OVERDRIVE: A bych to schrnul, nejnakazenejsi kategorii je “zak, student, ucen”, nasleduji “ucitel” apikracuje “zdravotnik”
Jinak donutil jsem vcera vecer Adlu, at mi najde patricne zakony k tomu, jake penzum vyuky musi skola poskytovat, ac jede distancne
Taze podle 75-2005-sb je to: 20h/tyden + mimo vyukova prace 18h/tyden (pripravy, opravy pisemek a spol,...)
Nicmene!!!!
Podle zakona 561/2004 tzv Skolsky zakon, tady mame fehrovou klicku, ktera rika, ze vzdelavani v mimoradnych pripadech je poskytovano do te miry, pokud je to mozne.
Tzn. Kdyz ucitelka rekne, ze doma nema wiifi, nemusi ucit vubec.
Tak jsem nad tim uvazoval (i s Adlou) a dosli jsme k zaverum:
A) pokud by kovid trval rok, studenti prijdou o 1/9 vzdelani; pokud by ovsem trval 3 roky, prijdou uz o 1/3 vzdelani
B) zakladni skola ma srovnavat rozdily, mezi detmi z ruznych socialnich a jinych podminek, ceske skolstvi je dlouhodobe kritizovano, ze socialni rozdily spis prohlubuje, nez zahlazuje. Predstava, ze kdyz se nam za poslednich 30 let podarilo konecne presvedcit treba cikanske rodice, ze maji deti poslatdo skol, a ted skoly na rok zavrem.... taky uplne vidite, jak cikanska mamka s 9 detma sedi u notebboku a pocitaj jablicka a hrusticky v online vyuce, s penzem oducenych 2x20min/tyden (coz se stalo me sefove a zakon to dovoluje)?
Uvazuju o dlouhodobych dopadech a DOST me desi, jakoze fakt DOSt.