• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    My lednici nemame. Max pytlik s ledem :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ja třeba mám lednici malou, je v ní místo jen na jednu porci jídla, takže když si přinesu na dva dny, tu "dnešní" tam nedávám.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Mohu potvrdit (já a léta mých zkušeností z koleje bez lednice :D). Jde jen o to jaký. Krájený avokádo např. bez lednice neeeee. :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MOODYCAT: mam takhle v krabici jidlo mimo lednici do 14h v pohode. A nekdy jsem tak lina, ze se mi to ani nechce jit dat do mikrovlnky a sezeru to vlazny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOODYCAT: Ne, jídlo se mimo lednici od rána do odpoledne nezkazí. Tím bych začala.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MOODYCAT: Vy nemáte ani na ambulanci denní místnost ani na lekaraku nic?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: No ja dyl hladem s veceri nevydrzim :). Uz to mam tak nastaveny.
    A ne, lednici a mikrovlnku k dispozici nemam.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A proč je maximální čas večeře v pět večer? Sem myslela že tohle už je asi 15 let prekonany
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MOODYCAT: Počkej, to jako nemáte v práci lednici a mikrovlnku?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jinak zatim jim tak, ze si rano sbalim nejaky hotovy veci a to celej den jim. Vetsinou jogurty, kefiry, syry (korbacky nebo 30% syry), nakrajenou zeleninu a ovoce, cerealni tycinky, suseny maso apod. A v praci se pak ke mne dostanou bohuzel i cokoladicky, buchty, cukrovi apod.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Hele u toho nevareni jsou ruzny aspekty. Studeny vareny jidlo moc dobry neni. Bojim se, ze kdyz to necham v supliku ve stole nekolik hodin v teple, ze se to zkazi. Nemam energii na vareni vecer, kdy mam vseho vetsinou fakt uz plny zuby. Vsechna jidla jim v praci nebo nekde na ceste, protoze chodim z domu brzo (6:00) a vracim se vetsinou az po mem obvyklem maximalnim casu vecere (17:00).
    Takze vareni proste nefunguje a neni pro me variantou. Zaroven neco si hotovy koupit v poledne v praci vetsinou nejde, protoze neco jako pauza na obed je tak v 80% pripadu iluzorni.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    HOWKING: Tyvole: nemam 8h pracovni dobu. Sveho casu jsem o tom malo volnu letala do jine zeme abych casem mohla mit lepsi praci. Musela jsem se ucit, i po prichodu z obvzlast narocneho dne v praci. Presto jsem si zvladla uvarit. Mam mrazak, ktery dost pomaha. V praci mame troubu a horkou vodu. To je vsechno. Donasku si tam fakt nezavolame :))
    Tim chvi rict, ze reseni se najit da. A nebo se muzeme vymlouvat.
    GALE
    GALE --- ---
    NIGHTFURY: Zvláštni. Dávám jen rybí omáčku a zájemci si dle receptu přidají glutamát v prášku.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tady mate origo recept....ale je to dlouhá příprava, nikdy jsem to nezkousela.
    PHO BO - autentický recept
    https://www.youtube.com/watch?v=xXgF-OWFOiQ&pp=ygUGUGhpIGJv
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CMLKA: Aha, tak už mi tu muž říká, že ji tam fakt dává :D Pardon, měla jsem za to, že to je jen dvakrát tažený vývar a rybí omáčka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: a ve složení uvedená je, právě proto, jsem to psala:
    Masový vývar 93 % (pitná voda, kuřecí kosti, vepřové kosti, mrkev, cibule, česnek, slunečnicový olej, směs koření), Kikkoman sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), rybí omáčka (ančovičky 77 %, jedlá sůl, cukr), Rauch citrónová šťáva z koncentrátu, jedlá sůl, třtinový cukr.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NIGHTFURY: no jako OG pho to nechutná, co si budem...a je to černý. možná teda ta rybí omáčka, že by to dělala?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CMLKA: Do pho sojovka vůbec nepatří a ani na tom vývaru není uvedená.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VÝVAR JE ZÁKLAD - Cibulebistro
    https://www.cibulebistro.cz/vyvary/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw ted sme zrovna meli na 1.1. jako zachranu toto "Pho" jak je v tom hlavně hodně sojovky, ale mit doma asijsky nudle, nejakou zeleninu, mozno uvarit i vajicko a jsou z toho 4 poctivy porce polivky, ktery mate hned a se surovinama, co bezne jsou doma...doporucuju, ja si ho budu kupovat, ma ho uz i Albert.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam