MADFARMERXXX: Cau fandim ti, akorat doplnim ze ani Leos nema zazracna vcelstva. Nevim kde jsi vzal ze neleci, leci, protoze bez toho se bohuzel dnes uz neobejdes.
Ja mel do nedavna letosni oddelky bez klestika, ale ted mi ty mrsky maly vyloupili oslabeny vcelstvo kdesi v okoli a protoze uz je zima na nasezeni KM (KS nechci, pry zkracuje vcelam zivot) nezbyva nez pouzit Varidol. Pred 14 dny spad 0 vcera jsem napocital za den 50ks :( Obavam se, ze kdybych nenasadil chemii zpusobim akorat kalamitu v okoli. Varidol se chystam pouzit tak za 14 dnu a do te doby budu pozorovat spad, pokud bude za 14 dni nizky budu mit nadeji na dobry cistici pud a ze se pokouseji se klestika ktereho maji ze sousedstvi zbavit. Presto min jedno osetreni jim dam.
Radost z toho nemam, ale neleceni dle me v tomto pripade neni cesta. (podytykam ze se jedna o pripad silne napadeneho vcelstva, ktere nemelo s klestikam doposud problem)
Neco jineho je preventivni leceni, tam je to dle me blbost.
PAD: V tvym pripade bych se rozhodoval dle sveho selskeho rozumu, bud mas hodne napadane vcelstva a pak lecit ano. Nebo jsi s KM dosahl hladiny rovnovahy (zamerne nepisu bez klestika, protoze bez neni podle me zadne vcelstvo) a dalsi leceni neni treba. Taky si nelupnu antibiotika, kdyz mi nic neni.