• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ja mam rada tohoto pana a varim podla neho ked mi chodia vege navstevy
    Gaz Oakley Recipes - Gaz Oakley
    https://www.gazoakleychef.com/recipes/?_sf_s=tofu

inak jem kuracie horne stehna vykostene alebo kruti ak chcem bielkoviny.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KURE: jde s tim "cokoli", smazit, zapekat, varit v omacce. Ale hlavni je to, koukat se na tofu jako materii pro ochuceni.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KURE: začala jsem dávat na kostky nakrájený do horkovzdušný fritézy a přídávám k jídlum asijskýho typu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: a na krémy a pomazanky je silken tofu, prodává se v tetapacku, to mi chutnalo víc.

Jak v takovém receptu nahradot tofu? Cottage?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: dokud jsem to mohla, dělala jsem si takový salát skoro pomazánku z jemně krájené zeleniny a rozmackaneho tofu a mořských řas, to mi chutnalo.
    Na blogu veganotic je recept, patří to id phushi
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jsou různé druhy tófu, každé se hodí na něco jiného.
    A Guide to Tofu Types and What to Do With Them
    https://www.seriouseats.com/shopping-cooking-guide-different-tofu-types
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Smazeni je udajne na vetsim mnozstvi oleje, ja to dam na panev, kterou olejem posprejuju. Pect to asi taky jde, ale to je na muj vkus moc dlouhy, opeceny na panvi to mam za par minut.
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: a kde a jaky teda bereš?
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: jo a bacha, mezi tofu různých výrobců je dost rozdíl, já mám rád ty tužší, třeba lidl tofu imho stojí za prd
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: POZITRON: RSZ: LA_PIOVRA: takže to všichni smažíte? :) jde to jen tak upect nebo uvařit?

GALE: jj jasny, ale kureci prsa nevydržej měsíc v lednici a zmrazeny nejsou tak šikovně po ruce.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KURE: tofu dobre absorbuje jakoukoli chut, ber ho jako nosnou materii s bilkovinama a ochut ho v souladu s tvymi chutovymi prioritami:)) Team tofu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: Na plátky na pánvičku a to si potom hodím nahoru na salát, to jím alespoň 2x týdně. Jinak nejraději ala panyr v kari pastě. Tofu mi vyloženě chutná.
    GALE
    GALE --- ---
    KURE: Moje šikovné rychlé bílkoviny jsou šunka a proteinak s mlékem. Tam, kam by se dalo dát tofu, dávám kuřecí prsa. Doba přípravy stejná.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KURE: na platky osmazit a hodit do pho, to jsem driv delala, kdyz jsem nejedla maso. ale zas tam se daj hodit i vejce natvrdo, coz je taky zdroj bilkovin. takze se spis pridavam k tvemu dotazu. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Vejce, vysokoprocentní šunku, tvaroh, sejra. Ale já jak mám většinu tejdne home office, tak fakt hodně vařím, takže většina mejch bílkovin beztak jde z masa, luštěnin a celozrnný mouky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja nerada maso, takze klidne vlajku tofu ponesu sama :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja kupuju uzeny a davam ho vsude misto masa, tj treba kdyz varim gulas, tak sobe si dam stranou omacku a do ni prihodim na panvi upeceny kousky uzenyho tofu.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: :D koukám že středoevropské valkýry nerady tofu :D
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: vejce jasně.
    To neni tak že nevim co jíst, ale že si chci rozšířit obzůrek. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam