• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Asi jste mmchodem zaznamenali, ze vesmir byl na konci leta uznan nejakymi mezinarodnimi vojenskymi dohodami za mozne uzemi pro vedeni valky, ze?

Nedavno jsem o tom nekde slysel mluvit Petra Pavla
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Asi tak nejak... je to udajne protiteroristicka rutina v USA na federalni urovni.
    Nevim jak Rusove, Cinani a Galileo, GPS jako takove maj Amici, takze tam to bude jedna ridici seqvence.

Kazdopadne ono to obsahuje i vypnuti internetu a mobilnich siti jako takovych, takze i kdyz mas gps, stejne ti pulka navigaci moc fungovat nebude a budes z toho mit takovou lepsi buzolu....

Koukal jsem na to velmi zbezne a existuje i technika “geo-fencing”, ktera v pripade terroristickych utoku limituje prujezd jen pro proverena vozidla a omezi jejich rychlost na...

Kazdopadne nenasel jsem ty counter terrorist routines o kterych se mluvi v nekterych prepperskych videich, ale je toho desne mrdy na prohledani a asi nevim, jak se spravne ptat.

Mozna jsou to keci, co ja vim, zas pokud by vyhodili lidi z bts-ek a nechali si jen nejakou obdobu Tetry, rozhodne by to byla nemila situace... oni tim prepperi mmchodem podkladaj potrebu mit v baglu papirove mapy, s kterouzto souhlasim z vicero duvodu

Jinak co vim, tak na Banske typek vyrabel gps a spol rusicku pro cza a bylo to velke asi jako krabice od bot + autobaterka, a rikal neco v tom smyslu, ze Ostravu tim pokryje celou
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Mana (takove to rozpustne "jidlo") + sunka, protoze miluji maso.

Jsem hroznej clovek a je to priserna kombinace na snidani. Ja vim a stydim se.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Vstoupil jste do tajné konference, překvapil vyjukaného novináře šéf unijní diplomacie - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ne-konference-prekvapil-vyjukaneho-novinare-sef-unijni-diplomacie-40342927

trololo
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MATT: To netusim.
    MATT
    MATT --- ---
    SPECZ: a jak se to dela? zavolas Trumpovi, at zmackne tlacitko? ;) a co Glonass, Galileo atd.. ?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MATT: Dost často se jen provede selektivní rozostření civilní GPSky, takže ti pak ukazuje kraviny - jen ta "selektivita" jsou kruhy průměru stovek kilometrů ...
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: jak se vypina gps? (a vsechny jeho alternativy) naky rušičky, nebo se prostě selektivně nad danym státem vypínaj satelity? usa/rusko/eu/cina spolupracujou?

OVERDRIVE: tohle supr po "marocku" aka Tajine (tažín)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Novinár Boka: Cez východnú hranicu sa pašujú drogy aj orgány. Film Čiara je slabý odvar.
    http://www.youtube.com/watch?v=SAJdSIZZBkA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Pokud by nekdo nasel stahnutelne pdf, tak chci, muze to byt zajimave. Mam 3 kamose, a jednu bejvalku z Venezuely, a je to tam fakt spatny a to zaroven s tim, ze furt mas dojem, ze by mozna zitra veci mohly fungovat... a ono ne, uz roky. Takze mafie a gangy jedou, a treba kamoska rikala, ze i v dobrych dobach jsi jako holka chodil stredem ulice, pac jinak te ruce vtahly do baraku a nejdriv te to osukalo a pak vyzadovalo vykupne.

Finty typu ukrast rybarum na mori ulovek a motor a nechat je umrit zizni jsou bezne i ted i driv...

Venezuela je dobry priklad “ne snadno rozpoznatelneho SHTF”.... ktere mam z prvni ruky, knizku bych zkusil...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    The Modern Survival Manual: Surviving the Economic Collapse

The Modern Survival Manual: Surviving the Economic Collapse: Fernando "Ferfal" Aguirre: 9789870563457: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Modern-Survival-Manual-Surviving-Economic/dp/9870563457
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Myslim, ze z toho videa umim vsechno, nad 60% uspesnosti, s tim, ze veci, co me zajimaji, tak davav na cca 80% uspesnosti... vic to imho nejde.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    15 Needed Trade Skills For SHTF: Survival Career Change
    http://www.youtube.com/watch?v=q8DBk2P5z1w

Prave jsem zjistil, ze jsem nejuzitecnejsi clovek na tyhle planete:
    - jsem paramedic (jo, bez skilu medikace, oficialne)
    - jsem strelec a umim vyrobit i nektere dily (bohuzel ne kovanou hlaven, ale treba udernik, prach, kulku, patrony, zapalky)
    - umim chovat zvirata
    - umim pestovat rostliny
    (Vsechny skilly samo jdou ruku v ruce i s neuspechem, ktery ovsem rekneme 15 let zkousim minimalizovat praxi, ctenim a trainingy)
    - umim zaklady elektriny (meh)
    - umim zaklady tesariny (meh)
    Atd...

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hele neni to konina (prodava se to jeste?) nicmene je to hovezi plec, tzn cista svalovina. To maso je dobry tak na gulas, ne ze ne. Mozna na suseni, ale i to chce tuk.

Nicmene vzpomel jsem si na tzv. Hyeni maso. Ma ex- Hyena to pouzivala, kdyz jsem prijel a upad na nekolik dni (ony jsou to tydny, nakonec, ale...) do herakoveho abstaku.

Ja to delam v remosce, pac nemam troubu (krom Adlinejch sheltii), a delam to ze spatneho masa, ale da se to udelat v keramicke pecici dvoudilne misce ze svickove. A je to trivka.

Nakrajej mrkev na vetsi kusy, nakrajej taktez cibuli, muzes i jinou korenovou (celer, pastynak,...)... nakrajej spatna masa na cca 3cm kostky, lepsi masa (svickovou, panenku nech v celku, ale pak to zas bud otacej nebo polevej/podlevej)... mrdni do pecici nadoby a pec, ja bych to hodil na sadlo, lepsi olej, ale jde i na vode... myslenka je, ze z pocatku peces jak maso tak zeleninu na tuku, pak tam mrdnes vodu (idealne vyvar) a nechas hodne dlouho.

Spravne je to asi opacne, tedy maso nejdriv dusis a pak mu delas kurku, jenze na to ja seru, pac to delam vsecko v jedne nadobe (dutch owen, remoska, pecici keramika, celokovovy hrnec v troube, litinova pecici nadoba s poklopem)... ja to nejdriv trochu nakopnu bez vody, pak pridam vodu/vyvar, a pokud to jde (v remosce ne), tak nakonec muzes nechat celou vec i klidne vypect az do formy “maso ma kurku”

Finta je: maso, korenova zelenina, cibule... voda, olej/tuk... moc se do toho nesrat, .... dlouho. (Po 15h to bude asi fakt bozi, ale tou dobou ja uz z toho mam 3 hrnky polifky, flak masa a prilohu z korenove, hippici do toho ke konci hodi brambory, ktere navic zahusti vypek, takze dostanes gravy po englicku)

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dyz bych mel psat knizku o moznem reseni pruseru, a zaroven beru v uvahu, co jsem cet, slysel a zazil. Musim podotknout, ze (a sam to nemam uplne poreseny, hlavne v bodu a))
    A) go modular - hodne lidi ma nejaky nouzovky, a to jak uz v baraku, tak na zada/v aute postaveny tak, ze se nedaji rychle rozlozit na nekolik uzitecnych a opustitelnych kitu... typicky priklad: jsi v barcelone, na zadech mas 55+10l, a neco z toho chces ve meste... minimalne baterku, doklady, v urcitou dobu treba i plastenku, ohen, fotak/elektroniku.... co nepotrebujes je karimatka, varic, lzicka, zradlo... jsou to priklady (imho, kdo chodi s gunem a lekarnickama, nepotrebuje ani vetsinu munice a vic jak uplne basic 1st aid, spis ani to ne)... jenze, kdyz to vyhodis z baglu, nebo tak, co s tim? Jasan, nechat v aute (meh, hlavne treba ammo a tak), nacpat do skrinky na nadru, zakopat, nacpat do nejake skryse... jenze to musi byt kompaktni, nepromokave, odlozitelne, snadno sebratelne... idealne i rozlozitelne po tele, pokud spis chodis a stopujes, nez ridis.... neradim nic, i kdyz rad mam milion, ale k uvaze
    B) go light & resuply - tohle se nehodi na SHTF situace, kdy uz nefunguje nic, ale hodne lidi “nosi vsechno”, me spis, i s ohledem na a) funguje kradeni, meneni, a dost mista, kam to muzes dat... bezne jsme delali to, ze jsme vysli do mesta s prazdnym batohem (a nezbytnosti typu legalni nuz, doklady, co mas na sobe), a vsecko jsme vysomrovali... kdyz jsi uprchlik, typu shorelo mi vsecko, udrzuj se cisty, chovej se slusne a nos si dobry, i kdyz prazdny batoh... koleda koleda je funkcni model... charita ri da hadry (bacha ponozky!!!) a najist, na trhu ti daj ovoce-zeleninu, do prazdne flasky naberes vodu na benzinkach... kdyz mas spravny draty, rechargnes se v hospode, kdyz umis mluvit, tak bez nutnosti neco si dat... kazdopadne nekam to musis dat, a nikdy nesmis vypadat jako shnily houmless, coz vede i k policejni sikane, a podobne

Lidem jde verit ve dvou vecech:
    - vzdy te nekdo okrade (necestuj s palnou!! Nikdy, pokud nechces mit mega pruser)
    - vzdy ti nekdo neco da (a to i ve velkych pruserech)

Systemu jde verit v jednom:
    - kdyz na to seres, neexistuje zadny rozumny trest, i basa se da prezit, lepsi, nez-li nezit; kdyz se nechovas jako kokot, lepsi je spat na neci zahrade, nez na ulici, vlaky umi jezdit zadarmo, kdyz seres na pokuty a umis mluvit,...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hmm hmm, nevim jak je to v EU, ale prave jsem zistil, ze v pripade mayor terrorist attack (?!) existuje security routine:
    - turn off cell
    - turn off gps

To je vcelku dobrej hardcore, pokud to necekas. Vlastne to znamena, ze na nejaky cas ma terrorist attack rekneme state broad impact.

Zajimava informace a zajimalo by me, zda je tohle i v EU.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nebylo dost syra, hlavne jsem dolyl vyvarem omacku, jde samo zahustit moukou, ale ja chtel snidat do 10min, s minimem namahy, takze omacka neni zahustena

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Napsano jinam, cil je mit vyvarovnu, kdy i desitky kilo jidla netrvaji na vyrobu dyl jak 20min, pouzije se VSECHNO, a zaroven 70% vegan, 50% vegetarian...

Co zbyde se vzdy rozda chudym.

S tim, ze porce i nejlepsiho nesmi stat vic jak 250,- nejmin pak 45,-

Idealne vsechno od lidi, co to umi poskytovat, ale pokud to nepujde, i nakup z jatek, a tak. Nicmene 100% usability of everything, az po rohy a drapy.

To chci v zivote delat...

Podporili byste takovy startup? Co videlam, mimo to, co potrebujem s Adlou, tak by slo na “ponozky pro bezdomovce” a podobne...

Podporili byste to?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A ted mam plan! Dusene hovezi, takzvane Hyeni maso... samo do svickove, koprovky (nemam kopr, ale jde koupit), nebo do dusene mrkve a hrasku.

Tohle jidlo si zaslouzi rehabilitaci po zkusenostech skolnich jidelen, myslim, ze podobne, jako vepro knedlo zelo a segedin je to Evropske kulturni dedictvi.

Segedin se mi moc nepoved: tvrde maso, moc kysele zeli, moc kurkumy, malo cukru... ale udelam lepsi.

Kazdopadne nemocnym a slabym by bohati (my, ac to neni vzdy subjektivne pravda) meli rozdavat platek svickove na mrkvi a hrachu.

Stredni a vyssi trida pak dela z tucnych casti 12-48h vypek, a teprve potom na nem dela svickovou... vypeku se anglicky rika gravy a je to genialni, ale na ohen a cas narocne (mmchodem funguje i z ovci, ktere jen u nas jsou drahe, ve zbytku sveta je to levnejsi krava, ne tak samo v lat.am., tam ovce “nerostou”, resp je to skoda vody a travy, tam maj kravy, co maji i 40% tuku, pac hrb, ktere zas u nas jeste neumime chovat - a jo, jde to)

Furt chci restauraci, ve ktere budu kuchar, a vezte, ze jidla budou dokonala... uvazuju: ma cenu na takove misto komunitne vybrat prachy? Aby vzniklo? Od vyvaru a spaget a hotch potch pro vegany, az po 48h pecena masa na ginu ci whiskey, s presahem k dokonalosti masa jako potraviny?

Ryby vynechavam, to tak jen polivku, neznam dobre rybare a nemame more.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam