• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    rozbalit záhlaví
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MART1NKA: Neříkám, že brambory nejsou ok. Jsou.

    Problém, kterým mi sabotují hubnutí, je, že nejlepší jsou se slaninou, v bramboraku nebo se smetanou a máslem :-) Plus za mě jsou hrozně preziraci, kdo by se od toho odtrhnul, že jo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: Brambory jsou úplně top příloha, sytivá, s dobrým druhem škrobu, nízkou kalorickou hustotou, s minerály a vitamíny.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANNIKA: Brambory su uplne ok, pokial to zrovna neni smazeny bramborak alebo hranolky…
    Cestoviny su ok
    Chleb je ok, ak to neni topinka na oleji, dokonca ani ten biely rohlik neublizi, priciny priberania su inde
    Ryza je ok

    Neviem co sa to s dietarskou spolocnostou stalo, ze sa demonizuju prilohy…

    Food pyramidu si pamatam takto a mne jedla s tymto zlozenim i chutia, pretoze mam rada tu skrobovu chut ryze ci brambor.

    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MOODYCAT: Da se to udělat rozumně, aby to nebyly suchý piliny se sypkejma pilinama. To bych nezvládla, s hnusným jídlem mi rapidně klesá chuť žít...

    Ale třeba asijský jídla jsou fajn - na bun bo nám bo si namarinuju libový hovězí do sojovky, rybí omáčky, česneku, limetky atd., pak ho osmahnu zprudka na pánvi, aby neztratilo šťávu. K tomu fůru zeleniny, omáčku dobře dochucenou. Je to skvělý.

    Stejně jako čína a "čína" spocivajici v naloženém mase zrychka osmahnutem se zeleninou/houbami/bambusem apod. Dobře vychází i vitamínova bomba játra na cibulce, když to není na tune slaniny, ledvinky, já třeba i svíčkovou dělám z liboveho hovězího a základ na tune dozlatova osmahnute korenovky, kterou rozmixuju, přidám lžíci mouky kvůli konzistenci a trochu mléka. Je výborná a není to žádná vražda jako hrouda mouky, tuku a smetany rozmixovana s homeopatickou půlpetrzeli a jednou mrkví.

    Jdou i indicke inspirace, takový ty rychlovky stylu okorenim a osmahnu kuře, zaházim rajčaty a červenou čočkou, okorenim, nechám 20 minut bublat, mám omáčku. To je zase fajn v zimě, to to koření bodne.

    Pak různý polévky, u nás třeba jedou lusteninovy. Zase dost bylinek, koření, česneku, ale klidně i bramboracka, dynova nebo česnečka, když k ní nehodíš do oleje topinku.

    Ale ono překvapivě ani knedlo zelo nebo kachna není takový průšvih, když máš hodně zelí a neladujes se zrovna buckem. Kdysi jsem řešila tabulky a zjistila, že ta ovesná kaše měla víc kalorií než ta kachna, a dost mě to teda nakrklo.

    A tak. Ale jako chutě mě taky honí dost, umím dobře vařit a nacpat si nacka je prostě fajn... A takovej dobře ochucenej grilovanej bůček, smetanový věci nebo brambory na dvacet způsobů... Mňam.

    Vždycky jsem záviděla spolužákovi, kterýmu bylo úplně jedno, co jí, jak jí a často i jestli jí. A na dotaz na oblíbený jídlo se dlouze zamyslel a pak řekl, že neví, že asi kuřecí směs z menzy. To se to pak hubne.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MOODYCAT: Zopár zdravých vecí mi chutí, brokolica na pare s olivovým olejom, mozzarella, ricotta, cestoviny beriem ako zdravé jedlo, pečené kuracie stehná tiež, pretože si k nim dám ryžu a zeleninu. Vždy pozerám na jedlo ako na celok aj s prílohami.

    Chutí mi taká tá prasácka dedinská strava, ale veci čo som objavila v dospelosti mi chutia tiež bez ohľadu na to či sú zdravé. Surovú zeleninu ani ovocie nemám rada, len pár druhov, ostatné musí prejsť nejakou úpravou a polku nejem vôbec, nejak neviem čo s tým, alebo mi to nechutí. Problém je že musím mať nízkohistamínovú dietu, takže pápá všetky ázijské kuchyne. V najhoršom období keď som mala konštatné opuchy a vyrážky a nevedela som z čoho, som jedla len ryžu a zeleninu, to bolo naozaj len plnidlo. Takže môj najväčší problém je, že furt točím dokola to isté.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: Oni trochu přehání, tech 12k se stalo takový meme. Ve skutečnosti to je cca 8k. Prý trochu vic než obvykly maximum toho co člověk umi zpracovat.

    A co se chuti na zdravy věci týče, ted jsem upekl květák. Jen osolené a trochu pokapanej olivacem. A chodim ho uzirat az mam strach aby me zbyl k obědu
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: To tvoje telo je beztak zahada…
    Ale moja matka pribrala po bratovi v rannych 90s a odvtedy skoro neje a nadvahu ma furt. A aj sa celkom hybe. Ale popierate bezne pravidla prijmu a vydaja. Myslim, ze mamke to dietovanie nefungovalo fakt nikdy.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: Vajicka, sandwiche a cestoviny su uplne cajk.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KRISKA: co přesně myslíš tou optimální váhou? Reálně optimální váhu pro svoje tělo nebo nějaký idealistický blábol?

    Protože pokud jsi měla danou váhu nejpozději někdy na ZŠ, tak to v žádném případě není optimální váha pro tvoje dospělé tělo.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MART1NKA: no anebo maji lidi nadvahu a k tomu je jidlo nebere :D:D kdyz mam tyden nechutenstvi na jidlo, ani si toho nevsimnu a jidlo mi nijak nechybi :D ale optimalni vahu sem mela mozna naposledy ve 2. tride :D obezni nejsu, takze jako dobry, ale stihla to by bylo bozi takova byt :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LA_PIOVRA: A ted si vezmi, ze vetsine zen se sportem 5-6x tydne sestavi kazdej vyzivovej poradce plan s 1700 kcal :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MOODYCAT: kdyz jsem mel ambici 6x tydne cvicit zral jsem 4000 kcal a bylo to tak tak, ze jsem to sned.
    Ale abych se citil konecne najedenej, tyk ty 3000 jsou akorat. Takze bud pribiram nebo se musim omezovat:(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Uz jsem to psala v jinem klubu, ale moje telo ma stejny potreby jako telo Michaela Phelpse :)

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MOODYCAT: Nechávám si to vařit od MyChef a vaří dobře, plnohodnotná celodenní strava, většina chutná i voní :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Dnes som sa napríklad na večeru schuti najedla hromady sushi. Na obed som mala celé avokádo s celozrnným toastom (som na Zélande, to je ich verzia chleba, oni po anglicku neobedujú, tak som musela prehodit hlavné jedlo na večer) a na raňajky ovsenú kašu s lyžicou medu a lyo jahodami. Nejaké kiwi, džus s minerálkou v plechovke po plávaní… ako všetko to bolo dobré. :D a nič nijak nezdravé.
    Zdravé jedlo sa nerovná suchý steak z kuracích pŕs so zeleninovým šalátom s octovou zálievkou 7 dní v týždni.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MOODYCAT: Třeba pečená/grilovaná zelenina, libové maso na grilu, dobře ochucené jídlo z luštěnin, tvarohová pomazánka a kváskový chleba, pečené brambory s tvarohem a pažitkou apod., to mi vysloveně chutná.
    Kdybych kvůli váze "musela" jíst dlouhodobě jako moje teta, která několik let jedla jen krůtí nebo kuřecí prso (dosucha utrápené na pánvi) se salátem a celozrnným toastem, tak bych se šla asi zabít. A ona je taky od té doby pěkně protivná, nikdo mi nevymluví, že to hrálo roli :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: ale jinak me treba moc chutnaji dobre salaty z cerne cocky, to je zdrave jidlo non plus ultra a kdyz to dobre ochutis, je to mana. treba s kurecim prsem nebo pecenym lososem uplne spica a zdrave velmi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: otazka je, co beres za zdrave jidlo. nemusi to byt jen divna hmota typu neochucene jahly... spousta dobrych jidel svetove kuchyne jsou zdrave jidlo, treba italska kuchyne az na vyjimky je docela dietni, ne?
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MOODYCAT: Jo a ted jim i celer a libecek - oboje preferuju syrove v pomazankach, ale jsem uz schopna je dat i do vyvaru. Celer uplne a bez vyhrad, ten jsem vzala na milost prvni. Libecek stale v mensim mnozstvi a hlavne za syrova, ale prece. Ale musela jsem zjistit, ze za syrova mi chutnaji a odtud se odrazit. Cili problem muze byt i ve zpusobu pripravy: varene vs. syrove.
    A treba varene nove brambory (podotykam nase, ne ta vodnata vec z kramu) s maslem a libeckem a k tomu kefir je dneska moje oblibeny jidlo, coz bych si kdysi fakt nedokazala ani predstavit.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: “S kazdym skousnutim pribejvaj v puse” - to je krasne receno :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: Mne jedlo bez cerstvej zeleniny pride malo stavnate a z tucneho sa mi navaluje. Najodpornejsia vec je tatarka, to fakt nie som schopna zjest cokolvek, co sa jej dotklo.
    Dortiky si dam, ale nesmie tam byt maslovy krem, s tym mam stejny problem ako s tatarkou (takze veterniky, kremrole a vacsinu ceskych dezertov nepozru), pritom normalna cerstva double cream slahacka je este ok, ked nie je moc osladena. Nemam moc rada ani smazene, okrem rizkov (nejem smazak, kvetak, tempuru atd). Hranolky obcas ked nie je na vyber, ale preferujem akukolvek inu prilohu… Cola mi nechuti, dzus je prilis sladky, riedim ho vodou 1:1.
    Takto to mam od decka, nikto ma k tomu nenutil, na malomeste sme mali fastfood kde bola vo vsetkom tatarka, tak som nic nechcela nikdy…
    RSZ
    RSZ --- ---
    TAPINA: já jsem se vycvičil a jako večerní snack mám syrovou mrkev, bohužel jsem se tím stal i velmi náročným znalcem mrkve a karotky a pravidelně celé kilo-tříkilo vyházím v lese zvěři, protože je za syrova hnusná:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam