....to bych se musela futrovat od rána do večera
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LUCIASHECK: mne ta kalkulacka hazi vcelku smysluplny cisla, co tak muzu soudit dle "anekdotickych evidenci" na sobe
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MARINNE: Ha, dalsi kalkulacka, co na hubnuti doporucuje jit pod bazal. 1700 neco malo hazi bazal, na hubnuti asi o 80 min.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já se tu asi pomalu smiřuju s tím, že budu prostě tlustá :D Nejsem schopná udržovat restriktivní jídelníček, v kombinaci s rodinou, která má svoje chuťové preference a já fakt nebudu vařit pro sebe extra a mlsně na ně koukat, jak jedí něco lepšího :o)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    MARINNE: Podle toho mam mit 1765 kcal pro hubnuti, to jsem snad ani nechtela videt...
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    KURE: tak ked si tu zadáš ženu vek 35, konfekčnú výšku 168cm a 85kg, pri ľahkej fyzickej aktivite je udržovací príjem 2100kcal. Máme to blbý no.

Bazální metabolismus, výpočet denního příjmu kalorií
    https://www.bezhladoveni.cz/kalkulacka-denniho-prijmu-kalorii/
    GALE
    GALE --- ---
    CORNELA: 720 kcal, 39,4 g tuku, 29,5 g bilkovin v kureci verzi. Neptejte se me, jak to vim. Patecni vecerni cesty na Moravu jsou za trest.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    GALE: jasný, už chápu. Takže když má dejme tomu průměrná žena cca 30% svalů v těle, tak ty máš těch třicet, nebo trochu víc. Špatně jsem to pochopila a vyděsila se, co že jsi to za monstrum :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam