LAUNCHER: Tesim se na ni jak kluk, sice zatim nemam na investici do optiky, resp nechci investovat az tak na slepo, pac to vyjde draz nez puska. Navic to zas az tak nepotrebuju pro .22, ale chci nejdriv puskohledum rozumet.
Jsem zvlastne slepy na prave oko, coz je u pusek peklo, ale naucil jsem se s tim zit. Nicmene si nekoupim puskohled, ktery s tim zit nedokaze. Rika se tomu tupozrakost a je to na hovno, pac to jsou sice 3,5 dioptrii, ale nedorovnas to zmenou cocek, proste mozek neprijima jist druh informace.
Znamena to fakticky za na 20y (ja pocitam kroky) nevidim ani odstin oci (a to uz ani ne na 8y), ale vidim, kde oci mas. Takze nevidim detaily, ale vidim treba kontrasty, vidim tvary, a tak.... spatne se to popisuje, ale jde s tim ucinne strilet. Puskohled si ale na slepo-na slepo nekoupim, ani nahodou.
Tahle “vzduchovka” mi prinasi vyhodu spolu-strelce. Jsem jeden z tech blbu, co nerad soutezi, ale kdyz jsem na strelnici sam, nebavi me to.
Projevuje se to treba u hazeni sipek. Ztravil jsem 3 mesice, do vycerpani ruky, hazenim sipek, ale pak jsem to odvrhnul, pac vim, jak hazim ja, ale nemam motivaci pokracovat.
2nd hand revolver je ulozenka, neco tim nastrilim a zahodim to, brokovnice? Obdobne. Pokud bude prilezitost a vule, udelam sinlovecke, ale nemam je, a nespecham. Zvirata nezabijim, a s 1897 ani nebude moc vule. Proste krasny kus, byt v USA, jde nad krb, tady jde do trezoru.
.22 je hracka, s tim, ze Adel je doopravdy dobry strelec, co vim, neco, s cim se muzu pomerovat a byt furt druhej (i kvuli slepote), ale jedina zbran, kterou chce pouzivat... tzn. Rozdil mezi sexem a predehrou... sex znamena, ze ona do toho jde, predehra znamena, ze je studentka, co se bavi.
Me zajima oboji.
Mam hrozne malo pratel, co maji moje konicky. Neznam nikoho, s kym bych ztravil sobotu strilenim. Strasne bych chtel, ale... ziju v Ostrave, jsem “specificky”, a vetsina mojich znamych az pratel, neocenuje to, ze me zajima vyskovy rozdil na terci, pro dany druh munice.
A bohuzel jsem idiot, a kdyz jsem na to sam, casem to uvada.
Problem je, ze zaroven desne nerad soutezim, takze v karate/kendo/judo jsem byl porad na zacatku, pac proste nejsem schopen se dokopat k tomu, ze dojedu nekam a tam se podle formalnich pravidel budu pomerovat.
Na picu mindset. Me by sedelo strilet 3 dny pro zabavu, a to i na vykon, ale ne na soutezi.
Moje IQ testy vykazuji 145 bez stresove zateze, 130 se stresem v ramci souteze. To rika mnohe.
Popsal bych to jako kolektivni individualismus, coz je oxymoron, jak vysitej.
Typicky priklad je plavani: desne rad plavu, dokonce se i potapim, sam to dava (pred c19 jsem daval) 2-3x tydne, ale sam v zivote nevyjedu na jezera (chodim na “svuj” bazen) a zaroven, po roce, tak si pripadnu, ze me to sameho nebavi a chci spoluplavce.
Kdyz jej pak mam, tak jedine, co fak nechci, tak aby se semnou bavil, proste drz picu a plav, jen tady bud.
V Praze dobry, vzdycky se nasel zoufalec. V Ostrave? Jsem ponekud... sam.
V zivote nepujdu hazet sipky na soutez. Proste ne. :///