• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Smazeni je udajne na vetsim mnozstvi oleje, ja to dam na panev, kterou olejem posprejuju. Pect to asi taky jde, ale to je na muj vkus moc dlouhy, opeceny na panvi to mam za par minut.
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: a kde a jaky teda bereš?
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: jo a bacha, mezi tofu různých výrobců je dost rozdíl, já mám rád ty tužší, třeba lidl tofu imho stojí za prd
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: POZITRON: RSZ: LA_PIOVRA: takže to všichni smažíte? :) jde to jen tak upect nebo uvařit?

    GALE: jj jasny, ale kureci prsa nevydržej měsíc v lednici a zmrazeny nejsou tak šikovně po ruce.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KURE: tofu dobre absorbuje jakoukoli chut, ber ho jako nosnou materii s bilkovinama a ochut ho v souladu s tvymi chutovymi prioritami:)) Team tofu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: Na plátky na pánvičku a to si potom hodím nahoru na salát, to jím alespoň 2x týdně. Jinak nejraději ala panyr v kari pastě. Tofu mi vyloženě chutná.
    GALE
    GALE --- ---
    KURE: Moje šikovné rychlé bílkoviny jsou šunka a proteinak s mlékem. Tam, kam by se dalo dát tofu, dávám kuřecí prsa. Doba přípravy stejná.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KURE: na platky osmazit a hodit do pho, to jsem driv delala, kdyz jsem nejedla maso. ale zas tam se daj hodit i vejce natvrdo, coz je taky zdroj bilkovin. takze se spis pridavam k tvemu dotazu. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Vejce, vysokoprocentní šunku, tvaroh, sejra. Ale já jak mám většinu tejdne home office, tak fakt hodně vařím, takže většina mejch bílkovin beztak jde z masa, luštěnin a celozrnný mouky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja nerada maso, takze klidne vlajku tofu ponesu sama :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja kupuju uzeny a davam ho vsude misto masa, tj treba kdyz varim gulas, tak sobe si dam stranou omacku a do ni prihodim na panvi upeceny kousky uzenyho tofu.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: :D koukám že středoevropské valkýry nerady tofu :D
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: vejce jasně.
    To neni tak že nevim co jíst, ale že si chci rozšířit obzůrek. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: co třeba vejce? Tofu nemůžou lidí se sníženou štítnou žlázou.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: :D :D
    a co máš jako rychlej šikovnej zdroj bílkovin?

    ELIZHANNAH: já umím orestovat i obyčejný tofu a výsledek je jedlej, ale nějak mam pocit že to musí jít dělat líp :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já jsem tým "spláchnout do záchoda a koupit si něco jinýho". Ano, ani vzdáleně se to neblíží konstruktivnímu příspěvku do debaty, ale muselo to ven. Vyprovodím se sama, nenechte se rušit.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KURE: tak tohle mě taky zajímá. Já sama kupuju jen uzené nebo marinované a obvykle ho nakrájím na kostičky a orestuju s nějakou nakrájenou zeleninou, když chci večer něco teplýho a zdravýho a nemám moc nápad.
    KURE
    KURE --- ---
    když už jsme tu tak v tom vaření, (jak) děláte někdo tofu?
    Mě to připadá jako potenciálně hrozně šikovnej zdroj bílkovin, ale nějak nevim jak to používat. A pokus o hledání receptů mě vede do nory asijskejch jídel kde je halda divnejch omáček který moc nemusim a nevim jestli je uplně zdravý je jíst.
    (a když teda budu kašlat na zdraví a sníst nějakou pasárnu, tak si koupim buřta a nebudu se plácat s tofu, tak to trochu popírá důvod proč bych to chtěl zkoušet)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Hrasek pouzivam ako prilohu k vege ikea koulim, ked sa mi nechce varit. A mozem ho zjest faaakt vela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam