• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VÝVAR JE ZÁKLAD - Cibulebistro
    https://www.cibulebistro.cz/vyvary/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw ted sme zrovna meli na 1.1. jako zachranu toto "Pho" jak je v tom hlavně hodně sojovky, ale mit doma asijsky nudle, nejakou zeleninu, mozno uvarit i vajicko a jsou z toho 4 poctivy porce polivky, ktery mate hned a se surovinama, co bezne jsou doma...doporucuju, ja si ho budu kupovat, ma ho uz i Albert.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELIZHANNAH: tos mi pripomnela cottage placičky, mnam ty si asi udělam....jinak ja si naopak rikam, ze radsi nez ten proteinak si koupim kefir, jako on zpracovanej samozrejme je, ale jen toho druheho typu, coz je i syr atd., ale podle knihy v techto vecech neni problem, ostatne lidstvo uz je konzumuje narozdil od margarinu staleti/tisicileti asi
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ona teda vietnamská kuchyně vůbec. Máloco je z restauračních jídel zároveň tak nutričně/energeticky ok a zároveň tak chuťově super, jako třeba pho nebo bun bo nam bo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ano. Homogenizace je nejlepší lidský vynález po automatické pračce. A pasterizaci.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: Nevím jestli to msg je takovej vodvaz když tady řešíte i mlíko :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: pho je imho super dietni fastfood do tohohle pocasi :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tos neměla říkat. Asi večer vytáhnu auto a dopravím se k nejbližšímu pho :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A to říkam jako někdo, kdo aktuálně téměř denně večeří pho protože ho mám cestou z garáže a večer v zimě po celým dnu v hajzlu to moje potřeby uspokojí nejlíp
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    TAPINA: Zas tak bych ty lékařský platy se sluzbama nedramatizovala, s časem a energii je to horší...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ELIZHANNAH: klidne to zkus. Lepsi zkusit nez nezkusit. U mne by to treba mozna k hubnuti pomohlo, protoze bych jaksi automaticky nejspis snizila kaloricky prijem a je to pohodlnejsi nez ty kalorie pocitat.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: jsem otevřená tomu zkusit to načas zase jinak, a to zejména proto, že jsem opravdu přejezená mléčných výrobků... Víc bych za tím nehledala a ani nikomu nedoporučuji totéž. A teda rostlinná "mléka" jsou divná i podle mě :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: proto děláme takové věci jako jogurty a jiné zákysy, kde je laktoza rozštípaná
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: tak oni to raději převařovali, aby se jim tam dětičky pak hromadně nepo... .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: aha, možná si kakao prostě ohřívám a nevařím to jako zběsilá.
    Děs mého dětství a škol v přírodě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: škraloup co myslíš je bílkovinný, homogenizace se dělá proto, aby se nahoře neukládala smetana v lahvích nebo těch krabicích .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: spíš díky té pasteraci, protože pak už nemusíš prevářet mléko před podáváním (např. toho kakaka) - škraloup ti vznikne i z homogenizovaneho mleka, pokud ho necháš stát horké - denaturované bílkovin vytvoří na hladině síť
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nezmizely ty strašlivé ble škraloupy díky homogenizaci?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: Ani homogenizace. To je jen rychlé smíchání mléka, takže je v celém objemu stejné, místo aby lezl nahoru škraloup a dole bylo méně tučné. Čerstvé mléko v krabici je dobrý výrobek, pokud chceš pít mléko.

    Snížení hmotnosti chce dlouhý čas a hodně moc trpělivosti. Jsou období, kdy to nejde a stagnuje týdny a měsíce. Je to strašně náročný. Vliv má roční období, psychika, situace v práci a v rodině, nemoci, všechno možné. Všechny ty deklarované úbytky (i kdyby malé) x za y se často zastaví.
    Ale komplikovat si život vynecháváním něčeho nepomůže. Spíš často člověk sáhne po náhražce, která je méně vhodná (třeba rostinná mléka - moc cukru, někdy tuku, žádné bílkoviny).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: na homogenizaci neni taky nic spatneho, nebo proc by mela byt spatna? ze se mlecny tuk rozbije na mensi kousky me moc nepohorsuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam