• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANNIKA: Ovsené kaše sú fajn raňajky, keď ide človek následne robiť nejakú športovú aktivitu a nechce mať v žalúdku nič ťažkého. Predtréningové jedlo. Treba kupovať tie napytlíkované na porciu a neosladené, dosladiť medom/džemom, pridať ovocie. Bez tej športovej aktivity to nie je úplne dobrá vec, čo jesť pred tým, než človek sadne za comp na 8 hodín. Blbý glykemický index na to, aby s tým človek sedel na prdeli.
    To isté všetky tie proteinové a muesli tyčky. To je pre ľudí, ktorí napríklad idú 8 hodín pochod a potrebujú niečo na svačinu, čo im nezahĺti žalúdok a dodá energiu. Nie pre niekoho, čo sedí doma na zadku.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Samy benefity :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOODYCAT: Mně bylo řečeno, že zdravotnice rodí zásadně císařem (a to ne že by chtěly, ale prostě to tak dopadne). Takže nebudeš mít rozestouplý kosti, ale rozříznuté břicho :o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MOODYCAT: ale to přece nemusí takhle být a 178 cm není málo, já mám 160 cm. A dcerka hlavně má strašně dlouhé nohy, než by byla obecně celá velká. 58 cm 4080 g měla. A byl z toho hroznej průser,protože prostě nejsou doktoři, tak ten jeden byl jinde, já rodila 13 hodin a ona se mi zasekla v porodních cestách, měl to být císař asi. Ale jak říkám, syna jsem vyflusla za tři hodiny od prvních kontrakcí a nebylo mi nic. A měl 3700 g, to taky není prcek. Když si holt záprdek pořídí děti s velkým chlapem🤣
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MARKYSHA: Ja jsem radna slovanska selka, 178cm/105 kg :) Ale stejne se na petikiloveho macka necitim.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MOODYCAT: tak taky záleží na tom, jak jsi ty velká. Jà jsem mrňavá.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MARKYSHA: Jj. Ja spis vidin katastroficky scenare. Predstava, ze s rozestoupenyma stydkyma kostma (u nas v rodine jsou zasadne velky deti 4-5kg) ordinuju v ambulanci zni vylozene mnamozne :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: nejtemnější
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: abych tě teda zase moc nevyděsila, já nejsem psychicky zdravá, nebrala jsem v těhotenství a při kojení prášky a zrovna to vyšlo, že se synem jsem byla hypomanická a s dcerou zase depresivní až na hranici psychóz. Takže kdoví, kdybych s dcerkou byla normální, tak třeba na to nevzpomínám jako na nejjemnější peklo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MOODYCAT: ono fakt záleží na mnoha faktorech, první těhotenství bez problémů, skoro do konce jsem chodila cvičit. Porod za tři hodiny, ze sálu jsem odhopkala. Syn zlatý usměvavý miminko, od začátku spal celou noc, nebyl s ním žádný problém. Dal se kamkoliv vzít a nikomu nevadil, narodil se v květnu, bylo nádherné počasí na vylety. S dcerkou jsem se poslední tři měsíce skoro nehla,rozestoupily se mi stydké kosti, byla na mě velká, těžký porod, málem jsme tam zůstaly obě, odvezli mě na křesle a dali na pokoj pro pacientky, na které je třeba dávat pozor. Ještě druhý den se se mnou radši chodili sprchovat. Vyčerpání trvalo půl roku, do toho dcerka první dva měsíce celou noc nespala, ani blbých pět minut,přes den péče o bráchu, který byl snad non stop nemocný a už to nebylo hodné miminko, ale super vzteklý tvor. Měla jsem co dělat, abych vůbec nějak přežívala, natož nějaký hubnutí. Naopak z vyčerpání jsem šíleně prasila. Je to loterie holt. Za mě? Já vím, že to nemáš ráda, ale pokud budeš fit, pravidelně se v těhotenství hýbej, fakt se ti to zúročí.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MARKYSHA: Nevim no, starat se i mimino mi prijde jinej level, vidim to na segre, a to ma manzela a podporu cely rodiny :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: no abych neměla chuť na sex...co bych z toho života měla?
    ANABEL_LEE: tak to by mi s bipolárkou asi stejně nedali

MOODYCAT: tak záleží, jak budeš vyčerpaná si myslím, ale ty máš dobrý trénink
    LUCIASHECK: no já těhotenství přibrala strašně a při kojení poprvé zhubla, podruhé ztloustla. Rozdíl byl - první spavé mimino, podruhé mimino,co nespí vůbec + dvouleťák k
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: jo, ja taky dva mesice pred extrakci svou sutru jedla jen banany a pivo a zhubla 7 kg :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: no ona vyroba mleka je sice enrgenticky narocna, ale ta svine prolaktin umi s vahou pekne zamavat
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Tady posílám odkaz na docela zajímavou epizodu od IVM. Host tam mluví i o Wegovy nebo Mounjaro a operacích.

https://feeds.soundcloud.com/stream/1966564775-user-760026734-911029597-66-mudr-evzen-machytka-proc-obeznim-diety-nefunguji.mp3
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Pokles pocitu potěšení jsem vnímala taky. Řeknu to jinak. Zmizelo potěšení z jídla, bylo třeba najit ho někde jinde, což v mém případě nebyl problém. Chápu, že pro někoho jiného to problém být může.
    Popravdě tuhle věc bych klidně oželela. Svět je plný jiných věcí než jídlo, ze kterých je možné mít radost.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    O to spíš je podle mě potřeba o těch nežádoucích účincích mluvit, ne proto, aby člověk ozempik zavrhnul, ale aby ve chvili, kdy se rozhodne si to nechat napsat, co nejlíp věděl, do čeho jde, co to všechno dělá a jak ty nežádoucí účinky minimalizovat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    POZITRON: Bikman tvrdí, že v tuhle chvíli jsou data, že asi 70% lidí to vysadí do dvou let, vyrozuměla jsem (ale můžu být mimo), že buď proto, že mají pocit, že už zhubli dost, nebo je sejmou ty nežádoucí účinky hlavně na duševní zdraví (anhedonie, deprese, sebevražedné sklony). Jestli to dobře chápu, už teď se ví, že po vysazení ti lidi příšerně přibírají. Ale já mám trochu hypotézu, že tam hraje obrovskou roli takový ten wow faktor "Joo, zázračný lék, všechno vyřeší za mě a já nemusím nic dělat, nemusím se hýbat, nemusím řešit, co jím, prostě si střelím ozempik a všechno se vyřeší." Kterou živí ta jásající davová hysterie kolem toho léku. Podle mě tohle se vyřeší samo dvěma způsoby, za prvé to nadšení časem poleví, až se média chytí katastrofických, náležitě zveličených případů, kdy to někomu udělalo fakt zle, a lidi s tím začnou zacházet rozumněji, a potom tím, že se vyvinou léky další generace, které už tolik vedlejších účinků nemají (už mounjaro je prý o dost lepší).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ARGANNAH: jsem zvedava, pokud se objevi nejake nezadouci ucinky, kvuli kterym to lide zacnou casem ve vetsim poctu vysazovat, tak co nastane. jestli mezitim nekdo vyvine dalsi a dalsi podobne latky, na ktere bude mozne presedlat anebo vsichni ti lide naberou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: By mě taky zajímal ten mechanismus, kterým se množí adipocyty. To vyvolá semaglutid?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam