• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    ARGANNAH: Jojo. To ať to vydrží je ta nejtěžší meta ;) Ale to my věcní dietáři asi víme. Díky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PROSTE_LO: Parádní, blahopřeju, držím palce, ať to vydrží :)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Měla jsem BMI pásmu obezity druhého stupně a teď jsem v pásmu nadváha. Dám vám tady srovnávací fotky obličeje (celé tělo mám vyfocené pak akorát v těhotenství nebo
    má fotky manžel a ten teď spí). Zhubla jsem cca 30 kg a trvalo to asi 4 roky a mezitím jsem byla těhotná..
    Teď když ty fotky vidím, tak nechápu, že jsem to nechala zajít až do druhého pásma obezity. Jinak jsem celoživotní dietář a přesně už od školy jsem měla pocit, že jsem tlustá, i když jsem byla normální. Takže pokusů zhubnout bylo už hodně. A jediné, co mi teda funguje, jsou tabulky plus pohyb. Bazál mám aktuálně 1549 a dojídám aktivity. I tak to finguje. (Od Vánoc 4 kg dole).

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHOCOLAT: Skutečně obézní jsem tu podle mě jenom já a Markysha
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: atb jsem v životě neměla. Narodila jsem se normálně. Právě v dětství byla ta výživa ale dost hrozná. Ale už takovou dobu se stravuju dobře, tak by se to tam mohlo namnožit a přežít. Fakt mě nenapadá příčina proč to nejde.
    Jenom teda uvedu na pravou míru, že obézní nejsem, přestože chodím do zdejšího auditka.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CHOCOLAT: promiň přehlédl jsem to
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KOCHANSKA_CH: imho by se to mělo vic zkoumat a používát, je to relativne jednoducha nenakladna vec, ale kdyz vyzkum farmak prinese vic mno...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANABEL_LEE: Na brněnské mikrobiologii se fekální tranplantace úspěšně aplikují při léčbě clostridiové infekce, tuším. Dárkyní je laborantka diabetička. :-)

CHOCOLAT: Bylas často léčena antibiotiky? Narodila ses přirozeně nebo císařem?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Jo, u lidí se to taky dělá, jednu dobu jsem sjížděla info o mikrobiomu a zmiňovali to. Ale nevím, v jaké fázi s tím jsme v ČR a jestli je to nějak široce dostupné.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CHOCOLAT: u zvirat se dela tzv. fekalni transplantace, tedy naliti naredeneho vykalu do zvirete oralne... nevim, zda se to u lidi dela taky, ale asi ano, v tomhle pripade se samozrejme polykaji kapsle s nasusenym a vycistenym ehm materialem. donorem byva zdravy prospivajici jedinec, ktery travi dobre. U koni jsme to delali mnohokrat, ale u lidi, nevim jak moc je to dostupne. ale mohlo by to do budoucna byt reseni, mit registr darcu s dobrym mikrobiomem a lidi ktere trapi obezita takto ockovat lepsimi bakteriemi. ale ano, musis se o ne starat a krmit je spravnou hmotou, jinak tam zas prerostou ty nespravne
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    MART1NKA: Právě že to dělá vše, co obsahuje vlákninu.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Samozřejmě, všechny rady na vaření luštěnin vyzkoušeny a fakt funguje jen jíst tu konkrétní pořád dokola. Ale to snad normální lidi nedělají, že by jedli jednu věc pořád dokola a když na chvíli přestanou, tak ztratí schopnost ji trávit? Jakože když si misto cizrny dám čočku, tak cizrnoví mikrobi rázem vychcípaj, protože na čočce nepřežijou? Chápu, že když delší dobu budu jíst jen zpracovaný jídlo, tak se rozmanitost mikrobiomu zmenší, to je logický.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Alebo ti to robi cokolvek? Ja mam na toto dost citlive zazivanie. A niektore veci su horsie ako ine.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CHOCOLAT: Vypozorovat, ktore presne potraviny to robia a vylucit alebo jest len ked je clovek doma. Mam to s cizrnou tiez. Holt hummus na obed v kancli nebude.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    MARKYSHA: píšu, že už jsem různá zkoušela. Tip na konkrétní by nebyl? Vybírala jsem taková, kde je nejvíc kmenů, aby byla větší pravděpodobnost, že tam bude ten, co mi chybí. Ale nefungovalo to.
    KURE
    KURE --- ---
    SAT_ANN: jj držel jsem. imho docela dobry. jen ta cena. ale už je to pár let a v plzni ta nabidka neni nic moc.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CHOCOLAT: V takovým případě jsou právě rady mikrouty na ty druhy vlákniny naučit. Ale že nezůstanou namnožení, když nedostanou krmení, to je od nich nečestné.
    Zkoušelas dlouhé namáčení na vymytí antinutrientů, vaření s bylinkama nebo částečné nakličení?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Zkousel nekdo krabickovy diety? Dost uvazuju zkusit 14 dni s nejakym normalnim prijmem? Nemuset 14 dni resit jidlo a jeho energetickou hodnotu mi zni dost dobre.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CMLKA: "olovrant" je odpolední svačina, dopolední svačina je "desiata"
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: co to znamená?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CHOCOLAT: probiotika
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam