BERUSKA_CA: lenže to nestačí. Bývam v meste, v práci končím po 17, takže na nejaké prechádzky/nordic walking môžem zabudnúť okrem víkendu, aspoň do leta. Bola som krátko v BE a tam som jazdila na kole koľko mi počasie dovolilo, v Prahe neprichádza do úvahy. Takže posilka it is.
Inak mikromobilita je dôležitý faktor v obezitologickom prostredí imo. Lebo keď človek po práci ešte musí do obchodu, variť, pre deti do školy, škôlky tak narvať tam nejakú aktivitu je problém. Mikromobilita je o tom, že robím aktivitu zároveň s pochôdzkami.
Nemám auto ale aj tam mám nedostatok pohybu, lebo keď chcem stihnúť ráno odbery a meeting o 9, tak miesto 20min prechádzky pôjdem MHD. Keď si chcem uvariť na ďalšie dni (a ja si varím obedy aj večere) tak v ten deň nejdem cviciť lebo by som bola v kuchyni do 22hod. V Belgicku som schudla 3cm v páse za 3 mesiace len vďaka chodeniu a bicyklu, pretože v Leuvene obchoďáky nie sú, chceš niečo kúpiť, musíš šlapať po obchodoch, alebo sa odvezieš na bicykli. A to som sa hranolkám ani čokoláde nijak nevyhýbala, ale taky som nebola v posilke.