• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    AKI4CE: jo proto bych se tímhle moc neohanela a vrátila se k BMI.....podle mě to celkem sedí.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    LUSINDA: ja jsem taky presypaci hodiny a tim padem se s BMI 23 vlezu v pohode
    ale pro ldi, kteri jsou rovny a maj ramena a boky, nebo jsou uplne typ jablko je to podle me nesplnitelny....
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAR_TINA: v 15 rokoch som mala pás 74cm a trčali mi kľúčne kosti, toto je bullshit
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LUSINDA: třeba ženský, které mají spíše mužskou postavu - široká ramena, široké boky a málo výrazný pas. Já se na 80 cm v pase nedostanu ani když budu mít velikost 42, kdy se já osobně cítím v postatě štíhle..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA: stačí posílit šikmé břišní a vyskočí 5 cm navrch.
    80 cm musel vymyslet někdo v 50. Letech, kdy měly ženy 155 cm na výšku
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VALENTINA: já nejsem ale jabko právě 😅 ale tuk v oblasti pasu je nebezpecnej.
    KRISKA: ukaž mi širokou kostru v oblasti pasu prosím
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: problem je v tom kde to merit a nekdo ma sirokou kostru a i kdyz je stihly a sportuje, tak zadnej pas nema. i kdyz pravda neni to tak bezny
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LUSINDA: tak mi to přijde dost přísný, to by všechny jablka byly obézní
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VALENTINA: pas nad 80 cm .....to je ještě přísnější kritérium než BMI. V době své největší štíhlosti, kdy sem se vešla do velikosti 34/36 jsem měla 70 cm. Stačí se změřit.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    BRI: index tělesné kulatosti
    „BMI nezohledňuje složení těla (poměr svalové hmoty, tuku a vody) a rozložení tuku, což může vést k nesprávnému hodnocení zdravotních rizik. Proto je vhodné tento parametr kombinovat například s obvodem pasu, což je ukazatel rizika kardiovaskulárních onemocnění a diabetu 2. typu. Zvýšené riziko je u žen s obvodem pasu od 80 cm a u mužů od 94 cm.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: ta hranice je kde? mam bmi 36
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: já s tím teda nesouhlasím. Je tu víc lidí. Oblečení toho dost zakryje.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ARGANNAH: Co je podle tebe "skutečně" obézní? Pokud se budeme řídit nejrozšířenější definicí dle BMI nad 30, tak je nás tu rozhodně víc.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    PROSTE_LO: věční ;)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    ARGANNAH: Jojo. To ať to vydrží je ta nejtěžší meta ;) Ale to my věcní dietáři asi víme. Díky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PROSTE_LO: Parádní, blahopřeju, držím palce, ať to vydrží :)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Měla jsem BMI pásmu obezity druhého stupně a teď jsem v pásmu nadváha. Dám vám tady srovnávací fotky obličeje (celé tělo mám vyfocené pak akorát v těhotenství nebo
    má fotky manžel a ten teď spí). Zhubla jsem cca 30 kg a trvalo to asi 4 roky a mezitím jsem byla těhotná..
    Teď když ty fotky vidím, tak nechápu, že jsem to nechala zajít až do druhého pásma obezity. Jinak jsem celoživotní dietář a přesně už od školy jsem měla pocit, že jsem tlustá, i když jsem byla normální. Takže pokusů zhubnout bylo už hodně. A jediné, co mi teda funguje, jsou tabulky plus pohyb. Bazál mám aktuálně 1549 a dojídám aktivity. I tak to finguje. (Od Vánoc 4 kg dole).

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHOCOLAT: Skutečně obézní jsem tu podle mě jenom já a Markysha
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: atb jsem v životě neměla. Narodila jsem se normálně. Právě v dětství byla ta výživa ale dost hrozná. Ale už takovou dobu se stravuju dobře, tak by se to tam mohlo namnožit a přežít. Fakt mě nenapadá příčina proč to nejde.
    Jenom teda uvedu na pravou míru, že obézní nejsem, přestože chodím do zdejšího auditka.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CHOCOLAT: promiň přehlédl jsem to
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KOCHANSKA_CH: imho by se to mělo vic zkoumat a používát, je to relativne jednoducha nenakladna vec, ale kdyz vyzkum farmak prinese vic mno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam