• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: načas kompletně vynechat mléčné výrobky - a co to má jako způsobit?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: hele ono by to samozrejme slo vyresit, ale to by se muselo nejak chtit :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KURE: ještě úplně nevím :) Bylo mi pro hubnutí doporučeno zkusit načas kompletně vynechat mléčné výrobky, tak se ocitl v nemilosti i (syrovátkový) protein... Je pravda, že načas se jich i vcelku bezbolestné vzdám, už jsem byla těch tvarohů a cottage přesycená.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Patri.

Jsou jidla, ktera se uvari a jsou notmalne jedla studena (leco). Mne chutna studena brokolice s bramborem. Da se s kureci nohou, se sekanou kdo to jite. Kulajda taky jde.
    KURE
    KURE --- ---
    ELIZHANNAH: podle mě patří. a kam tím míříš?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    CMLKA: patří do ultrazpracovaných věcí i třeba proteiňák? Asi ano, že?
    MOODYCAT: na to ohřívání by mohlo pomoct uvařit si to doma a vzít si to s sebou v termosce na jídlo, aby se to udrželo teplé... ale na to nejspíš taky nemáš čas, jedině by ti to vařil někdo jiný. (Vím, že třeba na FB stránce k webu jimejinak.cz (a myslím, že i na samotném tom webu) už víckrát někdo poptával, jestli by mu nemohl někdo takto vypomáhat, že by mu za úplatu uvařil zdravé teplé jídlo, které si pak uchová v termosce a sní ho teplé, aniž by musel něco ohřívat, naopak jiní členové zase tohle nabízeli ostatním. Ale jsou to vegani holt no.)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MOODYCAT: babička má vysoký cholesterol .... její dieta jsou prášky 🙁 jinak strava dost hrůza. Žlučník má naštěstí pryč.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Automaty alias krmelce máme u nás taky, ale zdravý jídlo aby člověk pohledal a k tomu se mi trochu příčí dávat dvě kila za obyc hotovku... Ale u nás aspoň dobře a jsoucne vaří ve spitalni jídelně
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: no ja to jednou koupila a teda, ze bych si to koupila znovu.....ani ne.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: To jsme meli v Motole!
    RSZ
    RSZ --- ---
    MOODYCAT: mel jsem cholesterol špatně, přestal jsem jist maso, z jiných důvodů, a mám cholesterol vzorový
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jinak za sebe radím na odborné zdravotní diety to, co už tu nakousl
    SPIKE411:. Vyhledat si aktuální vědecké zahraniční zdroje. Váš doktor, který má tři úvazky na třech místech, 7,2 minuty na pacienta a v šuplíku papír z roku 94, to za vás neudělá. Ale vy můžete. Projít informace, rozhodnout se, co je pro mě ještě schůdné, držet to a na příštích testech se uvidí, jak to funguje. Kdyby to bylo život ohrožující, asi vás nenechají doma s papírem. Možná :D

Dietu na cholesterol má vychytanou id BERUSKA_CA
    A není to moc o tom, co nejíst, ale co dobrého jíst.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: tyjo, v nemocnici v mladé Boleslavi mají automat s hotovkama v krabici na chodbě a mikrovlnky asi taky.
    Ale tam asi nemají onkologii, co?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: matka ma geneticky vysoky cholesterol a ma taku tu obeznu anorexiu... skoro neje. citala som studie, ze dietou sa daju odstranit miesta za desatinnou ciarkou, ale viac nez v tomto meritku to neovplyvnis... takze asi yolo a nasrat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KRISKA: no ja treba mam cholesterol normalni a jako jim i hranolky....a rozhodne tuk nedrzim na minimu, hlavne je to castecne i dedicny ze jo...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Ja to nemam kde ohrat ( a ani kdy, vetsinou :) plus na to nemam prachy. Plus nemam mdy vyzvedavat, protoze pracovni doba.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SPIKE411: mozna je problem jen v tom, ze podle praktiku za vyssi cholesterol muzou hlavne tuky v jidle tak poslednich 50 let... a to me dela problem naplnit i tech 50g, kdyz pisu tabulky:D

takze je mozny, ze az tam za 10 let bude nejaka mladsi obvodacka, tak uz nebude tvrdit, ze mam vysokej cholesterol z toho, ze mam kazdej den bily (neselsky) jogurt a 200g kureciho udelanyho na suchu a cajovpu lzicku olivce do salatu... pac to by lidi kolem me museli bejt od cholesterolu mrtvy tak od stredni minimalne...:D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Mimochodem na váš popud čtu ty Ultrazpracovaný lidi a říkala jsem si, že to je celkem smysluplné předsevzetí, soustředit se na to, abych jedla co nejméně ultrazpracovaných věcí a prostě když mám a něco chuť, tak si dát radši chleba se sýrem, nebo kus sýra než brambůrky nebo sušenku. Za poslední půl rok jsem nabrala asi 3 kila, což je u mě dost nevídaný, a trochu si říkám ejstli to není těma sušenkama v práci....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TAPINA: Přesně, jedu MyChef (jsou levnější možnosti ofc) a příprava dobrého teplého oběda vhodného složení je otázka tří minut.
    GALE
    GALE --- ---
    FOOTFAN: Jo, ta už je hodně problematická. Ale ty mořské plody mě tam štvaly hodně. Nejjednodušší je stát se vegetariánem, což je v českém rybníčku za trest, pokud se nechceš živit smažákem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam