GILHAD: Pokud neco najdes, taky by zajimalo. Ja to vubec nechci jako tercovku, spis na hlodavce a zkusenost je, ze mysi a rejsci a podobne jdou strilet i s normalnimi miridly na 10kroku v klidu, nijak zvlast se neboji a s trochou klidu je to i prijemny sport.
Sel bych osobne asi po vaze zbrane, pac cekat, byt v sede, s 3,5kg mrchou bude otrava.
Na skudce bych asi sel i po plynem plnene, nebo s pumpovaci tlakovou nadobiu, pac pokud to dobre chapu (ala airsoftky) je to pak samonabijeci.
Fakt si neumim predstavit, ze minu, a zacnu pumpovat, to mas zas 20min cekani, nez hlodavec vyleze.
Ale to je jen moje teorie od airsoftek, ktere funguji na male hlodavce v klidu, a treba jsou i super na slimaky.
Co kulicka, to jeden mrtvak. Nechavam je pak lezet, ostatni je pak zerou, cimz se pekne chytaj na jednom miste (delam i to, ze jsem “zelenou” cast kompostu posunul prave kousek od zahonu, cast se jich tam chodi krmit a ja mam jasne cile.
Ale ta vzduchovka mi proste pripadne jako hezka hracka, stejne jako treba hazeni nozu, a jak pise kolega, je to mimo strelnice jedna z mala uzitecnych zbrani.
Takze taky cekam na odpoved na Tvou otazku, pac kombinace railka, optika, 16J a 5,5brok, to zaciname na 10k a za ty prachy si poridim radej malorazku...
Jinak z airsoftu mam tohle, ustova rychlost 95m/s
Beretta M92, černá, celokov, blowback - ACTIONSHOP.CZ
https://www.actionshop.cz/beretta-m92-cerna-celokov-blowback
A je s tim hromada srandy. Realna rozborka, vaha uz dost otravna, aby to napodobovalo real, a neni to samo zadny subcompact. Ale pokud skudce nema peri nebo hromadu srsti, funguje to.
Ac jsem priznivcem pozitivni motivace, sousedi maji psa psychare, terrier, dokaze stekat treba 12h v kuse, treba v noci je to “fakt uzasne”.
Tak jsem si jednou pockal a vysolil mu jich 10 do kozichu (abych netrefil hlavu), furt to jednou za tyden jde zkusit, uz ani nenabijim, jen necha zbran plivnout tim zvukem.
To byla taky vychytavka. Pes si to nespoji s Tebou. 15m je dobry dostrel, nezabije to a nedela diry, a problem, co jsem resil mesicne se vyresil sam.
Jen pes, ktery nesmi mit reakci na zvuk strelby, tam na podminovani timhle pozor.
Jinak kdysi jsem zkousel elektricky obojek na psi, v ruce jsem to bez ucuknuti udrzel na 14 z 20, a i 20 udrzis, jak polni telefon.
Na normalni (ne pitbul bez mozku) psi staci hodnoty 4-6, ktere v dlani necitis.
To ta kulicka je sakra vetsi rana a rozhodne bych to nedoporucoval z legrace...