• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: na čokoládu to asi úplně fungovat nebude, ne? Myslím kvůli uvolnění dopaminu po čokoládě, což tvoří určitý druh závislosti.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Brambůrkový experiment, update: zjišťuju, že možná nejsem až takovej brambůrkoholik, jak jsem si myslela. Když už se to jednou otevře, tak se mi odolává dost špatně, ale možná nepotřebuju sežrat pokaždý celý balení a házet si to do krku, dokud se mi neudělá blbě. Včera jsem seděla vedle poloprázdný misky s chipsama několik hodin a nebyl to vůbec problém. Pravda pomáhá nemít ji úplně přímo na očích, jakmile je hned vedle mě, je to něco jinýho. Ale neotevřený balení se mi tu válelo dva dny a vůbec jsem nijak neprahla po tom si ho naservírovat.

Přivedlo mě to na myšlenku, že tyhle "závislosti" na oblíbenejch potravinách (a teď fakt nemám na mysli věci typu kafe, na kterejch opravdu vzniká reálná závislost) jsou možná částečně sebenaplňující proroctví. Jsem na tom "závislá", protože jsem přesvědčená, že jsem na tom "závislá". Možná že je vlastně užitečný přepsat program a brát to tak, že "mám fakt ráda brambůrky, ale zase se na ně nepotřebuju vrhnout jak šílená, kdykoli můžu."

Celá zásoba je nicméně v tuhle chvíli sežraná a je to popravdě fakt úleva. Jsem usolená k smrti. Dál se pokračovat nechystám, nějaký výsledky to mělo a teď už toho mám plný zuby.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BERUSKA_CA: Díky moc za tu knížku. Čtu to jedním dechem. Je skvělá. Snad se mi to podaří. Jsem asi lehce ot, tak pardon.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    ELIZHANNAH:

Ted jsem to našla, je to ten název jak píše Beruška, je běžně na netu ke stažení v češtině. Dokonce jsem našla konverzaci od kamarádky.

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Easy way to stop smoking, Allen Carr. Nevim co maji ostatni, ja stahla tohle. Ma to tak 100stranek a bud to jeste nedocetla nebo taky bude mezi tema 3%, nebo kolik se uvadi, co to prekourilo.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANYSA: jak se ta knížka jmenuje?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BERUSKA_CA: to je skvela knizka knizka! Znam. Tri mi kolegove ji prekourili. Obcas na to vzpominame a vzdycky nas to pobavi. :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    MADIETTA: Zase na druhou stranu, svalová paměť fakt funguje a za měsíc jsi zpátky na 24kg.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    BERUSKA_CA: Mam ve svém okolí dva lidi, kteří přestali opravdu kouřit, z toho jedna normální holka, ale (!) jedem Ukrajinec, který dělal na stavbách, 40 let, hulil 2-3 krabičky denně, kouřilo se i po práci pořád, žil příště věčně pod tlakem kouře a je to už asi 18 let a od té doby si nezapálil. A to si tu knížku nechal vytisknout z hecu, když jsem ji nesla te kamarádce. A jeho čeština v té době byla o dost horší. Proste samé indicie k selhání. A nedal si nikdy ani ldyz jsme na pivu a ja, sváteční kuřačka ( co má jednu krabičku na zimu na plesy a druhou na léto ke grilu) jsem šla vyškemrala cigaretu od obsluhy, ani tehdy nechce.
    Asi se podívám, zda tu knihu nemam po těch letech ještě v PC a nezaměním slovo cigareta za “sladkosti” :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: To mi samozřejmě zabírá taky, ale chtěla bych se zkusit zbavit toho kouzla zakázaného ovoce. V nejhorším se to nepodaří, ztratit celkem nemám co, přinejhorším mi bude blbě a půl kila z toho přiberu. To je celkem snesitelné riziko.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Stahla jsem kolegyni knizku, ktera prej odnauci kourit kazdeho. Nabada behem cteni pokracovat a u toho se dozvidas, jakej je to hnus, co to dela a proc clovek nemuze prestat. Pak te to vyzve k posledni cigarete a ty uz jsi rozhodnuta, ze je posledni a melo by to prejit.
    Tak si u toho treba pust neco “motivacniho” na YT, aby se popohnalo rozhodnuti se na to vykaslat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Měla bych chuť na další už zítra. Mně pomáhají kalorické tabulky v tom, že když vidím, kolik bych toho do sebe nacpala, tak ten pytlík, když už si ho koupím, nesním celý, ale rozdělím si to.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: soucítím. Já jsem konečně, po víc než roce, dokázala jakžtakž dostat pod kontrolu svůj tenisový loket. A začala jsem zase cvičit. Všechno se v průměru posunulo o dva roky zpátky. Co jsem zvládala s koulí 24 kg, dělám horkotěžko s 16. A podobně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: tak bacha na tu sůl v tom... Netuším, jak velký je třeba největší koupitelný pytlík chipsů a kolik v tom může být soli, ale asi víc než doporučená denní dávka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jsem zahájila brambůrkový experiment. Sežrala jsem celý pytlík na posezení a teď asi o tři hodiny později mám pořád ještě pocit, že už nechci chipsy v životě ani vidět. To samozřejmě nevydrží, ale dobrej začátek. Ještě tu jsou další tři pytlíky, pokud mi je samozřejmě nesežere místní mládež.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KRISKA: “Hubenost za kazdou cenu” - byla jsem na svatbe a nevesta mela parametry modelky. Vysoka a velice hubena. Kdyz se chlapi trochu napili (slivovice tekla jeste pred obradem), tak se shodli, ze tohle je proste moc a pokukovali po o dost normalnejsich zenach. Tot stret s realitou.
    KURE
    KURE --- ---
    GALE: plánuju to před sprchou. ale diky za zkušenost. uvidim jak mi to vubec pujde pichnout.
    GALE
    GALE --- ---
    KURE: Moje zkušenost: večer po sprše je to lepší. Přeci jen se může objevit kapička krve a může ti ušpinit oblečení. A zrovna když to nejmíň potřebuješ, napíchneš žilku a máš modřinu. Do rána se to částečně vstřebá.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: jo to mě vždycky otravovala taková babka, že mám zhubnout, to jsem měla tehdy 80 a vyprávěla mi, jak se živí jenom salátem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    k tomu me napada, ze lide co jedou na "hubenost" celej zivot, ne na nejakou udrzitelnou a pouzitelnou vahu, i kdyby treba nadvahu, tak pak ve stari o to rychleji asi ztraceji svalstvo a mnohem hur to telo i zvlada i operace a rehabilitace a navrat do normalu, pac podvyziveny 30. let telo je neco uplne jinyho nez v 70...

nerikam lidi, co maj tu eterickou kostru a at delaj co delaj, sou jak elfove... ale spis myslim ty, co se celej zivot snazi za kazdou cenu udrzet perfektni telo a evidentne to muze drzet lidi i v 80 ze nesmi moc jist, aby nepribali...

kamarad ma ted maminku v kritickym stavu po operaci a je to pro me prvni setkani s tim, ze clovek v 80 fakt porad resi, co ji a jak vypada... nejak mi to prijde "normalni" v to veku treba 15-60 (puberta, svatba, deti, menopauza) ale nikdy sem si plne neuvedomila, ze pubertacka s PPP taky jednou zestarne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam