Koupil jsem si par knizek, dneska.... antikvariat na Jiraku
Wells, H.G. Neviditelny [Praha. Melantrich, 1988]
- neuveritelna klasika, vedec, ktery se star kriminalnikem pote, co se naucil stat se neviditelnym. vzhledem k tomu, ze jsem docet veci jako Moorovo Z Pekla, Obraz Dorina Graye, Podivuhodny pripad Dr. Jekilla & pana Hyda, tak tohle je proste dalsi z ponurosti [mmchodem asi tak na vsechny se odkazuje taky Moorova Liga Vyjimecnych, a HODNE HODNE HODNE moc me jeste zajima, kdo je Alan Quatermaine, kdybyste mi nekdo byli schopni pujcit nejake z jeho dobrodruzstvi - i v nejake snesitelne anglictine, myslim aspon 1940+, tak bych si dal, dekovala predbezne]
Hostovsky, Egon. Dobrocinny vecirek [Praha. Melantrich, 1990]
- tohohle autora se snazim dostat do rukou uz od 16 let, kdy me kamaradka Ivana naucila cist Franze Kafku a kdyz jsem se ptal, co dalsiho mam cist, rekla mi, ze si mam sehnat Egona Hostovskeho... od te doby jsem dostal do ruky jen Cizinec hleda byt, z antikvariatu, jenomze vetsina stranek chybela. Tak se tesim.
Schafer, Jack. Muz se srdcem kovboje [Praha. Odeon, Klub ctenaru, 1970]
- tohle by pry melo byt neco na tema cowbojove a rancheri a obdobi dobyvani Ameriky, zaroven je to prej neklasicka cowbojka, ktera pry ma hodne spolecnyho s vecma od Londona, tak uvidime, vzhledem k tomu, ze mam tohle auditko, tak je to asi nasnade, ze se na to tesim, ze.... [
[ Cowboy & Cowgirl style & [Wild] West style : Misto abys mluvi, hrajes, misto abys hral, mluvis. ] ]
Mailer, Norman. Nazi a mrtvi. [Praha. Odeon, ed. Gama, 1968]
- valka v tichomori, Mailer je NOVINAR PSYCHOLOG, takze necekejte triller, spis psychologicky rozbory vojaku, kteri jsou hlavne lidi. Ale tohle jsem jeste necet, takze nevim.
Fargo, Ladislas. The game of Foxes [London. Pan Books Ltd., 1973]
- nejakej madar, co prej za druhe valky byl nejdriv valecny korespondent, ale kdyz se ukazalo, ze ma prehled v Nemecke valecne masinerii, tak se stal spionem britu a amiku
Allen, Woody. Ciraan Archie. [Praha. Argo, 2007]
- co dodat. pokud mate radi Bez Peri, tak predpokladam, ze tohle bude novejsi a modernejsi obdoba. Psal to uz jako starsi pan, ale prej moc "nezmouderel" ;]
Donleavy, J.P. Zrzoun. [Praha. Argo, 2009]
- takovy bohemsky, irsky romanek podobny treba Henrymu Millerovi, obcas vic filosoficke, min soustani, ktere je navic vic halucinacni a min explicitni. Nadherna knizka. Musim priznat, ze me neprepadla v knihkupectvi, ale v knihovne, kde lezela uz od 2007, kdy unas vysla, ale me se tehdy nejak nelibila, nebo co. Dostal jsem se k ni na konci 14 dni abstaku a zapalu plic, kdy uz jsem vazne nemoh cist nic jinyho, protoze vsech 36 beden od bananu uz jsem za poslednich 8 let, cet aspon 2x
Vosatka, Mirko. Skautsky rok. [Praha. Kropac a Kucharsky. 1946]
- NADHERNA prirucka pro skauty, od historie, pres knihu lesni moudrosti az po poucky veskrze edukativni. Ale TY ILUSTRACE! vazne nadherna. 57.40 KCS tehda stala.