Nemáte tip, jak se zbavit nafouknutí po zdravém jídle?
Mám podezření, že to bude od toho, že jsem jako dítě přežívala čistě na zpracovaných potravinách, sladkostech, instantních jídlech. Nevytvořil se mi ten správný střevní mikrobiom. Ale to by snad mělo jít spravit, ne?
Víc jak 10 let už se snažím jíst zdravě a stále jsem nadmutá po všem, co obsahuje nějakou vlákninu. Takže veškeré ovoce, zelenina, luštěniny.
Lepek ani laktoza mi nevadí. Když si dám nějakou fast food prasárnu, tak mám druhý den břicho ploché.
Různá probiotika jsem zkoušela, ale bez efektu. Jediné, co zabírá, je jíst konkrétní potravinu několikrát týdně, několik týdnů v kuse a pak to přestane vadit. Ale stačí pak na chvíli vysadit a je to zpět. Takže třeba když jím takhle často cizrnu, tak mi přestane vadit, ale když si pak místo ní dám čočku a po dvou týdnech se vrátím k cizrně, jsem zase jak balon. To není moc udržitelné, chci jít rozmanitě, ne pořád to samé.
Jsem z toho už dost nešťastná, protože zeleninu i luštěniny mám ráda, ale občas si dám tu prasárnu jen proto, abych aspoň na chvíli splaskla, ne proto, že bych na to měla chuť.