• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA:
    typicke ranajky
    priklady obedov
    vecera napriklad polievka s chlebom alebo wrapom v Ugu, ked som v meste a nechce sa mi varit

nesvacim, nezerem mimo 3 jedla denne, nejem sladke, nepijem alkohol (obcas, tento mesiac som mala zatial 1x), nejem prasarny (ako vidis rizek s kasi je ok:), k jedlu pijem vodu alebo nesladeny caj. zmestim sa do +- 1500 kcal.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: mě by zajímalo i jídelníček, ale nikdo se nechtěl pochlubit.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ARGANNAH: ja mam tuto postavu odvzdy, teraz mam 37. ako zatial som nepresla cez 70kg nikdy, ale uz u tejto vahy som na 163cm hubeny clovek s velkym bruchom (urcite nad 80cm v pase) a hubenymi nozickami, bolo to tu cca na konci korony. to ma nuti sa hlidat, co robim vyse 10 let. hubla som velakrat, prvykrat asi v 10, ked mi chlapecek na dvore povedal, ze som tlusta, potom na strednej, kde ma spoluziacky volali "africke dieta". vtedy som sa vyhubla na 48kg. nastastie nemam emotional eating ani tendence bingovat, ale ako je to boj sa udrzat pod 75 v pase. mna ina miera viacmenej nezaujima. ja mam standard to, co ostatni povazuju fakt za dietu (hlidam sa, aby som nejedla moc malo a nedopadla ako svoja matka, ktora je taky ten obezny anorektik). akonahle sa prestanem hlidat a zacnem dortikovat a alkoholovat, tak ma pustaju ludia v tramvaji sadnut.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ACKO: já jsem přímo na přechodu:) a pro mě je teda nejhorší to, že jsem byla celý život zvyklá jíst jak dřevorubec a teď to už úplně nejde, a jak psala Kochanska, tuky se zvolna sunou výše, bohuže ne až na prsa:))
    Nikdy jsem žádnou dietu nedržela, spíš zkouším třeba nejíst tolik sladké a nejíst tolik-protože já sním stejné porce, jak můj chlap:(
    ACKO
    ACKO --- ---
    Protože tady tu kategorii máte málo zastoupenou, tak bych chtěla říct, že není důvod po přechodu nějak výrazně ztloustnout, jen je třeba se furt o sebe starat a neprasit jídlo, protože bohužel se mění chutě směrem ke sladkému. Ale já jsem nikdy nadváhu neměla a nikdy jsem nedržela žádnou dietu. Nicméně jen reálný přechod mi přidal asi 5 kg, se kterými jsem smířená a nemám v úmyslu dělat nějaká opatření, abych je dala dolů.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Od rána přemýšlím nad tím, co jste psaly. Chtěla bych vědět víc, přijde mi, že mi možná uniká celá jedna dimenze problému. Budu opravdu ráda, když napíšete něco blíž, jak to máte.

Jak vlastně hubnete? Co děláte, když chcete shodit? Jak velkou zhruba máte nadváhu a kolikrát už jste hubly? Jste po přechodu?

Chápu, jestli je to moc osobní nebo jestli jsem moc dotěrná. Ale fakt mě to moc zajímá.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: Diky za popis ale sedi lol :D
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: byl bych opatrnej na inbody a všechny tyhle hobby mašinky co měřej impedanci.
    Jejich přesnost je meh a jedinný k čemu jsou dobrý je sledování trendu.
    Absolutní hodnoty jsou odhad napasovanej na základě nějakých průměrných lidí.
    Čím jsi dál od průměru tím horší odhad to má. A myslim že prcek s obříma kozama, dámy prominou, je docela daleko od průměru.

Relevantní absolutní čísla se zjiš´tujou na dexa nebo hydrostaticky váze.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: kozy jsou na tom aspon to jediny pozitivni, i kdyz asi i to je vec nazoru a nekdo by treba radeji mensi. a zaroven celkem drzi tvar, protoze sedi na pneumatice na zaludku a nemaji tolik kam padat. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: yep a potom ides v 28 rokoch na inbody, tyden po tom, co si ubehla polmaraton, mas 56kg na 163cm a ta vec hlasi nadvahu v oblasti trupu. ok, asi za to mozu i tie Gcka kozy, ale... ja mam ten visceralny tuk fakt blby i v hubenom stave. posrana genetika.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když jsem byla mladá, štíhlá s velkou prdelí, tak jsem se dívala na ty starší ženské, jak jim zpod sloupovité všude stejně široké sukně koukají hubené nohy a říkala jsem si "ty jo, takhle bych vypadat nechtěla, ještěže ten tuk mám dole". Tak už tak vypadám, akorát že ani ty nohy nemám kdovíjak hubené :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Nikdo nejsme dokonalej. :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCHANSKA_CH: a ted si vem, ze se tak uz narodis. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Díky věku a proběhnuvšímu přechodu sleduju, jak se kompozice těla přehazuje, jak o tom píšou v článcích pro ženy. Tuky z prdele se sune na trup a ženský křivky už nejsou tolik výrazný.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: s jizvou dole uz by to nemohla byt mini, mam pupik nizko a na abdominoplastiku jako takovou mam jine favority, Skalu ne. studuju to dukladne uz asi 2 roky, protoze to bricho je bohuzel mindrak s velkym M.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: skála ti vybere nejlepší řešení pro tvoje břicho.
    A ta jizva v podbřišku je dokonale schovaná do kalhotek.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    (Videla jsem zajimave reseni, kdy se urizne pruh kuze pod prsama a bricho se vytahne nahoru, takze jizva neni v podbrisku, ale je schovana v ryze pod prsama. Pupik se nechava, je to miniabdominoplastika. To spolu s liposukci bych do budoucna chtela, snad jsem vhodny adept a videla jsem to u dr. Skaly.)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ARGANNAH: ano, je to vytahana kuze, ale prekvapive ne az tak moc a pak hlavne tuk. na podzim 2022 jsem byla na konzultaci k liposukci bricha a doktor byl tim mozstvim tuku az prekvapenej, protoze na prvni pohled vypadam stihla, hlavne teda zepredu a to jsem mela o nejakych 8 kg vic nez ted. jenom liposukce uz nepripada v uvahu, uz tehdy to bylo s kuzi na hrane a ja jsem mezitim jeste jednou rodila, takze to uz je passe, to by nevypadalo dobre.
    ten podzim 2022 jsem byla i ja bodystatu a na trupu to bylo pres 200% tuku, vyrazny nepomer oproti zbytku tela. ted netusim, ale z profilu vypadam jak tehotna a diastazu ani po 3 detech nemam. jsem rozhodnuta, ze bricho necham uriznout a budu se modlit, aby se pak tuk ukladal treba na zadku nebo stehnech, to by bylo super, hlavne ne treba v obliceji. :)
    kazdopadne moje telo vypada jak slepene z 2 lidi, stihle a celkem svalnate koncetiny a k tomu trup radsi bez komentare.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ARGANNAH: No, mne tuk do stehien nejde nikdy, len do brucha.
    Cely sa hromadi v oblasti trupu, nozicky a rucicky hubene. Ma to cela matkina strana rodiny.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: já taky hubnu břicho dost blbě a nabírám zpět první, zatímco boky a stehna jdou lépe.
    Když jsem naposledy hubla, vypadala jsem jak zápasník - zadek, boky a stehna šla dolů relativně rychle, zatímco břicho jako poslední a jak mám široká ramena, tak jsem vypadala jak trojúhelník.
    Teď, pět let po porodu, můžu zodpovědně říct, že břicho je zpátky a je to tuk, ne povolená kůže.

Jsme holt jiný typ postavy. Moje matka byla v mládí tyčka a pak i vlivem léků jablko s tenkými nohami a tlustým břichem. Já jsem dostala nějaké geny od táty, že mám i pas, ale to břicho naskakuje ochotně hned.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    POZITRON: Díky za koment! Ale doplňující dotaz, nemůže to být z větší části vytahaná kůže a povolené svaly spíš než tuk? Zvlášť jestli jsi relativně čerstvě po porodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam