• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Ja to mam snadne, mne se vzhledove Glocky vyslovene libi.

    Ale zejmena u slecen jsem si vsimnul, ze preferuji Walther :-) A uznavam, ze slecny spis budou vedet co je pekne, nez ja.

    Politiku, co dela majitel firmy atp moc neresim, to bych se z toho zblaznil. Jdu po konkretnich vyrobcich, bud me bavi, nebo me nebavi.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Tyvoe, ja si tu 42 asi fakt nekde pujcim. Kdyz by to nebyla takova zkurvena krabice. Asi je to o zvyku, ale ja nerad noze s kerejma se vzdycky porezu, pac to necekam.

    Ale glock je jedna z tech “to chces” kvuli dostupnosti a jako jo, maj to vychytany, no.


    Mmchodem moje zena odmita cokoliv “glock”, pac pan majitel ma konskou staj (coz ma vetsina lidi “za vodou”, ale zkusenosti s jeho konmi pry nezavani tyranim, ale kdyz uz zacnes uvazovat v intencich “tyrani”, tak uvazujes uz o nejakem problemu...

    Glock. Grr. Zkousel jsem to v Airsoftu, to kvuli zvyku, a dost me treba mrdala airsoftova “zadrzka”, melo to mista, ktera bych necekal, ze zavazi, zrani a stezuji rozborku. Ale airsoft neni live, a to hodne neni....

    (Smazal jsem si kus textu, co neni dobry pro lidi, co neznam)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Domaci diskuze - just now!

    Stydím se. Já nikde nedobrovolnicila. Dělala jsem jen svou práci...


    Co to kecas!
    Vzdyt dobrovolnicis celou dobu
    Co si myslis, ze delas posledni mesic
    Podivej se na me... me se prace zastavila
    Podivej: v armade je dobrovolnik odepsanej, a je to pro ty, co nemaj nic co ztratit
    To, ze jsi pripravena ztratit a v tvem pripade to i delas, to je dost
    Kdyz by nas to proverilo hodne, pujdu se zbrani, a Ty zustanes doma
    Nakonec zkoncis v cervenem krizi nebo podobnem pruseru
    Neni na to doba, ja uz mesic volam po pokusne mobilizaci, pac ted by to slo, ale jestli chci narukovat... ne diky
    Udelalas dost, a neplet si to s jinou situaci!!! Este neni konec!

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Vole!!! Tak disclamer:
    Polovina videji co sem davam, nejsou muj zdroj informaci, nektera davam pro zabavu, jina proto, ze na kazdem sprochu..., jina proto, ze na nich chci rozvinout nejakou asociaci, dulezitou PRO ME!!!

    Nikomu se nesmeju, nasavam informace jako houba, jsem rad za kazdeho, kdo sem pise, post-apo jsem si resil 20 let sam, taky sem 5 let nikdo nenapsal ani carku, zaroven je to muj audit, a uz podle nazu “O ME!!!” Je to tu muj ego-trip.

    Vim, ze jsem spatny strelec, spatny rodic, spatny hacker, spatny... ve vetsine co delam.

    Nebyl jsem v armade (pac by mi to vyslo po 9/11, tak jsem tomu rad)...zas sem jako zral psa, sukal kone, zmrzacil par lidi, zabil neco z toho, co jim, vypestoval neco z toho co jim... nejsem lovec, ani zahradnik, nejsem vojak ani programator.

    Jsem podprumerny ve vsem, co umim, ale umim toho hrozne moc, a v tom jsem nadprumerny.

    Kazdy, kdo je v necem dobry, ja pro me NEUVERITELNYM ZDROJEM INSPIRACE.

    Asi tak.

    (Asi si to dam do zahlavi, misto hledani kurvy intelektualjy, pac tu uz mam, kurva jsem ja, ona je intelektualka.)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Nosim v kapse, z Glocku olej netece, dava se ho tam jen par kapek. A kdyz na to nekdo kasle, tak Glock beha v pohode i nasucho, akorat mu zbytecne snizujete zivotnost pri strileni. Coz ale asi u suchych Glocku nevadi, protoze z nich se predpokladam nestrili a lezi nekde v trezoru, nebo v supliku. A i kdyby, tak i nasucho to bude mit zivotnost ukrutne dlouhou... viz Glocky na Avimu a podobnych strelnicich.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Mmchodem nosis v kapse?
    Jak resis olej? Vcera pri upravach a cisteni/olejovani airsoftu, tak jsem si zas vzpomel, jak kamos nosil v cargo kapse igelitku, a v ni obalenej gewehr (ne v te igelitce vlozenej, jen ji obalenej)...

    Me je to jedno, ja nosim budto uvnitr pod paskem, nebo krizem ke strelecke ruce, pac v pravo mam noze... vim, ze to neni prakticky zvyk, ale vzniknul casem samovolne, a ted uz nedokazu snadno jinam. Takze pripadny olej mam vcelku snadno mimo, ale mit “pochcanou kapsu” asi nevadi jen na nove cerne
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ale chci ji nejdriv zkusit... hlavne kapsy a overall fit + kapuce


    CZ 4M omega blůza heavy - Oblečení - 4M Taktické vybavení - E-shop EU
    https://eshop.czub.cz/cz/eu-eshop/takticke-vybaveni/obleceni/cz-4m-omega-blouse-fde-regular.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jeste mrte ruznych slusnackych halhot, ale postupne nahrazuji stale pomerne slusne vypadajicimi ale mnohem praktictejsimi 5.11.

    Napr:

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Zupan!!!! Kdo nevlastnil, nepochopi. Kdyz ted v dobe cov19 zewlim na home-office, je to nejcastejsi obleceni, co mam na sobe, potazmo jeste poncho z lamy...

    AlpinePro jsou prave ty navleky, co mam na boto-nohavice... jako jsou vcelku durable, pod podrazkou treba ocelove lanko, ale pokud to neni na jednu sezonu, tak tuhle znacku, podobne jako ruzny husky a mnoho z decatlonu, fakt jakoze pozor... takove to, kdyz se potapis (bez pristroju) a zaberes nohou a ona se ti zlomi ploutev?! Nebo kdyz usnes ve spacaku a vzbudis se s vytrzenym zipem... no jak rikas. Zas nevadi, ze to neni jiskru-vzdorne.
    Nebo suche zipy naopak, to bys blil, jakoze rukav se ti lepi ke svetru, kdyz sahnes krizem na pasek? A zkurvis i merino i bundu?! To nemam nemam nemam rad. Ani na domaci sukani.


    Ty 5.11 veci jsou neco, co chci uz dlouho zkusit, bohuzel jsem nikdy nemel v tacti-cool vzdalenosti misto, kde se to da zkusit. Kalhoty, maji-li popsane vlastnosti (integrovane a vyndavatelne kevlarove chranice, kapsy se sucho-zip poradaci), tak to chci, A MOC HODNE.

    Blby je, ze jsem konfekcne M, ale spis zenske M. Bez vyzkouseni nejdu do cargo kalhot. Vetsina pro chlapy je delana na 85+ kg, coz fakt nikdy mit nebudu, nez prorostu nadorem.

    Maji i super pracovni bagly, sice hlavne strelecke, ale dokazal bych asi vyuzit.

    V to-buy listu je:
    - moskitiera (!!!)
    - mikroskop
    - dalekohled
    - 5.11 kalhoty
    - bunda Ceska Zbrojovka - heavy
    - komplet lovecka uniforma, prvni zima
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Ta cepice od Kama, kterou jsem vyhazoval - Ono s tema ceskyma / slovenskyma / polskyma vyrobcema obleceni musi clovek opatrne.

    Leckdy se jim neco fakt povede, ale leckdy je neco sileny fail, protoze si to proste "zkousi", jak to jsou nove a male znacky.

    Ja je rad podporim, ale chce to zkouset a nekupovat po netu nevyzkousene veci. Jenze obcas nestiham a pak se obcas divim...

    Ale dle vlastnich zazitku mi prijde, ze ani u 5.11, Arc'teryx, Under Armour to neni vzdy uplne bezproblemovy a obcas nechapes, jak konkretni problem mohli prehlednout.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Ja jsem tu daval ten napad poridit Tesla 3, dat novou strechu s integrovanymi solarnimi panely a baterii do baraku.

    Ale ses mi smal, ze to neni dost postapo :-))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Vidis, takze ten problem vlastne taky nastal... to same klobouky, je to paradni kus vybaveni, nez zacne prset (tedy pokud potrebujes i slyset, ale ja jsem ten typ, co pozna po sluchu, proc a ktery pes steka, ktery vzdy, kdyz pred panelakem zastavil jisty motor a bouchly jiste dvere od auta, zahodil pornocasak a prikryl jej zemepisnym atlasem a na ulici se sluchatkama vubec nemuzu, taky nemuzu hudbu, kdyz chci spat nebo psat, pac to neumim pouzivat jako bilej sum... taky proto mam v kazde bunde aspon jedny spunty do usi, vadi mi i psi dech pod posteli)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem rikal mi jedno id, ze neni dobre pouzivat moderni umela lana (statika i dynamika) ve spojeni s benzinovymi vypary.
    Treba, chce-li clovek vyndat kyblem benzin z nadrze, tak moderni lana pry ne... statika je pry svine.... coz je mozna dobrej hint, pac uhoret/vybuchnout, to se cloveku nechce.

    A jeste jeden poznatek ze vcera, kdyz uz mam cas delat srandovni testy:
    Mouka hori/vybuchuje, ale musi byt fakt rozprasena, tudiz jako “strelny prach z naboju” na zapalovani magneziem.... nee.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Rukavice jsem uz daval nize, hunate cepice od Alpine Pro nebo Kama, kulich od Tilak.

    Musel jsem zahodit goretex cepici od Kama, sustila tak ze z ni nebylo skoro nic slyset.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: ~ Kompletni vypis meho satniku :-))

    Boty:
    Letni preferuji sportovni na cross beh. K udesu vsech "opravdickych" s kanadami vseho druhu. Nechodim do terenu, kde bych kanady potreboval. Mam whatever mi sedelo z mistniho Adidasu. "Slusnacke" do mesta mam Geox Nebula, nejsou teda uplne nejvic slusnacke, ale vsichni mi to do kanclu toleruji.

    Zimni: Geox Nebula 4x4 (normalnejsi podminky), Lowa s extremni podrazkou (tuna snehu nebo ledu).

    Obleceni:
    Kalhoty: Zejmena Helikon UTP (promokave) / OTP (nepromokave, ale letni) kalhoty a kratasy, protoze maji kapsy tak jak ja potrebuji. Lide si u Helikon UTP stezuji na nekvalitu, mne to neprislo.

    Co nemam od Helikon, mam od 5.11 - mam od nich rad zajmena kalhoty, ktere vypadaji civilneji nez Helikon UTP. K tomu mam par nepromokavych 5.11, abych byl tacticool :-)

    Tricka: Potrebuji dlouhy, beru cokoliv co je dost dlouhy :-))

    Kosile: T.M. Lewin

    Bundy: AlpinePro, jsou levny a ne uplne kvalitni, ale daj se u nich najit kusy co maj dost kapes a muzu to vyzkouset na prodejne. Preferuji pestre, aby me nekdo nestrelil v lese, nebo nesrazil autem ve meste. Vsechno mam nepromokave. Vsechno to do nejake miry susti. Zimni kupuji kazdy rok, protoze se kazdy rok o neco zlepsi a nejsem normalni :-))

    Soft neprustrelka: ShieldTech. Casem si chci vyzkouset to neprustrelne tricko (level IIIA) od 4M Systems. Platy: ShieldTech.

    K tomu nejake sportovni obleceni, nejaky ten zupan a tak :-))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jo fjalraven vetrovka - susti i sama o sebe, ale ne moc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Tak jsem udelal rychlotest, pac mas asi pravdu:
    - noname bunda s velmi nepromokavou membranou (nikdy durch zatim) - nesusti, o batoh, ani o sebe sama
    - batoh patagonia nesusti, karimor taky ne, deuter o bundu ano
    - stucne - nevim jak je to cesky - navlek na botu a nohavici az po koleno (snih/voda) susti jak zkurvena svine (o sebe navzajem)
    - 2 bombery nesusti (noname)
    - bomber Alpha, susti sam o sebe i o batohy - hodne
    - spacak vetsi susti
    - cyklospacak nesusti
    - “zbrojni taska” - cks pracovni odevy - susti
    - narazuvzdorna vesta na kone (nema balistickej, vicemene korek v ala-cordura) susti o bagly a bundy, sama o sebe ne

    (Vsecko susti o ty navleky na nohy, coz je bohuzel velmi oblibeny kus vybavy)


    Takze asi fakt zalezi, tudiz tak, jako ohnivzdornost u rukavic, pro me je dulezity parametr “nesustivost materialu”, ktera je ocividne promenliva ... hmm, hmm
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Jinak nejake doporuceni na lovecke hadry? V maskacich mam jen buneswehr a to je uz hodne outdated uniformicka. Uvazuju nad tim ConCamo, jenze koupit kvuli maskovani neproverene hadry, to nechci. A ty dnesni lovecky maskace jsou dost hodne dobry. Chtel bych casem postavit dobrej leto / zima set v maskovani... sice je to minimalne dalsich 50k v trapu, spis vic, ale to se neztrati.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A hele ho, nekdo dal knihy ke kontaku na papir (chytry, davam tak i hadry, vzdy to nekdo pouzije). Zachvilku bude prset, takze vcasny nalez...

    Je tam treba Zahada Hlavolamu!

    To jsem necet nikdy podruhe, to si dam ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co me treba uplne vyndalo (a to jsem jako prcek chodil s kamosem: baterka, prak, bazantnice... coz je teda taky eticke jaxsvin :7 holt kluci, taky jsem dostal naliskano), tak je nejaky druh lovu bazantu....


    Vezmes hromadu lidi, co zaplatili nekam k bazantnici, kde je kopec (val).
    Vybrakujes bazantnici, postavys (holky) za val, a ony zvedaji ptaky a vyhazuji je do vzduchu.
    Z druhe strany stoji (chlapi) s brokovnicemi a ptacim brokem, a delaj si z bazantu terove holuby.

    To kdyz mi Adla vykladala, z nekolika duvodu jsem se zacal smat tak, ze jsem nemoh prestat az jsem skytal ;)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam