PROSTE_LO: na vlákninu mi hodně pomáhaj ovesny celozrný vločky. podle chuti je nerozeznam od jinejch. snidam je každej den.
Namáčim je večer přidam většinou skyr protože bilkoviny a ochutim tim co mam. ovoce, sušeny ovoce, jablecny pyre, když nic nemam tak třeba alespon kakao+skorice. ono to přez noc příjemně nasákne. (hlavně to mam zaběhnuty a tim padem to udělam bezmyšlenkovitě během pěti minut)
co se bilkovin týče, tak přidávam luštěniny. červená čočka do zeleninových polívek a eintopfů, hrášek do rýže, fazolová jídla, hummus jako pomazánka.
V práci jsem okoukal uplně boží řepovou pomazánku z červený řepy a křenu. V originále to má bejt lučina+majoneza+řepa*+křen. Já dávam skyr, řepu* a křen, rozmixovat osolit opepřit.
Prostě o jidle přemejšlim napřed o tom jakou vlákninu/zeleninu**, pak bilkoviny s tim že přemejšlim jestli jde omezit/vynechat maso, a pak to dosypu nějakym zrním/bramborem.
mam ale vyhodu že nevařim pro děti nebo zpovykanyho manžu co chce bůček z kečupem :)
*)vařená. Kupuju tu vařenou, nebo dávam tu nakladanou na kolečka z lidlu
**) zkoušim jist víc zelí, kyselyho i hlávkovýho a řepy