• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Jak se stát včelařem - Městská knihovna v Praze
    https://www.mlp.cz/cz/akce/e18035-jak-se-stat-vcelarem/
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ZATAMOKO: máme tři sady od Forsage.net
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    VODOMERKA: jakou pouzivas vahu?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: jo. ale je to i trochu depresivní, když ta váha zase padá.

    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Je na tom perfektně vidět jak rychle stačej nosit, když je trochu podmínka.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    jo, a zelená je váha a modrá teplota. nevšiml jsem si, že jsem oříznul legendu)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: severněji než u nás už bývá chladněji :P . tohle je jižní stráň, cca 270 m.n.m.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    VODOMERKA: Já jsem asi ještě o pár km severnějš, než ty. :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: chladno i nás na severu. na jírovcích skoro nic. a to je můj nejoblíbenější :(.

    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    tak jsem misto vytaceni zacal krmit :) co vy?
    MAJA
    MAJA --- ---
    ETERNITE: nastavky.cz
    MTO
    MTO --- ---
    pri patku :-)

    Nizozemské včely umí čichem odhalit covid-19. Výsledek je znám okamžitě - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/amsterdam-nizozemsti-vyzkumnici-vedci-vcely-nakaza-covid-19.A210507_060014_zahranicni_ajez

    Vědci z univerzity ve městě Wageningen vycvičili včely tak, že jim za odměnu dávali cukrovou vodu pokaždé, když před sebou měly vzorek s covidem-19. Když byl před ně postaven neinfikovaný vzorek, nedostaly odměnu žádnou, informovala agentura Reuters.

    Poté, co si na tento systém zvykly, včely začaly před pozitivními vzorky spontánně natahovat sosáky v očekávání odměny, řekl profesor virologie a jeden z autorů studie Wim van der Poel.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    BELIEVER: Dělal sem hulvátství minulej rok, na den přesně. A chytil se v klidu. To byl ale mnohem víc bee friendly rok, co se počasí týkalo...
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BELIEVER: Chci vyzkoušet tento týden. Taky už mám trubce :-)
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Děláte už někdo oddělky? Dneska jsem už měl ve včelstvu trubce, takže jsem zkusmo založil první oddělek "na hulváta", jsem zvědav, jestli se chytne.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, zjistuji pro starsi neonline osobu. Existuji nejake dotace pro zahajeni provozu vcelarstvi? Nakup prvotniho materialu, vcel atd.? Diky.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    TSOH: Mně takhle "pšoukne" nakvašenej med. Nakvašená bejvá předevšim horní vrstvička, která je lehce kyselejší. Může to být jednak tim vyššim obsahem vody při stáčení ale také skladovánim v teple. Třeba v paneláku v létě. Nemá to ale žádnej vliv na kvalitu medu (možná dokonce naopak), spíš to někomu vadí chuťově. Ale když to neni zkvašený moc, skoro se to ani nedá poznat...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Vliv muze mit i rozdil nadmorsky vysky. Kazdopadne jestli je chut v pohode a po opetovnym otevreni se to nedeje, tak se asi neni ceho obavat.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TSOH: podle mě to byl podtlak. enzymy nebo co spotřebovaly zbytek kyslíku.. případně stočili teplejší med.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam