A ted mam plan! Dusene hovezi, takzvane Hyeni maso... samo do svickove, koprovky (nemam kopr, ale jde koupit), nebo do dusene mrkve a hrasku.
Tohle jidlo si zaslouzi rehabilitaci po zkusenostech skolnich jidelen, myslim, ze podobne, jako vepro knedlo zelo a segedin je to Evropske kulturni dedictvi.
Segedin se mi moc nepoved: tvrde maso, moc kysele zeli, moc kurkumy, malo cukru... ale udelam lepsi.
Kazdopadne nemocnym a slabym by bohati (my, ac to neni vzdy subjektivne pravda) meli rozdavat platek svickove na mrkvi a hrachu.
Stredni a vyssi trida pak dela z tucnych casti 12-48h vypek, a teprve potom na nem dela svickovou... vypeku se anglicky rika gravy a je to genialni, ale na ohen a cas narocne (mmchodem funguje i z ovci, ktere jen u nas jsou drahe, ve zbytku sveta je to levnejsi krava, ne tak samo v lat.am., tam ovce “nerostou”, resp je to skoda vody a travy, tam maj kravy, co maji i 40% tuku, pac hrb, ktere zas u nas jeste neumime chovat - a jo, jde to)
Furt chci restauraci, ve ktere budu kuchar, a vezte, ze jidla budou dokonala... uvazuju: ma cenu na takove misto komunitne vybrat prachy? Aby vzniklo? Od vyvaru a spaget a hotch potch pro vegany, az po 48h pecena masa na ginu ci whiskey, s presahem k dokonalosti masa jako potraviny?
Ryby vynechavam, to tak jen polivku, neznam dobre rybare a nemame more.