• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale teda, já snídám v osm a oběd mám v jednu.
    Vstávat v pět, dám si takovouhle snídani, v devět svačinu a pak ten oběd. Teda ne, vstávat v pět, tak umřu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já právě dosnidala. Jenom ty chlebíky s bílkovinou by byly málo, pod 350 kCal, to bych musela svačit a rozežrala bych se. Palačinka byla od večeře, jindy je to třetí chleba nebo ovoce a tvaroh nebo domácí sladký pečivo, ale do 50 g.

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANABEL_LEE: Gratulujeme.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: A to jsem asi tou slaninou ještě oproti “běžné porci běžného smrtelníka” šetřila, když na to tak koukám :-D)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUCIASHECK: nj, ja taky pak nedavam tri dalsi plnohodnotna jidla, odpoledne nejakou svacinu typu anglosasky obed, sendvic, salat nebo tak, a vecer bude teple jidlo co mam uvarene nebo zase nejaky studeny snack, takze mi to nakonec asi nejak vychazi, ale vyhoda je, ze pres valnou vetsinu dne hlad nemam
    GALE
    GALE --- ---
    ANABEL_LEE: Proteinove bomby jedu ted, ale opet dat proteinovou bombu k snidani znamena, ze budu mit hlad az ve 12, ne v 11. Krom toho vejce maji pomer bilkovin a tuku 1:1, tedy jsou "proteinova bomba" asi tak stejne jako prorostlejsi veprove.

Kdyz jsme se tu bavili o tech kasich, prave ted obcas snidam proteinovou kari s cokoladou od Mixit s proteinovym mlekem. Je prekvapive dobra, jen ten inulin memu telu uplne nevyhovuje.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: jo, to chapu
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: jenže když se nemůžeš spolehnout na "chuť" a "hlad" v tom, kolik jíst, jak to máš dělat aby si se nepřežírala a nebo naopak nehladověla (což se zase překlopí v přežírání)?
    prostě musíš nějak měřit to co jíš
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANABEL_LEE: No, kdyz nic jinyho, tak vetsina lidi diky zapsani bude vedet, ze ma po snidani potencialne tretinu az polovinu prijmu na den vycerpanou. Kdyz si to jen nezapisou, aby se tim nestresovali a nenapomahali si v obezite, v hubnuti jim to fakt nepomuze.

AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ANABEL_LEE: asi skladbou jidla, vic zeleniny, idealne syrovy, ale i zmensovanim porci a vynechavanim nekterych z nich

....ale ja nejsem moc clovek, na kteryho fungujou prumerny zpusoby stravovani...fakt jsme kazdej uplne jinej a kazdej si musi najit zpusob, ktery jenmu samotnemu bude vyhovovat, ale kopirovat neci zpusob bez toho si ho prizpusobit vlastnimu telu a metabolismu fungovat nebude

ja od malicka treba nesnidam, proste do me rano nikdo nic nedostane, akorat cerny neslazeny kafe :o)
    (ovesna kase rano by me zabila tak, ze bych si musela jit znovu lehnout)
    od puberty neobedvam - protoze mi to taky nedela dobre, moc velka unava po jidle a neschopnost zustat vzhuru (na gymplu vyborny, kdyz sedis v prvni rade pred katedrou :o)
    ....jako muzu nekdy kolem druhy odpoledne malou svacinku..idealne s malem sacharidu - nejaky orechy, kus syra, jablko - to mi tu unavu neudela

a tady je to moje okno, se kterym dokazu pracovat a ten pocit hladu potlacit a on se odsune tak o 4 hodiny na sestou vecer, kdy zacinam veceret....
    a moje vecere jsou nekolik mensich chodu oddelenych treba 30 minutama az 2 hodinama...klidne jim i v jednu v noci, kdyz mam jeste hlad
    a kdyz chci zhubnout, tak si proste namisto 3-4 miniveceri dam o jednu min, nebo ji nahradim jenom krajenou zeleninou a syrem, nebo talirkem nakrajenejch jablek :o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GALE: jasny,a co nejake proteinove bomby misto tuku? I kdyz to jsou zase ta vejce...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUCIASHECK: to si ani nemyslim ze je to nejak bavi, spis mi prjdetze se pak clovek dostane do bludneho kruhu tabulek a limitu ktery ale realne nefunguje tak jako na papíre. A ze to reseni vytvar zase stres navic, kterej k obezite muze přispívat
    GALE
    GALE --- ---
    ANABEL_LEE: Jenže já úplně nemusím vejce, slaninu a mastné obecně, odjakživa. A jedu na sacharidech. Tyhle tukové bomby mi zhusta nechutnají a nebo nemají kýžený efekt delší sytosti. Ale zas mam výhodu, ze moje tělo téměř ignoruje glykemicky index. Jsem stejně zasycena po bílém pečivu jako po žitném nebo celozrnném.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANABEL_LEE: Lidi to fakt nedělaj proto, že je to baví a hledaj kreativní způsoby, jak to přimelt fungovat, pokud maj jako snadnou alternativu, aby “se normálně najedli, což by jim přece úplně normálně fungovalo, debilům”…
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jinak ja ted mam pul sedaveho a druhou pulku siloveho zaměstnání, neni to tak ze bych byla cely de na nohou
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Kdyz jsem chodila do sedaveho zaměstnání,.mela jsem to taky tak, snažila jsem se jist stridme a male porce a stejne me furt honila chut na sladke a tloustla jsem. Pak jsem zjistila ze takova megasnidane je peo me lepsi a nemam ty chute na sladke. Co tu Moody popisovala mi přišlo jako ze by taky mohla vyzkouset se fakt rano dobre najíst tabulky netabulky a treba by se ty čokolády taky povedlo zredukovat, ale to každému funguje jinak...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GALE: s dvema krajici bych teda taky nevydrzela, proto delam tenhle vajickovej powerup
    GALE
    GALE --- ---
    ANABEL_LEE: Dva poctivé krajíce. Nezní to hodne, ale do 4 odpoledne jako ty s tím nevydržím a plynule nabývají obědem a večeří. Všechny ty porce adekvátně zvětšené. Mám sedavé zaměstnání (a mám ho ráda), takže to opravdu nevyběhám.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUCIASHECK: zkusenosti se nabiraj i tou debatou, nemam je protoze jsem nikdy nepočítala a ze sveho okoli mam dojem, ze to lidem moc nefunguje, tak rada zjistuji, ze nekomu ano
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: ono fakt záleží na tom, jak vypadá alternativa :)
    mě ty čísla pomáhaj, protože já sním všechno. tím nemyslím že nejsem vybíravej ale že když to přijde tak zvládnu sníst všechno co najdu.
    Nemám nejmenší problém si namazat kostku másla na bochník chleba a zapít lahví mléka. a pak hleda ještě něco na zakousnutí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam