SPECZ: S tim svedcenim mam taky zkusenosti. Dokonce jsem kdysi na brmlab wiki mel takovy clanek, jak svedcit pravdive, ale jen do te miry, jak chces neco rict, jak se treba nenechat zlomit k vypovedi o osobach blizkych, a vubec, jak prezit ten natlak.
Taky, jak treba nenosit k vyslechu telefon, ktery ti muzou zabavit, a nenadelas nic.
Taky o tom, ze u vyslechu nemas pravo na pravnika a tudiz ve vyslechu se objektivne udela vic prace, nez kdyz uz jsi treba obvinenej a podobne.
Maj to zmaknuty, a jak rikal kamos, co jej znicili, za to, ze 25 let mel growshop: pokud s tebou mluvi policajt a ma podezreni, jsi skoro ztracenej. Oni podvadi a delaj podpasovky (viz mam zbrojni pas, a v zapise je z toho ma palnou zbran).
Nedavno jsem byl svedcit, kdyz po slovni hadce jsem nakonec od typka dostal bodanec holi do zad, z cehoz jsem mel 14 dnu nemocenskou.
Nechtel jsem, aby z toho byl soud, policajt mi doporucil, at zmenim vypoved, ze tam nebylo to fyzicke napadeni, a ze dedkovi pujdou domluvit (terrorizuje celou ulici)
Vzhledem k tomu, ze po rade policajta jsem vypoved zmenil, ale uz existovala jina, prestupkova, kde napadeni bylo popsano i s fyzickym utokem, tak mi o 3mes pozdej do datovky doslo predvolani kvuli krivemu svedectvi.
Nekolikrat me ruznyma fintama nutili to krive svedectvi podepsat, ze je to jen par stovek pokuty, o nic nejde a podobne.
Odmitl jsem to, a pravdive a hlavne furt dokola jsem tvrdil, ze mi to poradil policajt, abych se s dedkem nemusel soudit.
A to si jako myslite, ze ten policajt se prizna a potvrdi vam to? Podepiste a mate klid.
Nepodepsal jsem a o 1/2 roku pozdej prislo, ze to odkladaji.
A to je jen drobny priklad, kde jsi poskozeny, v pravu, dokonce se chces chovat slusne a najednou krive svedcis a jsi nucen udelat neco, co neni pravda....
Taky uz jsem tady o tom psal.
Jinak ten dedek z babou jsou ve vedlejsi ulici a i jejich primi sousede se jich boji, pac na vsechny furt volaji fizly, za cokoliv.
(Taky jsou to ti, co jsem jim osadil zahradu santou kocici, at maji radost ze zviratek ;)