• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    WANTON
    WANTON --- ---
    POMYJAN: S tím druhým souhlas, právě jsem něco podobného začínal psát.

    To první je čistě subjektivní - do včel přeci lezeš tak jako tak, jen se nemusíš srát s medníky, medometem apod. ;)
    MIST
    MIST --- ---
    WANTON: dik...na tu tyc jsem taky koukala, je na videu i videt, ze to tam jeden moment tlaci silou.
    Cena - nechci rict, ze nerozhoduje, ale pokud by tohle melo fungovat, tak ji resit nebudeme. A teda urcite hned ze zacatku neporidime hromadu ulu, zacneme s jednim.

    Je to hodne narocny? nebo co je nejnarocnejsi na vcelareni? (sorry, mozna kladu spatne otazky, ale vazne o tom zatim nevim NIC)
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: Obecně, jsme zatím skeptici, že to funguje tak jednoduše. :-) Já tam vidím problém s tou tyčí, kterou točí, jsem zvědavý, jak dlouho to může vydržet, přece jen páka, kov, plast.

    Ale určitě je to zajímavé. Pro hobby včelaře imho hodně zajímavé. Jen pozor na celkem vysokou cenu úlu. Není to pro včelaře s více než 5 včelstvy.
    MIST
    MIST --- ---
    Cau vcelari. Mam dotaz, nevim o vcelarstvi lautr nic. Ale neprozretelne jsem ukazala manzelovi clanek o novem postupu staceni medu, muz se nadchnul a vazne chce zacit vcelarit.

    1) jak moc narocne vcelareni je? (hlavne pro uplneho zacatecnika)
    2) tenhle zpusob staceni medu na videu vypada tak genialne a jednoduse. Vy co mate zkusenosti si o tom myslite co? Je tam neco, proc by to nemuselo tak uzasne fungovat a pripadne problemy, ktere by to mohlo mit?

    Flow™ Hive honey harvesting
    https://www.youtube.com/watch?v=Z54bL6kjyOI


    Dik.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    BOUMRY: vrtacku dam do stojanu ;)
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ZATAMOKO: jenom bacha - poradne drz sklenici. Kdyz se mi jedna na vrtacce odsdredila pres celou kuchyn, tak me malem jeblo ;))
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    BOUMRY: super, díky. Přesně to jsem potřeboval :)
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ZATAMOKO: Ahoj, svoje prvni pastovani jsem delal v nekolika sklenicich. Mel jsem stoceny med v 1kg i v 4l okurkaci, jak pises. Zapomen na ockovani a na to, ze to je slozite.
    Rano a vecer jsem do kazde sklenice ponoril varecku upnutou do vrtacky a zavrtel. Stacila chvilka do promichani cele sklenice. Delal jsem to asi tri dny a krasne spastovano.
    Druhy rok jsem med pastoval ve 40l staceci nadobe michadlem na beton. Stejny princip zamichat rano a vecer. Bohuzel se mi trochy pekla vrtacka ;)
    Letos jsem koupil pastovaci hranol ve vcelarskych potrebach. Je to lipovy hranol s nerezovym trnem. Opet ve 40l staceci nadobe rano a vecer zamichat pokaze cca 20s - proste jsem promichal cely obsah. Vrtacka netrpi, med krasne zpastuje.
    Pokud mi med ve staceci nadobe vic stuhe, tak ho jen rozmicham vareckou a krasne jde stocit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAD: dik. meli toho dost. dik za radu. mel jsem to za rohem a vyresil svy dilema jestli to nechavat poslat postou, nebo ne.
    PAD
    PAD --- ---
    Nova puvodni ceska kniha o vcelastvi:
    Nová kniha Včelařství I.
    http://www.psnv.cz/...ontent&view=article&id=558:nova-kniha-velastvi-i&catid=66:vzdelavani&Itemid=68
    PAD
    PAD --- ---
    KOOTCHA: kdyby nemeli, tak jeste Medocentrum za Cernakem.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    THEO_PHIL: dekuju.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KOOTCHA: Preci v Kremencovy! Ve Vcelpu...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Kucí kde koupim v praze 39x24 mezistěny teď? Potřebuju jen kilečko a budu ve čtvrtek na Karláku, tak by se mi to hodilo něco poblíž nebo směrem na Holešovice, kdybyste měli tip. dík moc
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Máte někdo zkušenost s pastováním a mikromnožství? V 1kg sklenici popř. v 4l okurkáči.
    Všude čtu návody na 30kg+ množství, ale na mikromnožství ne.
    Teploty jsem pro zaočkování jsem schopen zajistit poměrně přesně a jednu sklenici pastového ještě mám.
    Tak mě napadlo, že bych ty 3 sklenice ztekuceného (při 42 °C) slil do okurkáče, přidal jednu pastového a zkusil to doma v malém.
    Teplotu kolem 15 °C pro krystalizaci jsem také schopen zajistit.

    Dalo by se vycházet z těch návodů na větší množství nebo to má v malém ještě nějaká jiná specifika?
    návod např. tu http://www.jakzacitvcelarit.cz/typy-rady-a-navody/pastovani-medu
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    nemáte někdo mateří kašičku na prodej?
    WANTON
    WANTON --- ---
    THEO_PHIL: Včely jsou potvory vybíravý, stačí jedno pole s řepkou a o ostatní přestanou mít zájem.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    THEO_PHIL: Hořčice se mi zdá lepší, soused ji měl jako zelené hnojivo a byl to fakt hukot.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ZOIDBERG: Ja mel letos svazenkovy pole za humny (vzdusnou carou tak tri sta metru) a na mnozstvi medu sem to teda nepoznal. Kdyz sem se tam byl podivat, byli tam sami cmelaci...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SMRTAK: Jako, radost jim uděláš, ale počítej s tím, že když toho nebudeš mít půl hektaru a víc, tak je to jen taková jednohubka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam