• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A proč je maximální čas večeře v pět večer? Sem myslela že tohle už je asi 15 let prekonany
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MOODYCAT: Počkej, to jako nemáte v práci lednici a mikrovlnku?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jinak zatim jim tak, ze si rano sbalim nejaky hotovy veci a to celej den jim. Vetsinou jogurty, kefiry, syry (korbacky nebo 30% syry), nakrajenou zeleninu a ovoce, cerealni tycinky, suseny maso apod. A v praci se pak ke mne dostanou bohuzel i cokoladicky, buchty, cukrovi apod.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Hele u toho nevareni jsou ruzny aspekty. Studeny vareny jidlo moc dobry neni. Bojim se, ze kdyz to necham v supliku ve stole nekolik hodin v teple, ze se to zkazi. Nemam energii na vareni vecer, kdy mam vseho vetsinou fakt uz plny zuby. Vsechna jidla jim v praci nebo nekde na ceste, protoze chodim z domu brzo (6:00) a vracim se vetsinou az po mem obvyklem maximalnim casu vecere (17:00).
    Takze vareni proste nefunguje a neni pro me variantou. Zaroven neco si hotovy koupit v poledne v praci vetsinou nejde, protoze neco jako pauza na obed je tak v 80% pripadu iluzorni.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    HOWKING: Tyvole: nemam 8h pracovni dobu. Sveho casu jsem o tom malo volnu letala do jine zeme abych casem mohla mit lepsi praci. Musela jsem se ucit, i po prichodu z obvzlast narocneho dne v praci. Presto jsem si zvladla uvarit. Mam mrazak, ktery dost pomaha. V praci mame troubu a horkou vodu. To je vsechno. Donasku si tam fakt nezavolame :))
    Tim chvi rict, ze reseni se najit da. A nebo se muzeme vymlouvat.
    GALE
    GALE --- ---
    NIGHTFURY: Zvláštni. Dávám jen rybí omáčku a zájemci si dle receptu přidají glutamát v prášku.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tady mate origo recept....ale je to dlouhá příprava, nikdy jsem to nezkousela.
    PHO BO - autentický recept
    https://www.youtube.com/watch?v=xXgF-OWFOiQ&pp=ygUGUGhpIGJv
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CMLKA: Aha, tak už mi tu muž říká, že ji tam fakt dává :D Pardon, měla jsem za to, že to je jen dvakrát tažený vývar a rybí omáčka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: a ve složení uvedená je, právě proto, jsem to psala:
    Masový vývar 93 % (pitná voda, kuřecí kosti, vepřové kosti, mrkev, cibule, česnek, slunečnicový olej, směs koření), Kikkoman sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), rybí omáčka (ančovičky 77 %, jedlá sůl, cukr), Rauch citrónová šťáva z koncentrátu, jedlá sůl, třtinový cukr.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NIGHTFURY: no jako OG pho to nechutná, co si budem...a je to černý. možná teda ta rybí omáčka, že by to dělala?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CMLKA: Do pho sojovka vůbec nepatří a ani na tom vývaru není uvedená.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VÝVAR JE ZÁKLAD - Cibulebistro
    https://www.cibulebistro.cz/vyvary/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw ted sme zrovna meli na 1.1. jako zachranu toto "Pho" jak je v tom hlavně hodně sojovky, ale mit doma asijsky nudle, nejakou zeleninu, mozno uvarit i vajicko a jsou z toho 4 poctivy porce polivky, ktery mate hned a se surovinama, co bezne jsou doma...doporucuju, ja si ho budu kupovat, ma ho uz i Albert.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELIZHANNAH: tos mi pripomnela cottage placičky, mnam ty si asi udělam....jinak ja si naopak rikam, ze radsi nez ten proteinak si koupim kefir, jako on zpracovanej samozrejme je, ale jen toho druheho typu, coz je i syr atd., ale podle knihy v techto vecech neni problem, ostatne lidstvo uz je konzumuje narozdil od margarinu staleti/tisicileti asi
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ona teda vietnamská kuchyně vůbec. Máloco je z restauračních jídel zároveň tak nutričně/energeticky ok a zároveň tak chuťově super, jako třeba pho nebo bun bo nam bo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ano. Homogenizace je nejlepší lidský vynález po automatické pračce. A pasterizaci.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: Nevím jestli to msg je takovej vodvaz když tady řešíte i mlíko :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: pho je imho super dietni fastfood do tohohle pocasi :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tos neměla říkat. Asi večer vytáhnu auto a dopravím se k nejbližšímu pho :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A to říkam jako někdo, kdo aktuálně téměř denně večeří pho protože ho mám cestou z garáže a večer v zimě po celým dnu v hajzlu to moje potřeby uspokojí nejlíp
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    TAPINA: Zas tak bych ty lékařský platy se sluzbama nedramatizovala, s časem a energii je to horší...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam