Lahvoval jsem teď svojí druhou medovinu a někde asi dělám chybu.
První medovina byla super. Krásně čirá, všechno si to sedlo na dno, ale po prvnim stočení to chytlo nějakou takovou hořkou pachuť. Fakt se to dost změnilo a neni to moc dobrý. Já to teda piju, ale nechutná to jak by mělo.
Letos jsem v létě uvařil druhou. Kvasilo to nádherně, po měsíci jsem to stočil, ale nebylo to čirý. Nechal jsem to dokvasit a stočil podruhý zpátky do kýble s kvasnou zátkou. Pak to ještě leželo... no celkem třeba 2,5-3 měsíce a pořád to neni čirý a malinko to kvasí. Bublák vůbec nezabublá, ale co jsem to dal do lahví, tak to po pár dnech malilinko ufoukne, když to otevřu. Nechám to samozřejmě ležet, ale zas to někde mezi prvnim a druhym stáčenim chytlo tu hořkost. Takovou blbou pachuť.
Držim se +- tohohle návodu
https://janvaclavik.cz/vyroba-domaci-medoviny-zacatecniky/, ale spíš se řídim podle toho jak se to chová. Kvasim to v potravinářskym kýbli s kvasnou zátkou a ten kýbl je naplněnej tak ze 2/3. Když to stáčim, sleju to do nádoby vedle a vrátim zase do kýble. Nenapadá vás kde dělám chybu, nebo čim to je? Díky.