no zbohom. ...osobne nie som zvyknuty reagovat takymto poloverejnym sposobom, ale kedze ma uz menujes (vyzera to formalne disharmonicky ) a tou postou nepriamo vyzyvas, tak pokusim sa ti ten tvoj pohlad na to "jak lidi vystupuji v interakci…“ zlahka doplnit z mojho egocentrickeho pohladu. ...a to teda iba v ramci komunikacie okolo tych hradov a zamkov.
Kratky sumar: Mam dojem ze sutaz medzi tebou a K.(som sa neucastnil), o vymenovanie poznanych hradov a zamkov na cz, sk dopadla remizou. ...v predlzeni si zacal pridavat prispevky o najdeni koralkov z ranneho stredoveku v olomouci. ...K. na to zapas ukoncila s poznamkou ze „jestli se nahodou nepredvadis...“
Dlhsi sumar: Ak som to spravne pochopil, trochu sa pohoršuješ nad nepochopením tvojich zamerov, cielov…a teda samozrejme aj teba, v komunikácich. Obsah vyssie zmienenej sutaznej konverzacie bol, pokial teda nebol jej zmysel v lahko zabavnej forme pokecu na bare, celkovo v suchom vymenovavani poznanych nazvov. Obsahovo teda bez konkrétného „priběhu“.
...po tvojom dlhsom monologu, kde si uz presiel z cisteho vymenovavania hradov a zamkov do temy „nachazeni koralku z ranneho stredoveku v olomouci….“, tak K. utrousila poznamku o tom ci sa nahodou nevychvalujes tym co vsetko….poznamku si asi podla toho co citam nižšie vzal trochu moc osobne a priradil jej snáď väčšiu hĺbku. Jej význam, tak ako to K. povedala sa mi nezdal v rámci komunikácie moc velký ( "zhulenej jak paprika" pridáva niektorým výrokom sebevstažnejší zmysel ).
Všeobecne v konverzáciach sa stáva, že niektoré informaácie, ktoré sú podávané druhou osobou, nemajú pre oslovovaného informatívny obsah v tom zmysle, že by ho mohol dobre mysleným spôsobom obohacovať…rozvíjať poznanie, fantáziu…predstavovať veci zo sveta... Rozprávanie niekedy vyzerá skôr, že je čisto iba formou pre prezentujúceho a jeho vnútorného predvádzania sa. Ludia sa asi radi počuvajú, a už im viacej unika obsah ktorý zdelujú, podávajú. ...asi tak dako to mohla K. vidieť práve v ten moment, keď komunikácia prechádzala do monologu ( tvoje větší zanícenost ). Možno začala byť z obojstrannej konverzácie vytlačovana na pasívneho posluchaáča. Zareagovala...a ty, ako tu čitam taky. To je zhruba iny pohlad nezainteresovaneho divaka na tvoj „vnutorne – psychologizujuci“.
...vraciam sa k druhemu odstavcu (kratsi sumar):...Zaver je mozno teda taky, a moze to byt aj poucenie do buducnosti. „Nepredlzujme zbytocne nikam neveduce zapasy, ale zacnime novy.“
Zatim zdravim, a priste muzeme domluvit temu dopredu.
Jeste pridavam muj jedinej prispevek k teme „hrady a zamky ciech a slovenska“. Jestli si pamatujes:
http://www.speleobratislava.host.sk/Histpodzemie/ck.htm
...jo, a oty tvy matce, mladosti, vychove....snad nekdy priiste. ...to je mnohem zajimavejsi tema jak to „pexeso“.