• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Me z tech mas ve skle chutnaj snad vsechny, aztak, ze sklo i taham v baglu, pac v kombinacis cimkoliv je todokonale s minimem pridaneho tepla... na vode, kam se jezdi autem, zaklad zakladniho tabora
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prochazka

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: v lidlu mívaj vepřový ve skle - a je fakt dobrý
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jinak zajimavy doplnek tohohle jidla je pridani horcice, ideal je to pak jeste s pridanim uzeneho, nebo jeste lip uzeneho trhaneho masa, pripadne se da nejake hodne uzene BBQ omacky, ale domaci uz jsem sezral a ty z marketu v CZ-SK mi nechutnaj, to chce emericky, i low endy...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja jsem proste “konzervovej typ”...

    Ta anglicka snidane nedavno, skoro uplna, jen bez masa (pac doma byly jen nevhodne kusy), mi pripomela, ze nejlepsi veganske jidlo jsou fazole, cocka, cizrna, rejze a to vsechno dohromady na jedne panvi...

    Vzhledem k tomu, ze mam obdobi, kdy maso jim, tak varianta : divocak, konzerva ve skle, fazole z plechovky, chilli (domaci, konzervovane v octe s cibuli a mrkvi) a voula... vecere za 5min

    (Divocak taky muze byt domaci, ale ja se proste bojim maso susit a zavarovat, tam kdyz udelas botu = umres, a financne se to nevyplati, s vyvarovanim a schanenim flasek,.... na metraky uz jo, na desitky konzerv ne)

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    test co nesmíme prodávat - GigaLékárna.cz
    https://www.gigalekarna.cz/produkt/test-co-nesmime-prodavat/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pico wow! Sedlacek je proste chytrej

    Vzdy jine pohledy na veci, doporucuju


    https://video.aktualne.cz/...ako-reset-musime-se-poucit-a-pripra/r~4893ea842b6011ebaabd0cc47ab5f122/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdo nezna


    hultaforsky na cestách: Ocel na nožích
    http://hultaforsy.blogspot.com/2016/07/ocel-na-nozich.html?m=1
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MATT: nene určitě ne. byla to šedo-bílá sraženina co se loupla z boku. Rostlo to ve tmě. podle mne nějaká houba.
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: na prvni me napada akorat nepit z pramenu pod pastvinama. pokud by se clovek usadil, asi by nebylo spatny se pokusit o nakej piskovej filtr.
    MATT
    MATT --- ---
    RAINBOF: nemuzou to bejt naky vysrazeny mineraly? mangan, zelezo?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MATT: jasně že ne. sebralo to učo i něco dalšího co nebylo vidět. Proto uvažuji nad nějakým přirozeným monitorem. Možná by se hodilo odebrat vzorků víc, jeden nechat jen tak a druhej nacpat nějakými kultivátory.
    MATT
    MATT --- ---
    RAINBOF: spory plisni imho litaj vsude. stejne tak bakterie. jde jen o to, jestli se dostanou do pro ne vhodnyho prostredi. navic si nemyslim, ze by plisen rostla jen z cisty vody na hliniku a bez vzduchu.

    OVERDRIVE:
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    "kosokvádr" :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    K tý vodě volná úvaha.
    Na chalupě máme vodu z prastarýho vrtu hodně přes 200let a máme vždycky odtočenej 50L hliníkovej hrnec pro udržení teploty v místnosti a jako zdroj užitkový teplý vody. Vždycky než odjedu ho vyleju naleju novou vodu a převařim to. Všiml jsem si že po měsíci v tom normálně začala u dna růst houba. Takže jsem začal pochybovat o kvalitě vody. Sice se semtam udělá rozbor ale mam teorii že zdroj vody v tý studni může být sezónně znečišťovanej půdou takže se tam dostaly spory. Takže si budu dělat takovej test. pokaždý ještě před odjezdem odeberu zkumavku vody hodim na ní datum odběru a hodim to do skříně k ostatním. Mohlo by to ukázat (sice zpětně) že s vodou se něco stalo. a že je třeba udělat např rozbor. Nebylo by od věci evidovat kyselost tý vody případně to celý automatizovat...

    Proč to píšu je, že se asi blbě poznává voda která je kontaminovaná například sporama i když je vlastně průzračná.

    *----*
    Znáte vodní čočku ? Je to vlastně igeliťák s troškou vody nataženej v ideálně kulatym rámu to celý dáš do zákrytu a můžeš ohřívat jídlo (hodlam v létě zkusit). Případně zapálit oheň.

    *----*
    K matice bych přidal ještě tělesovou uhlopříčku je to věčný téma vejde/nevejde či jak dlouhá má být výztuha než se z krychle/kvádru stane kosodélník :)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: jo znam
    MATT: nouzova matematika spuvisi treba se stavenim. Nechces tahat zbytecny material, chces trosku umet staryho pythagora, mozna zachazet s pi, objemy, obsahy mohou byt uzitecne... v neposledni rada prakticka geometrie, typu uhly pri sroubovani neceho, vodovaha, oluvko... ona je to matika, fyzika a taky tips & tricks fachmanu.

    Jedna z mala veci, cim me Chlibek FAKT nadchnul, tak je nouzova vodovaha vyrobena z pruhledne cutory s rovnym dnem, na ktere mas na rovine odmerene znacky, treba po deci... a) vis, kolik mas vody (tekutiny), b) vis, kolik jsi odlil, c) dve znacky na vzdalenejsich stranach cutory, spojene hladinou jsou nouzova vodovaha.

    Libi.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Neuplna anglicka snidane

    MATT
    MATT --- ---
    Tipy a rady z války v Bosně – informace z první ruky – DOPLNĚNO 4.2. | Postapo.cz
    http://postapo.cz/...eni/postapo-zpravy-ze-sveta/tipy-a-rady-z-valky-v-bosne-informace-z-prvni-ruky/

    tohle predpokladam znas?
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: jsem to zkusil zkouknout, dal jsem asi pulku a pak proklikal. hrozne se to vlece a informaci dost malo. mam pocit, ze kdyby to sepsal, tak se to da precist za 5 minut.

    OVERDRIVE: nouzova matematika? ;))

    ja kdyz si predstavim pad spolecnosti, tak treba prvni zima bude fakt brutalni. bude to imho primarne o psychice, do jaky bandy se dostanes. jako jedinec nevim, nevim. jakou budes mit motivaci? co kdyz mas deti, zenu, ten survival setup se brutalne zmeni. zasadni bude odhalit vcas, ze se to fakt sere, a udelat opatreni a nedoufat, ze se to zlepsi (nepredpokladam "skokovej" scenar, ze na evropu pristane 10 atomovek).
    ja znam akorat stoparskej "survival", tam vpodstate staci si hlidat vodu, zbytek uz nejak poresis, teda v evropskejch podminkach.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OVERDRIVE: dulezity si ujasnit, vydat za prachy nebo zadax? Pokud to druhy tak by to slo sirit jako nejakej git.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam