• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BERUSKA_CA: podle BMI kalkulačky máš ideální váhu. BMI 30 je utvych hodnot fakt hodně daleko 😊
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: tloustne obličej, to znám.
    Jednak mi tloustne a nehubne obličej nebo až hodně hodně pozdě, jednak mám kulatý široký obličej i tak. Takže vypadám na pohled tlustá i když náhodou nejsem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Asi ankete moc nepomuzu.
    Ja si vzdycky myslela, ze mam fortelnej zaklad, ale jak tu ctu ty vase cisla, tak to asi nebude tak horky… mam 163cm a 56-57kg. U doktora je vazenu formalni, protoze se musime vejit do BMI 30 a to se mi vzdycky smeje, ze nezvladnu ani s kabelkou. Pan je zkuseny, vi, ze nase zavazadla neco vazej :)
    Tehotenstvi zadne, prechod taky jeste ne.
    Tloustnu rovnomerne, coz neni uplne vyhoda, tloustne mi i oblicej a ja poznam i dve kila. Okoli asi pozna kulovy. Ale stihlounke vili nozky jsem mela jen jednou, kdyz jsem omylem zhubla stresem (to se mi z jidla nedela dobre) a mela jsem 51kg a to uz bylo i na moji konstrukci malo.
    Ruce jako hulcicky jsem nemela nikdy, a nikdy myslim fakt nikdy - narodila jsem se jako kralik sotva 2.5kg a matka volala z porodnice, ze jsem mala, hubena ale ruce mam jako od mnohem vetsiho miminka. Coz otec kontroval prohlasenim, ze kdyz ji nekomu ubalim, aspon si to bude pamatovat. Ano, o mnoho let pozdeji jsem velmi neodbytnemu napadnikovi, ktery se po me zacal sapat, v sebeobrane jednu natahla a zlomila mu nos. O dalsich mnoho let pozdeji jsem jednou rukou otevrela kabinu od akrobatickeho letadla jednou rukou a provedla go-around ve dvoumotoraku, kdyz jeden motor vysadil. Oboji zvladne jen kazdy druhy chlap, jsou tam velke sily na pace.
    Diety nedtzim, kdyz jim jen “zive” jidlo, nenuti me to mlsat. Proste se to telo reguluje samo.
    Zjistila jsem, ze dostatek odpocinku a nejaky pohyb (lyze, brusle, plavani, hodne chodim a beham na trampoline) to poresi.
    Jako dite jsem kolem puberty byla tezsi, ale to se stovnalo kdyz jsem uprchla od rodiny, ktera me stresovala (taktez zmizely zazivaci potize, ktery tehdy zadny doktor neumel lokalizovat).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já mám celý život číslo na váze vyšší, než na kolik vypadám. Při 170 cm a 70 kg jsem byla štíhlá tak akorát, velikostr 38 - 40. Po prvním dítěti jsem zhubla zpátky na nějakých těch 72, mezi druhým a třetím to nešlo stihnout a po třetím už se to dolů hýbat nechce, teď mám určitě přes 90, nevím přesně kolik, nevážím se, odměřuju dírky na opasku (protože tam je ten hlavní problém). Vypadám furt jak těhotná, v letních šatech mě leckdo pouští sednout v MHD, jako by se to vytahané břicho prostě jen naplnilo tukem.
    Jídelníček ideální nemám, chtělo by to víc zeleniny a méně sacharidů, ale nějak nemám kapacitu řešit večeře. Obědy mám od Freshboxu kvalitní a zdravé, to jo, a snídám Mixit s jogurtem.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    Hmm, tak ja mam cil dostat se pod metrak a idealne uz se znova nedostat nad nej, jinak optimalni vaha by byla nekde kolem 75-80 (merim 172 cm).
    Kolik vazim nevim, ale tipuju neco kolem 110...

S hubnutim jako takovym jsem problem nemivala (ale ted s tim, jak jsem rozbita + stara, vidim, ze to bude horsi), vahu mam cely zivot +-30 kg, vlastne ani nestiham sledovat, jak na tom zrovna jsem (a nosim obleceni, ktere takove vykyvy snese), mivam problemy s posahanou hlavou a pripadne ruznymi urazy (napr. od unora jsem mela takovy problem s rukou, ze mi dcery pomahaly i s oblikanim a cesanim - sladke mi zlepsuje naladu a to, ze kynu, me v porovnani s tim zbytkem netrapilo. Ted hubnu jen proto, ze k tem problemum, co mam, nepotrebuju dalsi - a citila jsem, ze nakynout jeste vic by bylo uz fakt spatny (treba na kolena).

Co se stravy tyce, nesnasim pocitani, miluju LC...
    (V prechodu jsem si myslela ze uz jsem, ale nakonec asi jeste ne, spis tpo bylo nejake divne spatne obdobi)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dneska zatím takto. Snídaně je nezvyklá sladká, protože doma došly skoro všechny normální slaný bílkoviny.
    Cíl mám 2000 KCal (do 2200 kCal si nenadávám) a hýbu se na 400 - 800 kCal/den.

POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: taky zalezi, co beres jako pas, jestli nejuzsi cast trupu nebo cca tam, kde je pupik. ja mam treba pres pupik a pres zadek stejne (88 pres pupik, 89 pres nejsirsi misto boku a zadku), coz proste nevypada ani trochu dobre.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: vyvolám doma velké měření.
    Ale jak znám toho mýho trolla, změří mě ve výšce pupíku nebo v coulech.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Vzdyt jses cca stejne vysoka jako ja nebo o kousek vyssi a mne u vsech doktoru na vsech moznejch mericich zarizenich vychazi 172, vyjimecne 173
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: tuhle mě na plicním měřili na té váze s šibenicí paní tvrdila, že mám 169 cm. Rozjela se mi panika, že to BMI je ještě horší a pak jsem na chodbě narazila na točící váha/výška/BMI kolečko, měli nějaké přísné a vyšlo mi, že musím zhubnout hrozně moc. Asi otok dolů a pak 10-15 kg dolů. Ještě to zpracovávám hodlám to pečlivě přepočítat.
    Cíl jsem měla BMI 28.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Ja ve svem tak nejak optimalnim stavu mela cca 105-80-100 pri nejakejch 68-70 kilech, to bylo asi nejsymetrictejsi a nejzdraveji vypadajici, co jsem kdy mela… ale bylo to kurevsky vydreny dost cilene zamerenejma cvikama a vsim moznym, s posilovnou 4x tejdne pod dozorem… jinak to jsou sileny hausnumera, na kterejch mi to litalo… 95-65-82 jsem mela pri vyhladovelly vaze pod 50 kilo ve svejch 17-18.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: no ale ked mas zadek 90 a pas 80, tak vyzeras trochu inak. tiez nemas 160cm.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Děkuji!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GALE: naprosto super váha a úspěch.
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Je mi 39, mám 174 cm, PCOS kompenzované antikoncepcí a dotáhla jsem to na 81 kg, tedy -20 kg od loňského září. Do června pomáhala Saxenda, pak došly peníze.
    Hubnula jsem pomocí počítání příjmu a složení stravy. Minulý čas proto, že se hubnutí zastavilo a nutriční mi včera řekla, že jsem našla svůj udržovací příjem. Ten by bylo třeba k dalšímu hubnutí ještě ještě snížit, ale dál sundávat jídlo nedoporučuje. Další hubnutí jedině sportem. Tomu se teď věnuji 1x týdně a denně mám asi 9 000 kroků. Víc sportu je otázka nedostatku času, protože děcko-práce si nárokuje můj den od 5:30 do 20:30. Nejsem si jistá, jestli tu zbývající půlhodinu mentalní energie denně chci věnovat ještě cvičení. Teď mám spíš jiné priority.
    Jinak jsem tým Luciashek. Stehna a kozy jsou věčný. Obojí se teda zmenšilo, ale itak mám prsa velikosti 32HH. Nohy se sice vyrýsovaly, ale vílí nožky to nebudou nikdy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tyjo holky, ve svém nejhubenějším plně dospělém období (= rozjetý únavový syndrom z podvýživy) jsem měla přes zadek 110 cm. A pas asi 85 cm. Je to strašný kontrast rozměrů.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA:
    typicke ranajky
    priklady obedov
    vecera napriklad polievka s chlebom alebo wrapom v Ugu, ked som v meste a nechce sa mi varit

nesvacim, nezerem mimo 3 jedla denne, nejem sladke, nepijem alkohol (obcas, tento mesiac som mala zatial 1x), nejem prasarny (ako vidis rizek s kasi je ok:), k jedlu pijem vodu alebo nesladeny caj. zmestim sa do +- 1500 kcal.

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ARGANNAH: Mam pcos, chronickej zanet stitky, historii ppp, pred 20 ze dne na den konec s vykonnostnim sportem kvuli urazu patere, early 20s docasnej konec ze dne na den s jakymkoliv sportem a totalni domrdani vseho dvema rokama na antibiotikach… tyhle dve epizody dost nastartovaly moje pribirani.

Tloustnuti/hubnuti mam zjevne naprosto dokonale navazany na hladiny kortizolu, takze ve stresu nezhubnu ani gram, naopak pribiram takovym zpusobem, ze to nedokazu nijak ovlivnit. A kdyz jsem happy a v klidu, hubnu tak nejak samovolne. Dlouhodobe mam problem jist a nezridka jim pod bazal, pokud na to nemyslim, tady se ta historie projevuje fest…

Hubnoucich pokusu nespocet, vzdycky uspesnejch do dalsi krize…

Jinak ten typ, co vypada jak slozenej ze dvou ruznejch lidi, jsem prakticky odjakziva. Kdyz jsem byla hubena, bylo to ofc. min markantni, protoze jsem furt mela nejsirsi boky, s kilama navic (a to uz i pomerne malo kilama navic) se mi presouva nejsirsi misto (z celniho pohledu) tesne NAD boky do “love handles” - boze, jak ja ten termin nenavidim…. Ale nikdy, v zadnym stavu, jsem nemela utlej pas, vzdycky trup ve tvaru divnyho valce… I ve stavu evidentni podvyzivy a podvahy, kdy ze me lezly kosti, jsem nemela pas pod nejakejch cca 64 (a to bylo v dobe, kdy jsem mela pres prdel pod 85)…

Kdyz hubnu, prdel a boky jdou prvni, takze vzdycky docasne vypadam jeste hur nez predtim, kdyz jsem byla tlustsi, protoze to nejsirsi misto zustane se stejnym objemem dyl.

Schvalne pujdu s kuzi na trh a nasdilim, co jsem kde vyhrabala z ruznejch obdobi (to vrcholne anorekticke chybi), bezhlavy koupelnovy selfie je aktualni.

POZITRON
    POZITRON --- ---
    ARGANNAH: je mi 40, merim 164, nejvic jsem v zivote mimo tehotenstvi vazila asi 73, coz uz vypadalo opravdu priserne a stejne tak jsem se i citila, jakkoli to pro zeny s postavou hruska bude znit neuveritelne, protoze zena s postavou hruska by pri stejne vaze a vysce vypadala stale jeste dobre. ja uz byla doslova koule na nozickach, protoze koncetiny byly uplne ok a vetsina tuku se ulozila na trupu. to se mi stalo v zivote celkem 2x, poprve kratce po dvacitce, podruhe po prvnim porodu.

ted mam 55 kg, boky 89 cm, pas 79, pres pupik 88 a pres prsa v podprsence 98. zepredu dobry, z profilu pupkatej strejc s kozama.

hubnuti mi problem moc nedela, ale musim si hlidat sacharidy a nepit alkohol, to je cesta do pekel. podivam se na pivo nebo pizzu, ne-li dortik a uz kynu. to samo prehanim, ale ne zas az tak moc. :) myslim, ze telo vi, co mu dela nebo nedela dobre, protoze sladky jim jenom kdyz hulim, jinak mi to ani nechutna. bohuzel o pecivu a testovinach se to rict neda.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: mě by zajímalo i jídelníček, ale nikdo se nechtěl pochlubit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam