To působí skoro dojmem, že ten kalkulátor je nastavený tak, že ženě sundavá příjem bez ohledu na bazál, zatímco muži ne
Tyve před pár měsíci jsem tu řešila "mužské" a "ženské" hubnutí, tohle je fakt symptomatické. a) Žena je defaultně vystavena brutálně restriktivním režimům, protože prostě proto, b) do čehož se jí montuje to, že doma vaří a buď se rezignovaně přizpůsobuje rodinné stravě, nebo šílí s vyvařováním dvou a více variant jídel. Do toho je servaná, unavená, nemá pořádně čas sportovat a trpí výčitkami svědomí za každé sousto navíc. Zatímco chlap, jak tu pěkně psal Jops, preferuje přístup "sportuju, abych se mohl pořádně najíst." Když k tomu přičteme průměrně vyšší procento podkožního oproti viscerálnímu tuku, není divu, že hubnoucí success stories jsou jeden chlap vedle druhého.
Navrhla bych radikální řešení a) vařit jednu variantu jídla, jestli to rodina chce sofistikovanější, ať si na to nakydá máslo/dresing/salsu navíc, b) čas na sport brát jako čas pro sebe, dělat, co mě baví, ne někde trpět v tělocvičně u věci, která mi slouží jen k hubnutí a k ničemu jinému, c) nejít pod bazál za žádnou cenu, všichni víme, co to dělá, a rozstřílet bazukou ten obraz křehké víly živící se pránou, co nám věčně našeptává "nejez, hladovění je sexy a ušlechtilé". Ale mám obavu, že bude trvat generace, než tohle překonáme, ten tlak na jedince je strašně velký a když ženskou celá popkultura hecuje do těchhle šíleností, většina ženských prostě podlehne