• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    RELATIVNI: ve středu jezdí na trhy v BnL starší pán s medem, bývá u aut. zastávky, před úředními vývěskami. Třeba to napřesrok stihneš
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    RELATIVNI: si vase mlsny jazycky mely vzpomenout trosku driv :)
    RELATIVNI
    RELATIVNI --- ---
    Mám strašně velký přání ochutnat med přímo z tý plástve s medem. Sháníme včelaře z okolí Brandýsa n.L
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: 10kg je fakt bida :(
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: u nas nejhorsi snuska za poslednich 50let (tvrdi pametnici). ja mam tak kolem 10kg na vcelstvo. inu cely kveten a pul cervna chcalo skoro kazdy den, takze hafo lidi i zakrmovalo.
    JANICA
    JANICA --- ---
    Zdravim vsechny nadsene vcelare. Potrebovala bych sehnat vceli vosk a propolis- je mozne je koupit u nekoho z vas? Kdyztak posta- dekuji!
    MRTS
    MRTS --- ---
    VODOMERKA: Spokojeni, s jarní i medovicovou.;) (Ale bylo to moje první vytýčení ze svého.)

Jak jste na tom s kleštíkem?
    Už od léta nemůžu skoro žádného najít. Kvůli tomu jsem pořídil i zasíťované podložky, ale o moc více jich nenacházím. Ze 6 včelstev mám spad jen u jedněch hodně silných. (A to jen 0.5 ks / den.)
    Ne že by mi to vadilo - naopak. Ale přijde mi to divné... Po posledním vytočení jsem jim tam jen dával KM kvůli diagnostice, nic více.
    V mém okolí jsem skoro sám kdo strká data do www.varroamonitoring.cz...

A jinak;
    Zjišťoval jsem, jaké včelí "voříšky" vlastně chovám a mají nejspíš nejvíc genů z vlašky.
    (http://vigorbee.cz/clanky/ - "KLASIFIKACE PLEMENNÉ PŘÍSLUŠNOSTI VČEL").
    Co vy?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    nic novyho? jak jste skutecne spokojeny s letosni snuskou?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    ESL: Je výborná, už dobu se to sem chystám dát :)) Fakt mě baví v ní pořád listovat a tím se učit něco nového ..
    ESL
    ESL --- ---
    Před pár dny jsem narazila na informaci o téhle knížce - někomu by to mohlo přijít vhod. :o)

http://knihy.abz.cz/prodej/ilustrovane-vcelarstvi-nepostradatelna-rodinna-prirucka-pro-odvazne-vcelare
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: nene, myslel jsem pres sitko :).
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: co myslis pod pojmem filtrace? samozrejme ho po vytoceni nechame usadit a posbirame shora bordel (pena, zbytky vicek) - nechceme to davat zakaznikum, vypada to divne. a pri toceni ho nechavame protekat skrze sitko, aby v nem pak neplavalo zbytecne vosku a utopenych vcel a zjednodusilo se pak obirani toho bordelu. ale pokud mas na mysli mikrofiltraci, pri ktere se odstranuji "necistoty" vcetne pylovych zrn, tak to asi v domacich podminkach jen tak neudelas.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    filtrujete med? mne treba chutna pastovanej cistej, i s "primesema". oboji ma neco do sebe a vliv na konzistenci a chut. co vy?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    sháním včelaře, co by si odvez včely - Vráž u Berouna. Mám teda problém, že se nerojí, ale už jsou zabydlené mezi trámama od chaty.
    Nebo mi poraďte prosím nějak.
    KUATO
    KUATO --- ---
    BLANITCHKA: hned prvni clanek o ramkach bez dratu me odradil od cteni zbytku. u vsech, kteri pouzivaji jinou ramkovou miru nez nizkou je to v podstate nepouzitelne (pro vytaceni panenskych plastu se tyto rozbiji nekdy i kdyz jsou zpevnovane dratkama..), nelibi se mi zpusob jejich argumentace (napr. o nakladne zatavovacne mezisten - kterou vam vyrobi z civky za stovku kazdy druhy elektrikar, divim se, ze nezminujou drahe medomety :o)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    hohó super klub. Book

ja planuju vcely tak cca za rok a pul na sumave.

doporucuju prostudovat tyhle stranky : http://www.n-vcelari.cz

a mam dobre refernce, na jejich kurzy pro zacatecniky. Letos mi to nevyslo v terminech, tak sand za rok ;)
    JADR
    JADR --- ---
    KUATO: zatim jen jednou, predtim jsem jen ochutnával plástev potom co rozkvetly třešně.
    ITAL
    ITAL --- ---
    KUATO: Jj, u nás taky druhý točení, cca 125kg na cca 10 úlů. (Žatec, Severní Čechy). První ani nevím - jelikož se ale obešlo bez mé asistence, tak to asi nebylo nic moc.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: hm, to vypada na normalni snusku :o). trochu vam zavidim. my uz jsme od unoru bez medu a lidi chodi a poptavaji se a ja jenom krcim ramenama. dneska jsem hrabal ve vcelach a zadna slava. abych vybral z kazdych vcel pet ramku, to mi to za to nestoji (mam 8 vcelstev). snad budeme mit aspon tech padest kilo na vlastni spotrebu :o). to by byla ostuda, kdyby si musel vcelar kupovat med. tchan ma 26 vcelstev a je na tom stejne blbe :o)). kdyz se tedka v nasi ZO nekdo pta druheho, jestli uz aspon 2x tocil, tak je to cista provokace :o)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam