• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to je moc hezká snídaně.

Snídám tak 400 - 600 kCal, ale já mám 4 jídla denně, tak aby mi na ně zbylo místo.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KURE: taky mě ty z Restartujem štvou, že sdílejí recept, ale napíšou ho špatně, takže to člověku při přesném dodržení množství nevyjde, a namísto toho, aby text upravili, tak píší každému, komu to nevyšlo, že mu prozradí zázračný trik, který je třeba udělat, aby to vyšlo, do soukromých zprav... Průhledný jak sklo, čím víc komentů, tím víc viditelný post na sociálních sítích, tak na co to psát správně, žejo.
    KURE
    KURE --- ---
    ELIZHANNAH: K pláči to je. Hlavně tam nasrat proteinak a rostliny mliko protože produkt placement a buzzwords.
    Jestli to je dost, to záleží na tom jak je kdo zvyklej. Ja tihnu k tomu jíst večer a moje nutriční poradkyně tvrdí že je lepší jíst spíš dřív, a večer už málo.
    Takže mam snídani kolem 900kcal.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: nechápu to rvaní rostlinného mléka a proteiňáku, to radši normální mléko a 25g proteiňáku a trochu ovoce
    GALE
    GALE --- ---
    ELIZHANNAH: Nepřijde mi to. Ony jsou ty mrchy hrozně syté a doplnění o proteinak to ještě posílí. Občas snídám proteinovou kaši od Mixit a myslím, že složení bude podobné.
    Jen to bude (narozdíl od Mixit) hnusný za roh.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ELIZHANNAH: jako kdysi jsem takhle jedavala jako mladsi, nejak mi to tehdy stacilo. Tedka mi to uz nestaci a taky mam o 10kg vic no.
    ACKO
    ACKO --- ---
    BERUSKA_CA: to je zas o tom jaký máš priority, já jsem si teda vždycky klidně lehla :-), a to hned v okamžiku, kdy jsem měla dostupnou svojí postel, když člověk upozaďuje svoje přirozený potřeby, tak má to, na co si zadělal
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Sledujete někdo Restartujem? Teď na FB sdílel někdo jejich recept na snídaňovou kaši na hubnutí z 30 g ovesných vloček, 30 g proteinaku a 250 ml rostlinného mléka. Nezkoušela jsem to, ale mám rovnou pocit, že to by byla jedna z těch snídaní, které mě donutí k pláči. Těch vloček (a spolu s nimi sacharidů) je tam podle mě žalostně málo, ne?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Nekdy si rikam, ze ty starobyle systemy se zenou v domacnosti a muzem jako zivitelem, sluzebnictvi atd mely sve vyhody. Uplne slysim Aristotela, jak rikal, ze bez otroctvi a hierarchie ve spolecnosti se spolecnost rozpadne. No nerozpadla se, ale rozpadaji se jednotlivci.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BERUSKA_CA: tohle je presny i u psychickych potizi a obezitu vnimam spis jako nasledek psychickyho nepohodli, jen kazdymu to jde jinam, nekomu vic do hlavy, nekomu do jidla, nekomu selhava imunita atd
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NAVARA: 10% není fyziologický, nevidím k tomu jedinej důvod
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BERUSKA_CA: presne!!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TILIO: No ale to je přece celá pointa věci! Že je to jak přes kopírák stejnej problém. Místo toho, abychom se aspoň trochu bouřili, určitě můžem polykat prášky, akorát kam to celé pak povede? K ještě většímu pracovnímu vypětí a stresu? K stále účinnějším a účinnějším práškům, které budou efektivněji a efektivněji řešit stále méně spánku, stále více stresu, stále hlubší rozpad rodiny a jiných trvalých vztahů? Dokud nakonec nedojde k té kýžené technologické singularitě a mind-uploadu, kdy nahrajeme svoje vědomí do robotických těl, která už budou moci navěky jenom pracovat?
    GALE
    GALE --- ---
    CORNELA: Mne se ty léky líbí a klidně bych je brala dál. Jen to omezení chutí po nějaké době otupí a taky stojí otravou hodně peněz. Zvolila jsem cestu léky, takže jsem si léčbu platila sama. Kamarádka šla na operaci (už druhou) a hubne zadarmo. Můj otec má cukrovku, Saxendu má jako doplněk a stejně ji přejí, protože jeho záliba v bůčku je opravdu velká.
    Vlastně jsem penalizována za to, že jsem své BMI řešila včas a bez operace.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACKO: Jenze tohle neni o vuli. Ve stresu se aktivuji, jak tomu kolega pekne rikal, bojove hormony, a to nejde pretlacit. Bud si lehnes a rodinu/praci/barak obstara nekdo jiny nebo se dojedes jidlem. Telo te donuti.
    Trvale vystresovany a nevyspaly clovek ti nebude hubnout.
    Takze zmena rezimu by musela zahrnout i okoli a pokud doted nikdo nic nemusel, tak se budou vzpouzet.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Léky jsem měla, vysadila je a poučila se. Problém je, že bez léku musíš prostě přemýšlet nad tom, co jíš. S léky ti to nepřijde. Vysadíš léky, ale chovat se musíš stejně. Už jsem tu psala, že se mi vytratila potřeba odměňovat se jídlem (většinou nevhodným). Tenhle přístup se snažím si zachovat a funguje to.
    Ano, počítám jídlo, protože jsem neustále nedojedena. Je to fakt, se kterým je třeba se smířit a pracovat s ním. Nebo zase přiberu, protože prostě nemám záklopku.
    TILIO
    TILIO --- ---
    ARGANNAH: Kolektivni/spolecenskej problem neresi nikdo u niceho, to si zas nemysli. Na obezite je to videt krasne, ale to samy napr. s depresi. Nebo uzs nekde videla nekoho rict, "Je hele osoby XYZ jsou smutny a pachaj sebevrazdy, co kdybysme prestali bejt kokoti, aby se jim udelalo lip?" Hahaha nope, akorat se to hodi na ty lidi, ze se malo snazej, ze jiny to prece zvladaj atd. atd., osveta neosveta :(
    ACKO
    ACKO --- ---
    BERUSKA_CA: ale to je přesně o tom režimu, je potřeba si uvědomit, že únavu nesmím zahánět jídlem, nejlépe velmi kalorickým nebo sladkým, když jsem unavená, musím nabrat energii prostě jinak, jenomže sáhnout po jídle je tak snadný, všechno ostatní je těžší a míň dostupný
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Tohle se mi na tom nelibi: zaklinaji se rezimem a vsimnul si nekdo, jestli je ten rezim realny? Ja to vidim kdyz prijedu do CR, jak straslive odlizne to ziti je. Vstavat brzo a chodit spat pozde. Mnoho lidi za pomoci alkoholu. Porad se honit, neco nestihat, hlavne zeny, co maji praci na plny uvazek, nejake deti a na krku domacnost s manzelem, co se zrovna neprepne. Kde ma baba brat silu? A kdy odpociva? Kdy se venuje dusevni hugyene (nejake konicky, aktivni i klidove)? To je doprdele prekvapeni, ze je pretazena a organizmus se prenastavi tak, aby prezil, coz znamena, ze bude kynout nebo udrzovat zvysenou hmotnost. Praci pro pet lidi nema delat jeden clovek a pokud ji dela, vysledek se dostavi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CORNELA: Já bych chtěl tlačítko, co by mi rovnoměrně sundalo tuk na 10% :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Ale vám se furt něco nelíbí - když jsou to léky jen na dobu hubnutí, tak je to špatně, když to maj bejt léky na celej život tak je to taky špatně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když s tím režimem to je těžký. Muž mě vyhecoval, že pro šťávu do Vraňan dojedu na kole a zpátky, že jo. Jenže cestou v tyhle zimě si člověk vyrobí leda hlad...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam