Vite nad cim uvazuju? Mame tu dva fajtry, dva chemiky, jednoho grafomana...
Uvazoval jsem, zda neskusit poskladat survival prirucku, ale ne prekladovku, spis neco, jako byl Anarchyst CookBook.
Asi by nam to nikdo nevydal, kdyz tam muzou byt fitnty typu kradeni neceho odnekud a podobne.
Furt uvazuju, ze by to mohlo byt neco jako “prirucka chytreho bezdomovce”
Mam vypsanych tak 30 zakladnich bodu, co bych moh sepsat ja, urcite by se hodily zbranove zkusenosti, chemie v nouzovych podminkach, nevim... name it. (Ono i crypto a strategie proti- vyslechu, nepohodlny spanek, ktery ale funguje, schovavani veci, ale treba gilhad a nouzova matematika pro kazdy den, matt a fyzika, treba..)
Dalo by se treba delat tak, ze navrhnu tema a kazdy by k tomu napsal, co vi a ma odzkousene, a pak by se to dalo na labka wiki v kompilovane podobe.
Survival knizky, videa apodobne, maji podle meho dost nedostatku:
- predpoklada se, ze jsou okolo primarni zdroje, typu les, budiz, ale kdyz treba stopujes 10 000km kolem planety, nekempis v lese
- predpoklada se, ze prestane fungovat vsechno, to treba pro bezdomovce neni pravda, on ma elektrinu, pitnou vodu, teplo... jen vedet jak - hack
- malo se zohlednuji high level technologie - baterka od auta, ledky, dokonce i vysilacka nebo night vision se dnes da vcelku najit, proc delat kompas ze spuntu, magnetu a oleje, kdyz muzu mit buzolu za 150,-
- nezohlednuje se, co rozkradat, kdyz mas chvili DMZ... predstava: najdu neporusenou lekarnu a muzu si vzit co chci, co si vezmu? Jestli mi rozumite; vyrobit sip je hezke umeni, jenze treba nozu bude vzdy (dlouho) vsude mrdy, kobercovka... proc se srat s provazky, klaciky a podobne
- recyklace veci
- nouzove obleceni - viz to, proc vidite v zime bose bezdomovce, pritom onuce jsou kamarad
Cely svet je plny skladu, vlaku a nakladaku plnych materialu. Od chemikalii az po kusi z ciny, cukr, sul, zvirata,.. mapy, knihy v knihovnach, leky...
Predpoklad obcanske valky, dalsi nezohlednena vec, soused me zna, vi kym jsem a kde. To je uplne jiny druh “boje”, nez napadeni vnejsim nepritelem.
Dnes ani nikde nebudes nejaky cas bez vydobytku civilizace, to by chtelo zohlednit.
Kdo by do toho sel (chtelo by to i pravnika, ale,.. )