• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CMLKA: Aha, tak už mi tu muž říká, že ji tam fakt dává :D Pardon, měla jsem za to, že to je jen dvakrát tažený vývar a rybí omáčka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: a ve složení uvedená je, právě proto, jsem to psala:
    Masový vývar 93 % (pitná voda, kuřecí kosti, vepřové kosti, mrkev, cibule, česnek, slunečnicový olej, směs koření), Kikkoman sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), rybí omáčka (ančovičky 77 %, jedlá sůl, cukr), Rauch citrónová šťáva z koncentrátu, jedlá sůl, třtinový cukr.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NIGHTFURY: no jako OG pho to nechutná, co si budem...a je to černý. možná teda ta rybí omáčka, že by to dělala?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CMLKA: Do pho sojovka vůbec nepatří a ani na tom vývaru není uvedená.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VÝVAR JE ZÁKLAD - Cibulebistro
    https://www.cibulebistro.cz/vyvary/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw ted sme zrovna meli na 1.1. jako zachranu toto "Pho" jak je v tom hlavně hodně sojovky, ale mit doma asijsky nudle, nejakou zeleninu, mozno uvarit i vajicko a jsou z toho 4 poctivy porce polivky, ktery mate hned a se surovinama, co bezne jsou doma...doporucuju, ja si ho budu kupovat, ma ho uz i Albert.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELIZHANNAH: tos mi pripomnela cottage placičky, mnam ty si asi udělam....jinak ja si naopak rikam, ze radsi nez ten proteinak si koupim kefir, jako on zpracovanej samozrejme je, ale jen toho druheho typu, coz je i syr atd., ale podle knihy v techto vecech neni problem, ostatne lidstvo uz je konzumuje narozdil od margarinu staleti/tisicileti asi
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ona teda vietnamská kuchyně vůbec. Máloco je z restauračních jídel zároveň tak nutričně/energeticky ok a zároveň tak chuťově super, jako třeba pho nebo bun bo nam bo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ano. Homogenizace je nejlepší lidský vynález po automatické pračce. A pasterizaci.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: Nevím jestli to msg je takovej vodvaz když tady řešíte i mlíko :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: pho je imho super dietni fastfood do tohohle pocasi :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tos neměla říkat. Asi večer vytáhnu auto a dopravím se k nejbližšímu pho :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A to říkam jako někdo, kdo aktuálně téměř denně večeří pho protože ho mám cestou z garáže a večer v zimě po celým dnu v hajzlu to moje potřeby uspokojí nejlíp
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    TAPINA: Zas tak bych ty lékařský platy se sluzbama nedramatizovala, s časem a energii je to horší...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ELIZHANNAH: klidne to zkus. Lepsi zkusit nez nezkusit. U mne by to treba mozna k hubnuti pomohlo, protoze bych jaksi automaticky nejspis snizila kaloricky prijem a je to pohodlnejsi nez ty kalorie pocitat.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: jsem otevřená tomu zkusit to načas zase jinak, a to zejména proto, že jsem opravdu přejezená mléčných výrobků... Víc bych za tím nehledala a ani nikomu nedoporučuji totéž. A teda rostlinná "mléka" jsou divná i podle mě :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: proto děláme takové věci jako jogurty a jiné zákysy, kde je laktoza rozštípaná
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: tak oni to raději převařovali, aby se jim tam dětičky pak hromadně nepo... .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: aha, možná si kakao prostě ohřívám a nevařím to jako zběsilá.
    Děs mého dětství a škol v přírodě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: škraloup co myslíš je bílkovinný, homogenizace se dělá proto, aby se nahoře neukládala smetana v lahvích nebo těch krabicích .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam