• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BERUSKA_CA: lenže to nestačí. Bývam v meste, v práci končím po 17, takže na nejaké prechádzky/nordic walking môžem zabudnúť okrem víkendu, aspoň do leta. Bola som krátko v BE a tam som jazdila na kole koľko mi počasie dovolilo, v Prahe neprichádza do úvahy. Takže posilka it is.

Inak mikromobilita je dôležitý faktor v obezitologickom prostredí imo. Lebo keď človek po práci ešte musí do obchodu, variť, pre deti do školy, škôlky tak narvať tam nejakú aktivitu je problém. Mikromobilita je o tom, že robím aktivitu zároveň s pochôdzkami.

Nemám auto ale aj tam mám nedostatok pohybu, lebo keď chcem stihnúť ráno odbery a meeting o 9, tak miesto 20min prechádzky pôjdem MHD. Keď si chcem uvariť na ďalšie dni (a ja si varím obedy aj večere) tak v ten deň nejdem cviciť lebo by som bola v kuchyni do 22hod. V Belgicku som schudla 3cm v páse za 3 mesiace len vďaka chodeniu a bicyklu, pretože v Leuvene obchoďáky nie sú, chceš niečo kúpiť, musíš šlapať po obchodoch, alebo sa odvezieš na bicykli. A to som sa hranolkám ani čokoláde nijak nevyhýbala, ale taky som nebola v posilke.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOPS: mám vyzkoušeno, že s každým dalším kruhakem mi tepovka klesá.
    A pak vyjedu na kole a nehledě na počet kruhaku a ujetých km toho roku umřu na 170/min cestou na hostín.
    JOPS
    JOPS --- ---
    MAR_TINA: To na Vas holkách obdivuji. My chlapi tam lezeme po čtyřech a vy ani kapka potu a jste schopni se normálně bavit 😅🤣
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOPS: hele, já umírám na kole a kruhak nebo trx dobrý. Ale druhý den o tom teda vím
    JOPS
    JOPS --- ---
    BERUSKA_CA: vzdycky to je o tom dotycnem/dotycne, jak se k tomu postavi. U vseho si jde udelat zazitkove dve hodiny, ale taky z toho jde udelat dve hodiny tezke driny. Kdyz jedu s kamaradkou na kole, pro me to je pohodova, klidna jizda a pro ni to je boj. Pak kdyz jedu sam, tak trasa co spolu jedeme 2 hodiny, tak dam za hodinu a pak zvracim :D

a pak to umi byt opacne. Jde se na kruhovy trenink, ja po 15 minutach lezu po ctyrech a nadavam, jak muzu bejt tak blbej a jeste za to platit a ona zveda tezsi vahy a je uplne v pohode. Moje tepovka atakuje hranici 190bpm a ona ma kolem 110bpm :D
    Kazdej to mame postavene jinak a kazdej tu specializaci ma uplne jinde :D
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    K vážení jídla - já si ho aktuálně vážím a píšu do tabulek. Nemám úplně odhad a chtěla bych si ho vytvořit. Jinak třeba 100 g papriky má 30kcal a 100 g okurky má 16 kcal a třeba 100 g cherry rajčat 21kcal. Takže mi přijde nesmyslné řešit, jestli si dám 50g nebo 150g zeleniny.

A jinak jsem narazila na dobrý podcast ohledně zdravé výživy: “Jezte, ať vám to sluší”. Poslouchám na Spotify, ale je to projekt Českého rozhlasu 2 s Terezou Bebarovou. Ten podcast s ní dělají dvě výživové poradkyně a dávají konkrétní tipy ohledně stravy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: to bych jí asi na do FB skupiny vložila fotku dnešní kachny s knedlíkem a hromadou zelí, aby jí kleplo. (Do kalorií jsem se překvapvě vešla).
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: máš tam moc zeleniny, roztáhneš si žaludek a bude tě to bude lákat zvyšovat porce! (Já si sice dělám legraci, ale tohle je reálná citace věty z hubnoucí skupiny na FB. Od výživářky.)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: V tom pripade jsou vsechny moje sporty zazitkove aktivity (plavani, lyze, ty brusle ted dost ale vic jak 5x 2h nedam ani ja) a jedine, u ceho opravdu uznavam, ze to je spis ta zazitkova altivita nez sport je potapeni. To je pekny a nepredres se. Pokud nejsou divoke vlny a nemas co delat aby te nekatapultovalo z lodi :)
    Ja zase nepocitam venceni psu, protoze to zvire na zachod musi a kdyz ho hlidam, tak holt musim taky. Kdyz jsem jo lina, jedu vedle nej na kole.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Asi se budu živit obloženýma žitnýma chlebíkama, jak ideální to je :D

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: jj, člověk nemusí sportovat, stačí se hýbat :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MARINNE: Ona je to nekdy otazka nahledu. Jak mi tu Tapina sdelila, ze moje brusleni (3x tydne 2h) neni sport ale zazitkova aktivita.
    V tom pripade asi jo - pro me je to zazitek (a radost, ze jsem si nevyrazila zuby) a bavi me to pokazde a porad.
    Kdybych musela behat, coz fakt nemam rada, tak to bych dopadla jako moje matka, ktera ma celozivotni odpor k jakemukoliv sportu a proste se zbytecne nepohne. Na jejim zdravi je to velmi znat. A taky je znat sila mediciny, ja bych neverila, ze do sebe clovek hodi kybl leku rano, v poledne a vecer a prezije vic nez rok.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Simvás, tahle svačina má 190 kCal. V pohodě, co? Najím se a nemažu 4,3 g lučiny na 12,5 g knackebrotu

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo! Jak rikas, chleba s hustym rajcetem, mozzarellou a listim mam spolecne s jablkem a mrkvi na spalky jako jidlo do auta. Mestem se courame a po 2h mi vyhladne.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: Mozzarella di Bufala je skvela! Tuhle jsme se zasekli v Turine a ja tam koupila dve koule. Az doma jsem si uvedomila, ze ti chlapi po ceste z parkoviste na me koukali znacne vydesene proto, ze takhle za noci to vypadalo, ze nesu domu neci varlata.
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: já to vím, ale stále ještě to neni tak neobvykly názor.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: A teda odkedy sledujem Ilonu Maher, tak to je velky role model. :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: chapu .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: jako smíšek je tak moc nudný, že to nezvládám.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: Aby zenske vyzerali ako Hulk, vyzaduje to tvrdu disciplinu, narocny treningovy program a strasne kvanta vyzivneho jedla. To clovek nic nerobi len zere a cvici alebo na to mysli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam