Tak mám za sebou třetí neúspěšný pokus se šankou...dodržela jsem snad všechno, co jsem našla za tipy - dva dny předtím jsem měla půst, den předtím jsem jedla jen maličko, vstala jsem ráno v šest, slaná voda byla hodně teplá (dala jsem do ní bujón, protože samotnou slanou nevypiju ani skleničku, aby se mi nezvedal kufr)...
Zezačátku šlo všechno bez problémů - první dávka vody ok, pro jistotu jsem sérii cviků opakovala dvakrát po každý dávce (až mě z toho bolelo pak na konci celý tělo %)), po druhý dávce jsem začala mít pocit plnýho žaludku, takže jsem znova dala celou sérii cviků dvakrát nebo snad i třikrát...pak jsem si dala třetí dávku a začalo mi bejt blbě...pocit přeplnění, trochu na zvracení. Zopakovala jsem sérii cviků ještě asi pětkrát, dokonce jsem zkoušela i masírovat břicho, aby se voda posunula dál do střev...a jako nic :( Trápila jsem se asi dvě a půl hodiny celkem a pak jsem to vzdala, totálně vyřízená.
Má někdo podobnou zkušenost?
Mám několik teorií, čím to může být:
1) málo slaná voda (ale slanější už se skoro nedá pozřít)
2) srkala jsem ji po lžičkách jako polívku - může v tom být problém? posledně jsem ji pila z hrnku a udělalo se mi z toho hrozně zle...jako polívka je to snesitelnější
3) protože na zdravi-az.cz doporučujou se předtím napít, aby se předešlo žízni, vypila jsem před šankou asi půl litru normální vody, poškala asi 20 minut, než se vstřebá osmotickými čidly a pak šla na šanku...možná i tohle není úplně dobrej postup, protože třeba nějaká "sladká" voda zůstala v žaludku a bránila správnému provedení?