Ptam se, zda je vsechno v poradku a muzu zacit delat na nove plynoinstalaci v Domecku, zda muzu pocitat s temi penezi od babicky. Otec protahne xicht s tim, ze ty padly na me exekuce, prece!
Tusim zradu, pac ja nemam zadne dluhy, a uz vubec ne v exekuci. Alespon o zadnych nevim. Navic se nijak neukryvam, exekutor me kdyztak najde na datovce, trvalem pobytu, na netu je na me cislo i adresa... takze wtf?!
Jasne, socialce dluzim 11400,-, ale ty zaplatim pristi mesic. Jasne spolubydlic nam udelal na baraku 72tis dluh, ale to jsem srovnal ze sveho (proto operace ruky). Takze coze?! Jake exekuce, co je to za blbost?!?!?
Tak storka: babicce prisel dopis, pry velmi oficialne vypadajici. A v nem stalo: Tomas Petru (s vami do prizne), ma na sobe nejake exekuce. Nase exekucni firma dohledala, ze je spolumajitel (to nejsem, jsem osobma obmyslena), ktere by dluznou castku pokryly.
Zaslete vkladni knizky tam a tam, prilozte k nim tuto vyzvu pro identifikaci pripadu.
Babicka zpanikarila:
“Tomas se nekde zadluzil!!!”, a ucinila, jak bylo receno: vzala vkladni knizky a dopis s “vyzvou” v originale (ani kopii nema) a doporucene to nekam odeslala.
Po asi mesici to rekla otci, po asi mesici a pul jsem se to dozvedel ja a to jeste veskrze nahodou.
Bezel jsem na postu, knizky zablokovat, jenze mam jen pravo vyberu, ne k nakladani s knizkami. Takze k tomu, aby se daly zablokovat (imho za 2,5 mes uz pozde), potrebuju babicku, ktera je v Cervene Vode (geronto-cosi ustav), kam za ni nikdo nesmi, pac zavreno, kvuli covid-19 a ona sama na postu nedojde.
Takze nekam poslala cele me dedictvi, ktere jsem mel dostat k vanocum a za nej rekonstruovat domek, nema nic, ani tu “oficialni vyzvu”, nepamatuje si co to bylo za exekuce, nepamatuje si, kam to poslala, kolik chteli penez.
Listek z posty obsahuje PO BOX neba dum, co ma jeden zvonek, ale tisic sidel firmy (rikal otec).
Rytirsky se pokusila srovnat me dluhy, ktere nemam, protoze matka si otevrela hubu a z celych 3 let fungovani grantu a hackerspace, tak ji na tom pripadlo zajimave jen to, ze projekt predcasne zkoncil, a bylo to jen s odrenejma usima bez dluhu (resp ja si vzal 90tis pujcku, abych 2x zaplatil I_I, a ty ted musim splacet, coz ovsem normalne cinim... nekdo dovolena, nekdo hackerspace, to neni zadna exekuce ani strasny dluh. Jenze matka je proklety lhar, chlubi se cizim perim a zaroven zbytek, z prihod hackerspace nepochopila, tak aspon zvelicila “Tomaskovy dluhy”. Za to bych ji taky zliskal, zlate odpadky, nebo kod od branky.
Popravde, ten podvod je tak jednoduse genialni, az trochu uvazuju, ze jej zpiskal otec s matkou: vedeli, ze babicka je nad hrobem, ze z knizek nic nedostanou, tak ji namluvili, ze mam dluhy a pak ji poslali zadost o jejich zaplaceni.
Co na celem podvodu nechapu: a) proc by exekutor potreboval fyzicky knizky (proste by je obstavil ala ucet, ne?)
B) jak ty prachy chce nekdo vybrat. Je to na obcanku, moji nebo babiccinu.
K cemu to, cele?
C) jak se o knizkach nekdo dozvedel? On jako slepy typ by u stare pani zabrat moh, zadna nema kreditku. Ze by to jen tak padlo na nahodu na mou babicku?