• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    KURE: Miluju tofu, to, co z něj dělám nejčastěji je toto: z tofu trochu a opatrně vymačkej vodu v utěrce a nakrájej na kostičky. Připrav si omáčku z burákového másla a sojové omáčky (1:1) a kostičky v tom klidně i přes noc marinuj. Super je přidat pár kapek sezamového oleje, ale pokud nemáš, nevadí. Pak se to dá hodit na pánev, do trouby, do horkovzduchu, atd.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KURE: Uzeny na kosticky akorat do miso. Neni to spatne, ale mit ho tam nemusim. Brambory na 1 cm kosticky jsou lepsi.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KURE: začala jsem dávat na kostky nakrájený do horkovzdušný fritézy a přídávám k jídlum asijskýho typu
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: jo a bacha, mezi tofu různých výrobců je dost rozdíl, já mám rád ty tužší, třeba lidl tofu imho stojí za prd
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KURE: tofu dobre absorbuje jakoukoli chut, ber ho jako nosnou materii s bilkovinama a ochut ho v souladu s tvymi chutovymi prioritami:)) Team tofu.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: Na plátky na pánvičku a to si potom hodím nahoru na salát, to jím alespoň 2x týdně. Jinak nejraději ala panyr v kari pastě. Tofu mi vyloženě chutná.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KURE: na platky osmazit a hodit do pho, to jsem driv delala, kdyz jsem nejedla maso. ale zas tam se daj hodit i vejce natvrdo, coz je taky zdroj bilkovin. takze se spis pridavam k tvemu dotazu. :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja kupuju uzeny a davam ho vsude misto masa, tj treba kdyz varim gulas, tak sobe si dam stranou omacku a do ni prihodim na panvi upeceny kousky uzenyho tofu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já jsem tým "spláchnout do záchoda a koupit si něco jinýho". Ano, ani vzdáleně se to neblíží konstruktivnímu příspěvku do debaty, ale muselo to ven. Vyprovodím se sama, nenechte se rušit.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KURE: tak tohle mě taky zajímá. Já sama kupuju jen uzené nebo marinované a obvykle ho nakrájím na kostičky a orestuju s nějakou nakrájenou zeleninou, když chci večer něco teplýho a zdravýho a nemám moc nápad.
    KURE
    KURE --- ---
    když už jsme tu tak v tom vaření, (jak) děláte někdo tofu?
    Mě to připadá jako potenciálně hrozně šikovnej zdroj bílkovin, ale nějak nevim jak to používat. A pokus o hledání receptů mě vede do nory asijskejch jídel kde je halda divnejch omáček který moc nemusim a nevim jestli je uplně zdravý je jíst.
    (a když teda budu kašlat na zdraví a sníst nějakou pasárnu, tak si koupim buřta a nebudu se plácat s tofu, tak to trochu popírá důvod proč bych to chtěl zkoušet)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Hrasek pouzivam ako prilohu k vege ikea koulim, ked sa mi nechce varit. A mozem ho zjest faaakt vela.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MOODYCAT: Skupina B má zakázané kešu ořechy, avokádo a rajčata. Tak s tím ať jdou do prdele. :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: hmmm, proc ne :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ALEXIS: čerstvý je jiná liga ❤️
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: No já k němu teda obvykle mívám jahody, protože se to zpravidla začne prodávat ve stejnou dobu, ale to už muž nechápe vůbec :D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LUSINDA: V sezóně sežeru čtvrt kila čerstvého hrášku jak nic, když se nehlídám. V dětství jsem byla schopná babičce spást půl záhonu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Zkuste si ten hrášek pozřít nesoleny a uvidíte, že toho bude až až. Vařím teď dceři příkrmy a je to zelenina + maso na páře. Nejde toho sníst hodně.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: no ale deset deka hrasku to je hrsticka, to me taky nezasyti. jo tak kdyby k tomu hrasku byla jeste treba flakota :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Zrovna hrášek je ale bílkovina. Okurka by mě nezasytila, hrášek jo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: tak ceasar s masem je velký kompletní jídlo.
    Deset deka zeleného hrášku pro mě ne.po půl dni na zelenině bez ničeho umřu :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: Zrovna na poriadne italske rizoto s maslom som myslela, ze mi ho staci fakt malo aby som bola plna :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já třeba nemám problém se zubama, a sice občas řada provokuju lidi, kteří zápasí denně půl hodiny s mezizubními kartáčky a ústními vodami, že kdyby to s tou péčí tak nepřeháněli, tak jsou na tom líp, ale s vědomím toho, že to je škodolibá legrace a rozhodně to pro ně není funkční rada. Jo, já si můžu dovolit na dovolené pod stanem klidně čistit zuby jen ráno a vím, že to nebude mít následky. Ale někdo jiný takhle fungovat nebude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nehledě na to, že zmiňovaná krevní skupina 0 ani žádné antigeny nemá, takže proč prostě nemůže jít cokoli? Ha? :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ACKO: Samozřejmě sem piš, jsi tu a vždycky jsi byla vítaná. :) Nicméně tohle naráží na věc, která je podle mě zásadní: lidé, kteří nemají problém s váhou, opravdu fungujou jinak než lidi, co naopak přiberou po každém soustu navíc. A nejde převádět jedny na druhé, protože ta těla nejsou stejná. Analogicky, člověku, který má celoživotní problém s refluxem, absolutně nepomůže informace "a to já žádný problém s refluxem nemám a klidně si chodím hned po jídle na chvíli lehnout".
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WEWERKA: Zůstala bych u toho, že na antigeny na krvinkách se nemůže jen tak navázat něco z jídla. Antigen je úzce specializovaný receptor, na který se může navázat jen jediná molekula, a to je příslušná protilátka. A ta když se tam naváže, tak má tělo fakt vážný problém, během kterého už ho trávicí obtíže nemusejí zajímat.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    TAPINA: Jeste jsem to porovnavala s mym testem na potravinovou intoleranci. V kategorii tezka reakce se shoduju se 4 z 5 nedoporucovanych potravin. Ta pata je bylinka, ktere neni v clanku ani vyjmenovana. To mi prijde jako zajimavy.
    Ale treba naopak psenici mam v tride 0 - bez reakce a podle sve krevni skupiny bych pritom mela psenici vynechat. Ale test na potravinovou intoleranci neresi lepek, takze to je mozna ok.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ARGANNAH: Dobře, tak vám už sem nikdy nic psát nebudu, slibuju, ale myslela jsem, že by pro vás mohlo být užitečný, když sem napíšu, jak se stravuje někdo, kdo nikdy neměl problém s váhou. Není to užitečný, beru na vědomí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Stejné jako horoskopy, každý si tam najde něco :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KRISKA: Ja to mam s rejzi presne naopak… mam z ni strasne rychle pocit, ze jsem prezrana a nejsem do sebe obvykle schopna nasoukat celou porci. Proste rejze mi nejede…. A kdyz uz ji do sebe nasoukam, za hodinu mam vlci hlad, i kdyz k ni mam neco hodnotnyho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam