• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEZUVŠankprankšalána
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    UMIAKI: Tak to zkus ještě párkrát, možná jinou sérii cviků (existujou různé varianty). Ale bez těch cviků si to osobně nedovedu představit, úplně cítím, jak se tlak v břiše při cvičení přesouvá, k tomu zapojuju představu, že voda mnou protéká (lze si třeba představit, že člověkem teče vodopád, nebo cokoliv).
    Možná tě taky uklidní, že tu chuť slaného roztoku vnímám pokaždé méně nechutnou, minule už mi to téměř vůbec nevadilo (až ke konci, kdy jsem vypila už asi 7 litrů, mi to začínalo štvát).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já dělal tu ultra brutálně jednoduchou podle Zdraví AZ... Takže jsem pil z litrové konvice na ex a bez cviků. Poprvé když jsem dělal šanku tak jsem pečlivě cvičil a probíhalo to stejně. Zvládl jsem vypít asi 6 sklenic a po první stolici už jsem další vodu nevypil...
    Hledám nějaké chutné řešení :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    UMIAKI: Souhlas, rychle to do sebe kopnout na ex, pak honem cvičit a už budeš cítit, že ta voda postupuje-nebude se ti dělat na zvracení.
    MTJ
    MTJ --- ---
    UMIAKI: Udělej to co nejteplejší sneseš, případně v tom povař trošičku pórku ať to chutná trochu jako přesolená polívka. Já osobně ale stejně zakotvil u čistý slaný vody. Uvědomuju si že to zní trochu hloupě a zjednodušovačně, ale – prostě to neřeš a pij a nazdar. Nepřemejšlej.
    A hlavně – dobře a klidně opakovaně a víc než je doporučeno dělej cviky. To je imho mnohem důležitější než jak moc je slaná a jak moc je teplá a bla bla bla – hlavně otevřít a pak už to jde samo. Prostě pořádně cviky ;)
    Hodně štěstí, taky se brzo chystám :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Dneska jsem ji zkoušel po druhé a zase nedokonale:( Vypil jsem asi 6 dcl slané vody a další už jsem prostě nedokázal vypít. Tak pak jsem improvisoval a uvařil hodně slabý zeleninový vývar a toho jsem vypil asi dalších 8 dcl než se mi začal zvedat kufr. Další vývar ani slanou vodu už jsem nezvládl vypít - to by to šlo vrchem.
    Tak jsem pak vypil na ex asi litr bylinkového žaludečního čaje ať to rozředím a po hodině se efekt dostavil... Do té doby jsem jen pořád chodil na malou a docela to pálilo - hádám, že část té slané vody šla rovnou do ledvin. Docela jsem se bál jestli jsem něco nezvoral ať si nezruším ledviny...
    Pak jsem snědl rži s máslem a olejem a piju čaje.

    Máte nějakou radu jak překonat tu odpornou chuť soli? Sám solím hrozně málo a tu slanou vodu fakt nedávám...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BIHARYS: Půst není nutný, kdyžtak stačí vynechat večeři. Ale jestli chceš držet půst, tak klidně. Ještě mě napadlo, jestli to třeba nemáš blízko do Střílek, tam dělají dvoudenní semináře s šankou, jeden den přijedeš, druhý den je procedura s jejich vedením. http://joga.cz/
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    MAHUTA: dobrá, děkuji za rady, v nejbližší době hodlám vyzkoušet a pak dám vědět :) Takže ideálně 168 hodin před nejíst syrovou zeleninu a 24 hod. před půst?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    BIHARYS: Nemusis se toho bat,mnou popsana zkusenost byla sice neprijemna,ale dalo se to prezit :) provadel jsem napoprve sam a bez zkusenosti. Roli hala urcite i psychyka. A jak mi poradil jeden jogin- den pred nejlepe pust(coz sem nedodrzel),sice sem pil skoro 2 tydny jen juicy ale pak sem si uvedomil ze jsem si dal k veceri asi 35hod pred zapocetim raw zeleninovej mix vcetne nadymavych kusu kusu-to pry mohlo bejt ono. Ja se totiz pro Sanku rozhod den pred.A jak radi TORUVIEL: kdyztak to ukoncis.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BIHARYS: Mléčné výrobky se bych nedoporučovala delší dobu potom. Mikroflóra se doplní sama, na to není třeba spěchat (to jsme jen zblblí z televize z actimelů apod.). Když už, tak spíš jen probiotika z lékárny třeba.
    Dýchání není potřeba nijak upravovat, dýchej přirozeně (lépe samozřejmě do břicha, zhluboka). Nemusíš být žádný jógín, je to opravdu docela jednoduché. Problém se vyskytnout může, ale v tom případě to řeší klystýr pro rozběhnutí očisty anebo toho prostě zanecháš a taky se nic nestane.
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    Ahoj, četl jsem si několik posledních příspěvků a rád bych to zkusil, ale například neblahá zkušenost ID MAHUTA mě trochu odrazuje. Nejsem žádný jogín, nevím, jak u cviků dýchat (pomalu? do plic? do břicha?), když se očistný proces povede, čím nejlépe doplnit mikroflóru v traktu (jogurty po 24 hod.?). Děkuji za rady.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    AYUNTAMIENTO: Ano, někdo doporučuje jen rýži s máslem (lépe tedy ghí), někdo klasicky khičrí. Syrová zelenina a ovoce se pak ještě nějakou dobu vynechává (to se liší, 24 hodin až několik týdnů) stejně jako mléko a mléčné výrobky, uzeniny, maso atd.
    První jídlo by mělo být prý takové, co by se člověk nebál dát malému kojenci jako první příkrm (a to jsou jen kaše, mrkvová, rýžová atd.).
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    TORUVIEL: takze pochopila jsem spravne, ze prvni jidlo by mela byt kasovita necelozrnna obilovina?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    AYUNTAMIENTO: Nevím, jak to dělají. Ale řekla po proceduře není vhodné jíst syrovou stravu,...po určitou dobu (jak dlouho, v tom se různí autoři liší).
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Jak to prosim delaji treba vitariani se sankou? Ti asi nezacinaji ryzi, nebo ne?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Dnes brzy rano pokus o Šankprankšalánu-poprvé a neuspěšně,předčasně ukončen. I přes 2 týdnech na juicech,polévkách a mixované syrové stravě. Vzpil jsem skoro 5 litrů a 3x proběhla stolice-poslední dokonce řídká. Pak se to zaseklo,cviky nepomahali,naopak postupně přišli silný tlaky až jsem v tlustem střevu cítil jako by těžký kamen. Odpočinek a masírování pomohlo a popoledni jsem vyloučil hutnou hmotu podivné barvy i zápachu.Takže nějaka očista proběhla. V tomhle podání však nic příjemného..... A to se celkem slušně a lehce stravuji již několik let a bezmase asi 12. Překvápko
    A dotaz---mate někdo podobnou zkušenost?
    TORUVIEL: Díky za odkaz na knihu,příště třeba zkusím.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Včera šanka, po velmi dlouhé době (cca 2 roky, možná více) a úplně bez problémů, naopak šlo to lépe než dříve. Hodně pomohla zdravá a lehká strava (kterou se živím už cca rok, bez mouky, cukru, smažení, masa). Průběh šanky byl vědomější, představovala jsem si, že mnou proudí voda, že vše nečisté odchází. Nakonec vycházela už jen čistá voda, což se mi dříve nikdy nezdařilo (dříve mě více vadilo pití slané vody, nyní to bylo překvapivě zcela bez problémů), nevydržela jsem totiž provádět ji tak dlouho, aby ta voda byla opravdu čistá (což je prý důležité kvůli úplnému očištění střeva).
    Dělala jsem to dle návodu v této knize http://www.yogashop.cz/obrazky/1542.jpeg, kterou i jinak doporučuji, jsou tam pěkně popsané i ostatní očistné metody. Celkem 6l vody, 1 vrchovatá lžička soli na litr...
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    Tak dnes úplně ukázková bezproblémová tandem shankprankshalána. Návod, již zmiňovaných 8-9g/l
    vody vlažné až trochu teplé (o mnoho příjemnější než horká). Nic extra slaného, poctivě a vědomně cvičit cviky - neflákat, pozornost zaměřená na svalstvo břišní dutiny. Za dvě hodky hotovka do čista. den před tím jsme měli půst doplněný o štávy, jeden z nás trochu jedl ovoce. Záchod stačil jeden :) Pocit výborný - žádná sebetrýzeň. Co možná ulehčilo přijímání slané vody je fakt, že jsme si tento měsíc dávali očistu co doporučoval Osho, každé ráno vypít cca litr slané vody a vyzvracet, po čase si na slanou vodu zvyknete.
    přeji všem hodně zdaru.
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    PAULMUADDIB: hmm, tos mě moc nepotěšil, ale ok, příště snad vydržím se slanou.

    PAULMUADDIB:
    LADYSERENDIPITY: a co se týče tohohle, tak bohužel, asi je moje mysl ještě na nízký úrovni :)...jsem ale přesvědčená, že lepší něco, než nic (a že bujon mnohem lepší, než nedělat šanku vůbec - v těch skriptech z jógy dokonce píšou, že bujon je ok). Věřim tomu, že každej má svoje hranice a moje hranice představuje pití slaný horký vody..to by se pro mě z očistný techniky stalo sebetýrání :/
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    PAULMUADDIB: já měl teda spíš problém s tím, že po pár skleničkách už se pilo dost blbě, jak kdyby tělo prostě odmítalo polykat :) .. ale já to tam teda rval dost rychle - jak tady někdo doporučoval, na ex - a nakonec jsem to vždycky vypil, jen prostě trochu pomalejc. to větší problém jsem měl s žízní.. ale byla to zatim moje jediná šanka, tak třeba to někdy ještě trochu vypiluju...

    ROSADKO: tyjo, palec nahoru za tu výdrž, divim se, že jsi nezkolabovala :)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    ROSADKO: Nepomohlo by soustředit se na to, že piješ speciální tekutinu pro svůj očistný rituál a neřešit tu chuť jako takovou? Protože o chuť nejde - to je koneckonců pouze subjektivní interpretace chemického složení přijímané látky a co je subjektivní vjem, s tím se dá pracovat - jde právě o ty obsažené ionty..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam