• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MARINNE: Ona je to nekdy otazka nahledu. Jak mi tu Tapina sdelila, ze moje brusleni (3x tydne 2h) neni sport ale zazitkova aktivita.
    V tom pripade asi jo - pro me je to zazitek (a radost, ze jsem si nevyrazila zuby) a bavi me to pokazde a porad.
    Kdybych musela behat, coz fakt nemam rada, tak to bych dopadla jako moje matka, ktera ma celozivotni odpor k jakemukoliv sportu a proste se zbytecne nepohne. Na jejim zdravi je to velmi znat. A taky je znat sila mediciny, ja bych neverila, ze do sebe clovek hodi kybl leku rano, v poledne a vecer a prezije vic nez rok.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Simvás, tahle svačina má 190 kCal. V pohodě, co? Najím se a nemažu 4,3 g lučiny na 12,5 g knackebrotu

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo! Jak rikas, chleba s hustym rajcetem, mozzarellou a listim mam spolecne s jablkem a mrkvi na spalky jako jidlo do auta. Mestem se courame a po 2h mi vyhladne.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: Mozzarella di Bufala je skvela! Tuhle jsme se zasekli v Turine a ja tam koupila dve koule. Az doma jsem si uvedomila, ze ti chlapi po ceste z parkoviste na me koukali znacne vydesene proto, ze takhle za noci to vypadalo, ze nesu domu neci varlata.
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: já to vím, ale stále ještě to neni tak neobvykly názor.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: A teda odkedy sledujem Ilonu Maher, tak to je velky role model. :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: chapu .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: jako smíšek je tak moc nudný, že to nezvládám.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: Aby zenske vyzerali ako Hulk, vyzaduje to tvrdu disciplinu, narocny treningovy program a strasne kvanta vyzivneho jedla. To clovek nic nerobi len zere a cvici alebo na to mysli.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Pardon, doktora smíška, spiralni stabilizace.
    KURE
    KURE --- ---
    DIVA: co je to smiska?
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAGUMI: ciste kvuli zdravi delam smiska a ten okamzity efekt na mobilitu je fantasticky motivujici. Provadet me to nebavi ani trochu .)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAGUMI: Já už kvůli zdraví cvičím. Na cukrovku i tlak to má pozitivní vliv. A taky mi vyhovuje být dlouhodobě ve formě a nefunět do kopce nebo schodů. Jak stoupá nemocnost, tak se často vyhýbám aj výtahu, takže si ráno vybuším devět pater do kanclu. :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já teda jediný, co mě fakt baví, je chůze venku, to mám úplně takové puzení jít ven, zvlášť, když je hezky:)
    k ostatnímu se musím trochu přemlouvat, pro mě je opravdu tím hlavním cílem moje zdraví a fungující, relativně dobře vypadající tělo:)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja tiez nie. Su sporty, po ktorych som stastna ako nafetovana. Tiez som toho vyskusala uz dost a trvalo mi 10 rokov prist na to co to je.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MARINNE: Smekám před každým, který cvičí proto, že je takhle odpovědný vůči vlastnímu zdraví. Já taky tak začal, ale jak jsem psal, nevydržel bych u toho jen kvůli tomu.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAGUMI: no to je blbý, že mňa proste šport nebaví, žiaden. Pohyb áno, ale šport nie. Tá posilka je asi najmenšie trápenie lebo si tam môžem striedať silové veci a kardio. Baví ma ako sa cítim potom, žiadne endorfíny ani nabudenie, ale nebolí ma celý človek (zo sedenia v jednej pozícií), nebolí ma chrbát, cítim že to má na mňa dobrý efekt. Beriem to ako dentálnu hygienu, ani to ma nebaví, ale viem ako by to vyzeralo bez nej.
    KURE
    KURE --- ---
    MAGUMI: tak ono tohle platí na každým levlu.
    určitě je lepší si dát každej den procházku na kterou se těšíš a jdeš na ni kdykoliv je to možný, než se tejrat v posilce, kde jen čekáš na vejmluvu proč by to dneska mohlo odpadnout.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MART1NKA: Zrovna jdu kolem a chtěl jsem napsat něco podobného. Kdybych měl cvičit jen proto, abych líp vypadal, dlouho bych u toho nevydržel. Cvičím proto, že jsem si našel sport, který mě baví a ve kterém se chci zlepšovat. A není to tak, že bych po tréninku vesele hopkal domů plný endorfinů, mentálně nabitý a odpočinutý. Naopak bývám věčně dobitý a vyčerpaný a pořád mě něco bolí. Nechce se mi ráno vstávat do tmy a večer se vzdát filmu, abych šel spát včas, a počítat bílkoviny, jestli jich mám dost. Často se bojím, jestli zvládnu dodržet předepsaný program a jsem naštvaný a frustrovaný, když se mi nedaří, jak jsem si předsevzal. A jsem nešťastný, když se zraním a přijdu o měsíce práce, a pak rehabituluju a znovu se do toho dostanu a pak mi zase vystaví stopku nějaké jiné zranění nebo nemoc a já si to celé kolečko musím dát znovu a znovu. Ale ta radost, když se pak něco povede a naděje, že se mi přes to všechno podaří zlepšit, mě u toho pořád drží.

Chápu samozřejmě, že ne každý je takový pošuk, jako já. Ale říkám si, že by bylo fajn, kdyby si víc lidí našli sport, který je nadchne a necvičili jen proto, že "musí" nebo kvůli "hubnutí".
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUSINDA: pre niekoho určite, ale neplatí to plošne. Vážim si jedlo, nemám totiž žiadny prehľad. Tým, že si beriem krabičky do práce tak mi iné nezostáva ak si to chcem nejak slušne rozdeliť, teraz vážim viac lebo chcem schudnúť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam