• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MARKYSHA: přesně jak píšou ostatní, viděla bych to na sladké nápoje. A taky na svačinky po škole. Vídám to u nás v obchodě každý den. Děti jdou ze školy, hádám, že jsou po obědě a jejich košíky jsou plné energetických srágor, sušenek, brambůrků, čokolád, limonád, nealko piva a někdy bohužel i alko věcí...
    Otázkou taky je, jak se stravují doma. I extra fyzicky náročné tréninky může domácí strava ala polotovary, pizza, sladké pití, adt. (na denní bázi), zabít. A to nemluvím o tom, že třeba ti kluci mají tři tréninky v týdnu a o víkendu zápasy, ale zbytek dnů prosedí na zadku ve škole, nebo doma u compu.
    KURE
    KURE --- ---
    MARKYSHA: no a mají opravdu pohybu dost? jako třikrát tejdně hodina je lepší než nic, ale jestli zbytek sedí u obrazovky tak to je řádově míň než bylo běžný dřív.
    A pak se víc jí. A jí se víc, více kalorickýho jídla. Děti si samy kupujou dobroty, nad rámec už tak bohatýho jídelníčku.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MARKYSHA: u syna v hokeji je taky dost obeznich deti, pritom maji 3-4x tydne trenink a o vikendu zapasy. Jsou to imho sladke napoje, fast foody (na obed do jidelny chodi malokdo, spoluzaci syna si nejcasteji koupi veci v samosce nebo kebap nebo mekac) a hlavne myslim malo ostatniho pohybu)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: sladké nápoje? Jen hádám, ale ty glu-fru sirupy jsou vysoko na žebříčku podezřelých.
    Plus možná tréninky, ale zbytek času bez přirozeného pohybu? Vozí je rodiče na trénink autem?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: přitom syn je v brance, tzn., že toho pohybu má méně, než ostatní hráči a dost zhubnul a současně se osvalil. Tak to mi hlava nebere.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem byla se synem na zápase ve florbalu a zas mě hrozně překvapilo, kolik je tam vysloveně tlustých dětí. Ne statných, ale prostě tlustých. Přitom mají třikrát týdně intenzivní tréninky, každý druhý víkend zápasy, to jsou tři až čtyři zápasy v jednom dni, kdy do toho jdou naplno. Takže pohybu mají dost, tak jak to, že jsou tlustí?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ACKO: už k ní nechodím. To je ta, co mi říkala, že se mám smířit, že jsem nemocná, jít na invalidní důchod a děti si do péče nebrat. A usínala, když jsem jí něco říkala.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MARKYSHA: no jestli tohle řekl někdo, kdo vystudoval psychologii, tak se asi hodně špatně učil
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: no nevěděla jsem, jestli se naštvat nebo být polichocena
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    MARKYSHA: to mi pripomnelo zavery jednoho psychologa pote, co jsem si sveho casu zkusila nejakou tu neurohru:
    p: a urcite nemate vystudovanou vysokou skolu...
    ja: ???
    p: mate? Aha.. tak druha moznost je, ze jste byla prilis dlouho na materske
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: to potěší, co
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUSINDA: to mi připomnělo moji psycholožku:"Vy jste překvapivě dost inteligentní na to, jak vypadáte."
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: A myslis ze moje fotky vyjdou na prvni dobrou? Ani nahodou :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BERUSKA_CA: tak já pečlivě vybírám, jakou fotku zveřejním, žejo :D Ze sta fotek nevypadá můj ksicht jako lívanec třeba na dvou.
    A absence vrásek je holt jeden z nemnoha benefitů nás tlustejch, no :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: Nemas jedinou vrasku a to ti muzu tise zavidet (a asi nejen ja). Vis kolik lidi platej za to, aby meli tak pekny oblicej? Vidam pravidelne tvoje fotky. Navic se umis sik obleknout a to celkovy dojem hodne posouva. Nikdy bych nerekla, ze mas nejak divnej oblicej, naopak!
    To rikam proto, abychom si tu uvedomily (i?) ze my se casto vnimame mnohem hur, nez jak nas vidi okoli.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: Wow, to je na takovýhle médium překvapivě dobrej rozhovor!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BERUSKA_CA: ano. Můj obličej je jako měsíc v úplňku. A když tloustnu, začne na něm tuku přibývat a ztrácejí se obličejové rysy, je to jenom hromádka tuku s knoflíčkem nosu a dírama pro oči.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Vlevo dole: """ nejčastěji jsou obézní lidé se středoškolským vzděláním"""" jen pro info

Speciál: Změna směru - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/lifestyle/special-o-zivotnich-zmenach/r~43991fc6907f11ef95ee0cc47ab5f122/#telo-a-duse-1
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Těžko zpevnis něco, co stárne, ztrácí vodu a elasticitu a holt se zdrcne.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ELIZHANNAH: Je treba to cvicenim roztahovat a spevnovat. Zdravim ako plotynkar.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: u vody, bez bot
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Mam silne torzo, mysleno pevne svaly okolo patere. To se poznalo pri akrobacii - neprovozovala jsem ji tak zhusta jako ex, ale nikdy me z toho nebolely zada. Pretizeni 10G na ty obratle osklive zatlaci, on mel prpblemy z pateri, ja nikdy. A to posiloval, ale moje genentika je proste silnejsi. Rikam tomu hutnej zaklad.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUCIASHECK: Mam! Viz foto. Fakt nejsem zadnej mrzak podvizivenej.

ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LUCIASHECK: taky záleží, jak vysoké jste která měla podrážky nebo podpatky :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ELIZHANNAH: Ale já Martinu viděla v září nebo kdy :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam