• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VRATENKA: Já jsem velká fanynka toho hodnotit obezitu podle procenta tělesného tuku. A vůbec toho orientovat se i v hubnutí podle kompozice a ne podle váhy nebo BMI nebo obvodu pasu, byť to jsou všechno nějaké dílčí ukazatele. Viz fenomén skinny fat, viz problém endomorfů. Obezita je pro mě velký (procentuální) nadbytek tukové tkáně a celý ten komplexní psycho-fyzický proces, skrz který člověk tu patologicky velkou tukovou tkáň produkuje, udržuje a neustále periodicky znovuobnovuje. Analogicky, vyléčit se z obezity neznamená čistě zhubnout na váze (to je jen menší součást věci): vyléčit se z obezity znamená nejen srovnat kompozici na zdravý poměr tuku a aktivní hmoty, ale především trvale neutralizovat nebo proměnit ty procesy, které k té produkci a reprodukci tukové tkáně vedou.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: jj mě na chíře řikali že to možná půjde udělat naráz.
    aha. takhle jsem o tom nepřemejšlel. jenže já mam zdravotní kartu připomínající jiráskovo spisy tak nevim jak moc hrotit vizuální stránku věci.
    Navíc jestli to bude vypadat blbě, vždycky můžu tvrdít že to mam od toho jak jsem zachraňoval pejska ze spárů krokodýla niskýho... :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    130

PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MARKYSHA: 30 kg je super výkon! Jen tak dál… A cítíš se lépe?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    160 cm

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: ale to je hodně dost dobrý. Klid, nevidíš to, protože se vidíš pořád, rozdíl to je. Navíc ty budeš hodně v pohodě už se 100 kg, takže jsi v půlce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: 70-130k
    Ale v Plzni je nějaké pracoviště, kde to dělají hezky za dobrou cenu. Často lze ve fakultkách jen připlatit za abdomino ke kýle na pojišťovnu, nějak to dělají. Takže na tu kýlu najít pracoviště, kde přidělají i plastiku. Ne chirurgické oddělení, ale plastické. Kdyžtak ti mohu poslat odkaz do FB skupiny a pozvánku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já se hlásím, že momentálně ze 160 kg na 130 kg, ale vidět to není:-(
    KURE
    KURE --- ---
    v jakejch řádech za to břicho to je? protože jestli mi to neudělaj při operaci kýly tak mě to nejspíš taky čeká
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: Miletín dělá krásný a Veliký, ale oba jsou imho ještě dražší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: jj, ja to mam docela nastudovane, sleduju vysledky od ruznych lekaru uz asi 3 roky, vcetne teda skupin o Turecku, ale u Skaly mi prislo, ze dela dost takovy ten "obsita petikoruna". no kazdopadne to mas super a zavidim. ja jsem na to proste posera. :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MADIETTA: BMI 29 je nadváha :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MART1NKA: já jsem extrémní přesýpací hodiny, v pase mám 78 a přes boky 112 a BMI mi vychází 29, což je tak na hranici obezity? Ale když nemám 80 v pase, tak jsem OK? Otázky, samé otázky. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: pupík vyřízne tvůj a všije. Co máš, to máš, takže ty "ošklivé" moc asi neupraví, leda by v něm byla kýla.
    Docela jsem váhala, jestli ho nevynechat úplně, ale Skála mě ukecal, že můj bude ok. Když se nedělá pupík, jde na to místo něco vytetovat, aby to nebylo nápadné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: 5 let jsem ji sbírala, pořád jsem čekala, že něco zhubnu ještě. Měla jsem jít dřív. Až zhubnu je bod, který nas má být smazán z historie.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: uz na ty fotce to vypada uplne super. zavidim odvahu do toho jit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: vlastně svoje břicho neznám bez otoku, z pooperačního (na fotce ještě je) to volně přešlo na polékový :D
    Jedno ho uvidím a všechny ty vymakaný svaly světu ukážu :D Budu bombardovat myx nahýma fotkama :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: měla jsem v září plicní embolii a po lékách na ředění krve (už jedu 4. druh) mi vyletělo 4-6 kg navrch, vše otok. Ráno vstávám a přes víčka nevidím, všechny podkožní rysy všude pryč od obličeje přes trup a ruce po kotníky. Do konce května a pak jim na to seru. Podle CT mám plíce čistý, pro jistotu se to bere ještě další 3 měsíce.
    Ještě mě poslali na cévní a endokrinologii, ale jedno má termín na konci května a v druhém lékařka prostě skončila a zrušili mi termín.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: mela jsem zazito, ze Skala dela hnusny pupiky, ale ty mas teda krasnej a uplne prirozenej. co myslis tim, nez ti naskakal otok? jakoze otoky zacaly az se zpozdenim?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: že jo :) a i když to zminimalizuje plastikou a nechá tam svaly a 2 cm tuku pod kůží, k 80 cm se neblížím ani náhodou :)
    Kdyby to šlo, udělá mi 80 cm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam