SPECZ: necekam, ze tady z diskuze vypadne neco rozumnyho, to jsem ani nechtel kdyz jsem psal, ze realne body domlouvam jen postou a to spis ani necekam, ze je nekdo rekne... je dobry mit verejnej znamy misto, pokud cekas, ze se to posere az tak, ze je lepsi mit kolem sebe kamose, s kterejma to nejak preklepses, pac neco umi, zas nejsou uplni magori a podobne. idividualizace je podle me na post-apo dobra jen dokud nenajdes nekoho snesitelneho, pac treba strategie F v rozmnozovani taky funguje a je proste dana na tom: nas mnogo, a prinejhorsim nekdo proste neda, ale nas furt mnogo, zejo.
Proto fungujou geta i v CR, ruzne komunity [China Town, Little Itally, Polaci v Anglii]... to je proste rozumna strategie. Nemusis mit ty lidi rad, ale chces vedet, ze mas dokotora, ucitele, stavitele,... jakoze ja treba umim spoustu veci, ale nic poradne. To neni dobra kvalifikace, vzdy je nekdo, kdo umi neco hodne specialne, ale pak paradne.
Nekdo si ted delal legraci z toho, ze zadny programator nikdy nevidel project managera pracovat, resp. psat v zadnem programovacim jazyce.
To jsem treba ja... umim psat vicemene v cemkoliv, ale nezivi me to. Zas jako kdyz vemu Labka projekt, kde se tohle presne resilo, tak bezeme by:
- neexistoval team, ktery to realizoval
- neexistoval napad na kterem jsem team spojil
- nemohlo by se utratit cca 2,5mio za praci
- kazdy den by nekdo netravil 6h po praci tim, aby to udrzel pohromade
a nakonec to stejne zkrachovalo, pac o produkt neni zajem, a pac programator i hardwarar prestali pracovat, a jeden ma deti a druhy odjel lezt po skalach a na elektroniku sere...
Takze proto je podle me lepsi komunita, proto je lepsi si ujasnit, jake podminky jsou funkcni pro komunitu, jake zdroje jsou potreba, co delat, kdyz se to zacne rozpadat [schopnost presidlit cast komunity jinam, a stejne spolupracovat], proc si nehrat na vlastnim pyskovisti...
MMchodem, vcera vecer mi dosla jedna flaw meho vybaveni - vlastne vic:
a] nejsou tam veci, co muzu a chci snadno postradat - nemuzes tudiz vymenit neco za neco
b] veci nemam v mnozstvi, kde kdyz ztratis sekeru, dokazes ji snadno nahradit [sekeru nasrat, ale mam i konkretnejsi tooly].... spoustu veci existuje i volne dostupne... sekera je v kazdem drevniku, ale nektere ne...
nedostatek individualni pripravenosti je mimo jine to, ze jsi bud naprosto nemobilni, nebo bys musel mit schopnost vozit ssebou neuveritelne mnozstvi materialu, ktere jsou v spatnych casech nenahraditelne.... proto je lepsi mit treba komunitu, uz jen prot, ze kazdy ma v baglu neco jineho, a v hlavne neco jineho. Neco z toho pak jde postradat, vymenovat, ucit... casem pouzivat komercne a podobne.