• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Nevim, jestli to mam dat sem, nebo radsi ne, aly ty ttoho sneses dost. Klikni si aspon na to posledni video https://zbrane.subrt.cz/atn-x-sight-4k-pro-5-20x-denni-nocni-puskohled/

    Jo a problemy 20 Jardu te s tim neserou, resis problem tak jedne slapoty :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Jinak protoze mas samonabijecku, tak proste koukas okem ktere preferujes. Je vcelku jedno, jakym prstem cvakas spoust.

    (U bolt action je to horsi, protoze jeste rukou musis davat z magu do komory.)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Hehe, mam to podobny. Souteze neba, ale rad konicky delam kolektivne.

    Nastesti mam dost kamaradu, co me vytahnou. Ale ted je spis pauza, protoze mi tu behaj 5yo + 3yo, takze spis organizuju zabavu pro decka, nez pro sebe.

    Ale jak kluci vyrostou, predpokladam ze budeme proste jezdit strilet spolecne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Tesim se na ni jak kluk, sice zatim nemam na investici do optiky, resp nechci investovat az tak na slepo, pac to vyjde draz nez puska. Navic to zas az tak nepotrebuju pro .22, ale chci nejdriv puskohledum rozumet.
    Jsem zvlastne slepy na prave oko, coz je u pusek peklo, ale naucil jsem se s tim zit. Nicmene si nekoupim puskohled, ktery s tim zit nedokaze. Rika se tomu tupozrakost a je to na hovno, pac to jsou sice 3,5 dioptrii, ale nedorovnas to zmenou cocek, proste mozek neprijima jist druh informace.
    Znamena to fakticky za na 20y (ja pocitam kroky) nevidim ani odstin oci (a to uz ani ne na 8y), ale vidim, kde oci mas. Takze nevidim detaily, ale vidim treba kontrasty, vidim tvary, a tak.... spatne se to popisuje, ale jde s tim ucinne strilet. Puskohled si ale na slepo-na slepo nekoupim, ani nahodou.

    Tahle “vzduchovka” mi prinasi vyhodu spolu-strelce. Jsem jeden z tech blbu, co nerad soutezi, ale kdyz jsem na strelnici sam, nebavi me to.
    Projevuje se to treba u hazeni sipek. Ztravil jsem 3 mesice, do vycerpani ruky, hazenim sipek, ale pak jsem to odvrhnul, pac vim, jak hazim ja, ale nemam motivaci pokracovat.

    2nd hand revolver je ulozenka, neco tim nastrilim a zahodim to, brokovnice? Obdobne. Pokud bude prilezitost a vule, udelam sinlovecke, ale nemam je, a nespecham. Zvirata nezabijim, a s 1897 ani nebude moc vule. Proste krasny kus, byt v USA, jde nad krb, tady jde do trezoru.
    .22 je hracka, s tim, ze Adel je doopravdy dobry strelec, co vim, neco, s cim se muzu pomerovat a byt furt druhej (i kvuli slepote), ale jedina zbran, kterou chce pouzivat... tzn. Rozdil mezi sexem a predehrou... sex znamena, ze ona do toho jde, predehra znamena, ze je studentka, co se bavi.
    Me zajima oboji.


    Mam hrozne malo pratel, co maji moje konicky. Neznam nikoho, s kym bych ztravil sobotu strilenim. Strasne bych chtel, ale... ziju v Ostrave, jsem “specificky”, a vetsina mojich znamych az pratel, neocenuje to, ze me zajima vyskovy rozdil na terci, pro dany druh munice.
    A bohuzel jsem idiot, a kdyz jsem na to sam, casem to uvada.

    Problem je, ze zaroven desne nerad soutezim, takze v karate/kendo/judo jsem byl porad na zacatku, pac proste nejsem schopen se dokopat k tomu, ze dojedu nekam a tam se podle formalnich pravidel budu pomerovat.

    Na picu mindset. Me by sedelo strilet 3 dny pro zabavu, a to i na vykon, ale ne na soutezi.

    Moje IQ testy vykazuji 145 bez stresove zateze, 130 se stresem v ramci souteze. To rika mnohe.

    Popsal bych to jako kolektivni individualismus, coz je oxymoron, jak vysitej.

    Typicky priklad je plavani: desne rad plavu, dokonce se i potapim, sam to dava (pred c19 jsem daval) 2-3x tydne, ale sam v zivote nevyjedu na jezera (chodim na “svuj” bazen) a zaroven, po roce, tak si pripadnu, ze me to sameho nebavi a chci spoluplavce.
    Kdyz jej pak mam, tak jedine, co fak nechci, tak aby se semnou bavil, proste drz picu a plav, jen tady bud.


    V Praze dobry, vzdycky se nasel zoufalec. V Ostrave? Jsem ponekud... sam.

    V zivote nepujdu hazet sipky na soutez. Proste ne. :///
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Revolery v CR preferuji v 44 magnum :-))

    Duvody:
    1) Typicky maximum co v CR smi na pistolove strelnice
    2) V obrovskych velikostech a s aftermarket obrovskymi gumovymi rukojetmi nekopou. Verte nebo ne, ale nekopou. Beda ale, jak nesplnite predchozi, to jsem se nastesti neodvazil.
    3) Nasledne je s nima hrozne srandy a na strelnicich krasny "conversation starter".

    Mam doma dokonce dva kusy, S&W 629 Stealth Hunter, S&W 629 V-Comp.

    Az dostanu rozum, tak je prodam a koupim misto nich nejaky Glock v 10mm Auto, prezdivany tez Glockzilla. Ten ma mmch z Nyxu pan ID Anarchy.

    Glock 10mm Auto je mmch nejdoporucovanejsi zbrani na Aljasku a dalsi mista kde se pohybuji medvedi. A leckde se kvuli tomu v techto destinacich fasuje jako sluzebni zbran.

    Ale jeste jsem rozum nedostal, takze zatim misto Glock v 10mm, mam 44mag revolvery :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Neblbni, jak pisu dole. Vyzkousej ruzne dalsi strikery, nejen Glock.

    Alespon jeste Walthery, jsou vzhedove krasny.

    Ja mam Glocka jen protoze sedi do moji ruky, jinak bych ho nemel.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Heh! Uz jsem si myslel, ze jsem jediny, kdo radej min v zasobniku a jednorady, nez dvorady... zato me zacina lakat 380, akorat me sere glock. Nemel jsem v ruce g4 g5, ci co, ale ta pazbicka je DESNA!!!
    Ale zvyknes si i na opratku, viz muj vtah k berette92f
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Jeee... tu Ruger 10/22, teda ted uz 22/22 ;-) , tu Ti budu pane zavidet.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: OVERDRIVE:

    Jinak muj vztah k 380 ACP mel zajimavy prubeh:

    Kdysi jsme vsichni cekali, az Glock konecne prijde s jednoradym magem, pro snadnejsi nositelnost na tele (pistole je proste uzsi, snadneji se schova, mene prekazi).

    Pak prisel Glock 42 v 380ACP a ja byl jako vetsina jinych nastvany, ze to neni v 9x19. Ale co se dalo delat, koupil jsem ji a nosil.

    Později vysel Glock 43, tzn jednorady 9x19. A ja ho koupil s predstavou, jak G42 hned prodam. Ale najednou ouvej, nosilo se mi to o tolik hur nez G43.

    G43 stale doma mam, aby se nereklo. Ale realne nosim G42.

    K tomu jsem poril Ruger LCP v 380 ACP. To nosim kdyz potrebuji tu nejmensi. Ale nosim ji nerad, spatne se mi z ni strili. A nejen mne. Ta velikost je super na noseni, horsi na strileni. Ale v pripade potreby - lepsi LCP, nez nic.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, namena to cestu do Liberce, kde krom toho maji v bazaaru jeste jeden 3” revolver, a ano, vim, ze si kupuju hracky ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem uz jsou otevreni policajti? Ukecal jsem (se/adelu) na 10//22 Ruger, a naslepo koupeni te Norinco verze Winchestrovky 1897. Kdyztak ji strelim, co uz, je to u nas tak vzacny kousek, ze spis neprodelam.
    S tim, ze je to jak gas-maska: nemam pro to vyuziti. Pro tu 10/22 jo. A nikomu nerikat, ze uz ted je to 22/22 ;))))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Zajimave. Musim se s tim nekde potkat... dik za doporuceni, zkusim
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: V 380 ACP mam 2ks z mych 14 zbrani :-)

    Je to o neco mensi a vyrazne lehci (lehounky zaver) nez 9x19.

    Zaroven je to nejslabsi raze, jeste doporucovana pro seobranu.

    V malem Glock 42 to nekope. Koho by to kopalo, nebude kopat s gumovym gripem kolem rukojeti.

    Imho je skoda nevlastnit nejakou kratkou v 380 ACP, pokud chce clovek častěji nosit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: To me vlastne zajima, proc mas vsechno (vetsinove) v .380?

    Uz jsem si toho vsim. Souhlasim mit vsechny zbrane v kategorii na stejne ammo, to je logicke, ale proc 380?

    Priznavam, ze jsem tim nikdy nestrilel.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dobra hadka ted doma, mam spolubydliciho, ktery je neco jako opak occamovy britvy a ma tendenci delat takove ty vyroky: takhle to je a hotovo.

    Kdezto my s adelou jsme spis: no, takhle to je, ale...

    Jenze ted jsem stal na brehu “spis urcite”:
    Hlasuje se o nouzovem stavu a Adela:
    Ja vim jak budou hlasovat nasi lidi, oni jsou spis “s kazdym za dobre”, ale budou hlasovat pro prodlouzeni, pac vi ze nevi.

    MiM(ino)(pan Pravda): to je vzdycky spatne, byt s kazdym za dobrez

    Ja(rozebiraje divnou polni lopatku z dedictvi ;))) : hele ne, ma-li 6 lidi gewehr, a naseres-li jen jednoho z nich...

    Adela: no kdyz se s vic lidma bavis, vic veci dojednas, nez kdyz je naseres, a ani se nebavite

    MiM(ino): ja mam diplom z formalni logiky a me vychazi, ze je lepsi nesouhlasit

    Adela zmlkne a jde pracovat.
    Ja: ty mas takovej diplom? A moh bych jej videt?

    ....

    MiM: no ja jej nemam tady, ale formalne je spravne nesiuhlasit s kazdym...

    Ja: delam si kafe
    Adela: nasadi si sluchatka a tvari se, ze pracuje


    A tak to holt je, 24/7.
    Snazim se udrzovat si bublinu, kde lide rikaj “yeah but...” (aneb “jebat”), ale spolubydliciho ni nevyberes.

    Komecne, ja nedostal 7 let podminku a formalni logiku jsem mel jen 4 semestry a zadnej papir na to nemam (navic to fakt nedavam, bez tuzky a papiru nedam ani zakladni vyroky or,xnor, nor...


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: S timhle jsme si tu docela dlouho hrali, ale pak to zabavila manzelka, aby predesla zranenim :-))) Vydava to klukum jen pod dohledem na omezeny cas :-)

    Polni lopatka od Glock.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Kope vs nekope neni jen o razi.

    Je to o vaze zbrane, sile raze, pohodlnosti gripu pro ruce konkretniho strelce. Nekteri vnimaji jen energii, nekterym se pohodlneji strili pomalejsi raze. Konkretne 9x19 a 45 ACP ma velmi podobnou energii a je mnoho lidi, kterym prubeh recoil z 45 ACP vyhovuje vice nez z 9x19 (ac zrovna ja mezi nimi nejsem).

    Kdyz Te pistole kope, dej na rukojet gumovy navlek. Jednak o fous mekci, druhak sirsi plocha co te kopne. Kdyz ani to nepomuze, chce to slabsi razi, nebo tezsi pistoli, nebo pistoli s gripem pohodlnejsi pro Tvoji ruku.

    Zrovna mne se na noseni osvedcil Glock 42 v 380 ACP (kdyz to ma byt male) a FN 57 (kdyz to muze byt velke). Ta FN proste proto, ze mam tu razi 5.7x28 rad, ac vuci zbrani mam mnoho vyhrad.

    Kdyz si se zatim libovolnym clovekem ukazeme, jak se spravne drzi ten Glock 42, tak nasledne ani jedna z nich nekope nikoho, koho jsem potkal. Vcetne 16 letych stihlych slecen.

    Tim nerikam ze by Glock 42 byla vhodna zbran pro kazdou 16 letou stihlou slecnu, EDC pistole by mela byt ovladatelna, i kdyz ji clovek pod stresem chytne spatne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Srat na bouchacky, nasel jsem v krapicich polni lopatku (po ex spolubydlicim), a nepochopil jsem ji... resp asi jo. S klestema a klicem... zajimavy kus vybavy. Musim to zkusit pouzit, ale obavam se, ze je to jak magneziova tycka... de to...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Proto pro zacatecnika kaslat na sbirkove pistole nebo na revolvery a proste koupit striker, jak jsem psal:

    "Pujc si striker nejmene od Glock, SIG, Walther, CZ (strelnice kde je maji, kamaradi, sraz...). Z toho si vyber co se Tobe nejlepe drzi a co se Ti nejvic libi. To si kup a zarad do slozky "pracovni pistole". K tomu si nakup veskere nejmene pruzinky, sroubky, drobne dilky jako nahradni dily."
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem to, ze je .45 nejak blbejsi munice oproti 9lug je blbost. Chova se to jinak, to jo, ale nechat se pokopat .45 je prijemejsi, nez 9lug. Aspon pro me (ruka pianisty a 65kilo). Proste je to z meho pohledu v .45 klidnejsi.
    Jsem desny strelec z pistoli, a kdyz by bylo o survival, tuhle tercovku bysem FAKT chtel, uz jen kvuli vyladene 1911, ale jinak chci samopal. Lepe utocnou pusku.


    Treba v Brazilii ma kazdej autobusak mhd mmchodem scorpion .22, a uplne to chapu.

    Kdysi jsem mel chvilicku nezcivilnenou variantu, a pokud jde o survival, a musi tam byt palna, nechci pistoli. Pac je to... uzitecne spis malo.

    Ted mycham hrozne moc temat dohromady, ale pokud mam neco nosit a je to kratka, nechci premyslet, nechci resit slozite ammo, nechci se netrefit.

    Pokud ovsem mam opravdu nosit, byla by to SA vz.58. Jenze... jenze ji nemam.

    Vim kde lezi vz.26, a popravde, nez 2 glocky, jeden v.26.


    Jenze tak to nejde napsat, je v tom prilis mnoho temat, rozdil mezi skalpelem (s ruznymi cepelemi) a nozem na bourani lane. To proste nejde.

    Kazdopadne full auto, a to s dlouhou hlavni? Kdyz jsi lempl? A zkoncil svet? To chces.

    Ale 1911 frame? Kdykoli, kdekoliv. Treba SIG jsou asi bozi, jenze ja jsem pravak, s nestandarnimi praty, hubenou rukou, a tyhle “ro kazdeho” guny nepotrebuju. A drzi se to jak prase kost.

    Jestli nekde najdes soucastky na kratkou palnou (po-chy-bu ju!!!) tak glocky a 1911.

    To je jak ten victorinox. Mam lepsi noze, lepsi konkretni zadani a uzitecny ucel. Taky vim, ze tahat 1,3 ve full frame je peklo.

    Ale pokud zkoncil svet, chci tohle, ale hlavne 58 nebo ak... watever. V usa M4 watever.

    Vicemene neznam moc strelcu, co maji vic kratkych, a nemaji (nemeli) neco ala 1911 ;))

    A to nize nafocene je proste... krasne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam