• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEZUVŠankprankšalána
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    OLVEN: no to jo, obří krabice psyllia stojí kilo a vydrží fakt na několik měsíců s přehledem - a žádný kontraindikace to nemá :) řekla bych, že ideální kombinovat šanku a k tomu si dávat psyllium :) jen jsem teda bohužel ještě nepřišla na formu, jak ho do sebe dostat, aniž by se mi po tom zvedal kufr :)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    VEZUV: Já bych spíš předpokládala, že tyto útvary najdete i po šance, pokud jste něco takového ve střevech měli. Způsob stravování a hygienické podmínky přípravy jídla (zejména co se nedostatečné tepelné úpravy masa nebo oplachování zeleniny místní vodou týče) mohou třeba na dovolené v zahraničí osadit vaše střevo lecčím a mezi jednotlivci tak mohou být velké rozdíly..

    A pro experimentátory - Lysebeth doporučuje v rámci jistých omlazovacích technik i použití šanky několik dnů po sobě (to jsem sama nezkoušela; podmínky se trochu liší, zájemci si mohou nastudovat v A. van Lysebeth: Cvičíme jógu). To už by podle mě vyšly opravdu všechny staré hříchy ven :-)
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    ROSADKO: už jsem o tom slyšela od více lidí...nevím, ty fotky jsou dost zajímavé.
    A výpovědi lidí vypadají dost autenticky. Ocenila bych další názory.
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    ROSADKO: aneb proč to dělat jednoduše, efektivně a zadarmo šankou, když to jde bez výsledku za pár (desítek) tisíc s nějakejma pilulema, že?;)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    VEZUV: dle mého skromného názoru je to zas nějakej předraženej podvod teda;)
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    ahoj všem, byly tady pozitivně reflektovány obrázky, na které Olven odkázala ve svém příspěvku. Trochu jsem pátrala, protože tyto útvary opravdu ve své míse po šance nenajdete. Najdete je ovšem po této očistě: http://www.ocista-tlusteho-streva.cz/skutecne-pribehy.php

    Uvužuji o tom :)
    SVA
    SVA --- ---
    děkuji za rady a tipy:)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    A co se stravy po provedení šanky týče - pro týž den stačí si uvařit khičrí (předepsané množství mi vystačí i druhý den k snídani). Pak už se radí postupovat různě, od zcela běžného jídla druhý den po úpravu jídelníčku následující týdny. Pokud byste chtěli tělo čistit (respektive nezanášet) po vlastním provedení šank prakšalány, pár tipů k dietě:

    1) oves (a samozřejmě i pšenice, ječmen a žito) obsahují lepek, který má tendenci vytvářet ve střevech lepivé povlaky, v kterých se pak drží různé další zbytky potravy a mikroorganismy; rýže (a kukuřice, proso, pohanka, amarant) jsou přirozeně bezlepkové
    2) prakticky obnažená střevní stěna je velice citlivá, zdržte se kyselých potravin - tedy i džusů, tepelně nezpracovaného ovoce či zeleniny, mléčných výrobků (vadí mléčný cukr a bílkoviny, proto máslo v klidu jezte) a výraznějšího koření; z mechanického hlediska dráždí vláknina a celozrnné potraviny
    3) nechte tělo vydechnout od živočišných bílkovin a alkoholu
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    A obecně, až do toho půjdete - počítejte s tím, že bez večeře a snídaně spálíte cvičením glukózu z krve velice rychle, takže po celém provedení (které může trvat i 3 hodiny, nespěchejte) budete trochu unavení. Ze stejného důvodu vám bude chladněji, oblékněte se pak tepleji než obvykle a zůstaňte v klidu. Ideální je doma si číst, malovat atd., pro pokročilejší vřele doporučuji věnovat zbytek dne nějaké duchovně zaměřené činnosti.
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    SVA: 6 sklenic bývá teprve začátek. A to jsem používala 3dcl objem. I kdyby se šanka chytla o pár kol později, je to normální průběh - a jakmile začne voda procházet ven, už to prostě jede.

    Každopádně doporučuju:
    1) den předem bez večeře nebo něco malého a lehce stravitelného (kompot)
    2) cvičit hned ráno, ideálně tou dobou stejně chodíte na velkou; jakmile totiž jdete, spustí se sifonový efekt a šanka jede
    3) poprvé jsem postupně vypila 9 litrů (tedy 30 kol cviků) a zcela dočista to nebylo, přece jen mnohaleté nánosy chtějí trpělivost; naopak minule (5.šanka) mi stačilo 6 litrů a voda byla čistá jako nová.
    SVA
    SVA --- ---
    PAULMUADDIB: ok, myslím, že jsem trochu plynu měla...:) Je fajn, že se toho už tolik nebojím...zkusím zas za pár týdnu
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    SVA: Voda byla teplá? Zkus střídat rychlé a pomalé fáze - vodu vypít co nejrychleji (aspoň 3 deci), pak klidně chvilku počkat, pak sady cviků - poctivě a rychle, v udaném počtu (4x8), ale klidně dvě série. Pak zase v klidu počkat, než se pustíš do další sklenice. Ty pauzy pomůžou, aby ta voda tekla gravitací + peristatikou střev sama. Když po 6 sklenici nic, zkus pár sad cviků bez vody a pak klidně 7. 8. a 9. sklenici, příjde to, pak už to jde samo a bez cviků.

    Hodně tomu brání plyny (ani ne tak nánosy potravy) - když člověk jí sice zdravé, ale nadýmající jídlo - fazole, zelí, brokolici...
    SVA
    SVA --- ---
    KUBIS_IN: 6 sklenic a nic...ani stavět na hlavu mi nepomohlo:) ale myslím, že problém je hlavně v tom, že jsem to osolila jak polívku, chtělo to dát více soli...ani blbě mi z toho nebylo jak minule...tak příště...ještě to nezdávám...
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    Zkoušeli jste šanku někdo s lehkým zeleninovým vývarem? nedovedu se přinutit pít samotnou slanou vodu, při posledním pokusu šla první sklenička ihned málem ven horem...někde jsem četla, že když se tam lehce povaří nějaká zelenina, aby to mělo chuť trochu jako polívka, tak to nevadí...
    MTJ
    MTJ --- ---
    LADYSERENDIPITY: Koukám že jsem se opravdu špatně vyjádřil, omlouvám se; nemyslel jsem to tak jak je napsáno(…) , jen jsem zvyklej ze svýho okolí na to že si to lidi osolí radši míň, tj. třeba že místo polévkový lžíce na litr dají kávovou. Takže jsem to napsal tak. A ono to stahování vody do střev je právě jeden z benefitů šankhy – polypy střeva, zvyklý tahat živiny jen jedním směrem - dovnitř, to najednou mají poprvý jinak a prochází to opačným směrem, tj. voda „zevnitř” jde „ven” – efekt jejich čištění. A podle mých informací je to s tím pitím trošičku jinak - půl hodiny po jídle a první jídlo půl hodiny po šankhce. Velice dobrý je ukončení pomocí vamanadhautí (zvracení).

    Znovu odkazuju na ten link co jsem dával pár příspěvků zpět a hlavně tu diskuzi tam, je to tam krásně popsané.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    SVA: co se ti nepovedlo? Tam bude spise problem v tom cviceni. Do jake faze jsi dosla?
    SVA
    SVA --- ---
    asi to bylo málo slané...
    SVA
    SVA --- ---
    tak nevím, se to zase nepovedlo...
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Do khičrí se mungo nedává naklíčené, přes noc jen nabobtná, takže se pak uvaří za stejnou dobu jako ta rýže. Totéž by platilo i pro jiné luštěniny, jen čím větší, tím déle namáčet (i když přes noc už to stačí i pro velké fazole).
    SVA
    SVA --- ---
    LADYSERENDIPITY: jo, jenže nejsem v čr a klíčené luštěniny tu neprodávají...tak snad to nebude problem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam