Nainstalloval jsem si po dlouhe dobe zas Linux, resp. Adele, pac potrebuje pocitac a ja uz nemam cas ji pujcovat sveho maca... Takze na Dell Latitude [takovy managersky drobecek]... Nainstallen Linux Mint, abych se nemusel srat s vyberem oken a zaroven to bylo *deb* + desktop possitive, a musim rict, ze jsem docela prijeme prekvapen.
Installace uz klasicky naprosto bez problemu, wiifi bezi... vsecko je jak ma byt. Jen pro rozchozeni ctecky SD karet [flesky nenosim, SD carty se vejdou do penezenky a zaroven do snad kazdeho device, ktere pouzivam]... no pro rozchozeni ctecky jsem si musel stahnout fat-fuse, coz bych jako cekal v defaultu a trosku me to nepotesilo, pac jsem chtel komp jen zahodit s installovanym softerm a s adresarem "Vyuka znakove reci" na plose... no nakonec jsem to dobastlil. Jeste me nepotesilo, ze jako vyhledavac na netu nebyl modul google, precejen nebudu zrovna urednici obstastnovat DuckDuckGo... taky doplneno. Tak uvidime, co vsechno jeste bude chybet. Zatim dobry, rychly a vicemene out of the box...
Schovavam si jeden wallpaper, kterej si tam na plochu dam ja:
Wallpaper : illustration, anime, space, cartoon, fox, comics, starfox, ART, sketch 1920x1080 - HomerJay - 70267 - HD Wallpapers - WallHere
https://wallhere.com/en/wallpaper/70267