• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Spajdr jsem ja.

    Puvodne se mi rika Spider, pac jsem si to sam vymyslem, ctouc v nejakych 199x Spidemana v podani SemicArt, coz byly varianty ze 60.let.

    Proste:
    - nejlepsi je stat, tam kam ty miris
    - kde kupujes ty pilulky proti krase?
    - spidey, tvuj dokonalej soused, kterej snese vsechno

    Takovy ty hodne vtipny a ne pubertacky sracky, kdy Spiderman byl novinar, co stal vzdy na strane zakona a poradku, pac jednou to neudelal, a stalo ho to rodinu...

    Spider je moje hlavni prezdivka, kdyz jsem pak objevil, ze existuje Spider Jeruzalem, z comixu Transmetroplitan, kterej i politicky zastupuje vse, co si myslim, tak se to uplne srovnalo do late.

    Bylo obdobi, kdy jsem Transmetropolitan rozdaval lidem na DVD (v te dobe este nebyly usb ssd)...

    Takze JA JSEM SPIDER, asi jako je Slunko Slunko, Burkhar Pica z Trebica, nebo Sorbak Sorbakem, nebo Bota Botou. To je... no dnes uz... tss 30 let stara prezdivka.

    Overdrive pak pochazi z Mona Lisa Overdrive, vzniklo to v 1994 na serveru Mamedia, pozdej Mageo, pozdej Cyberspace, pozdej Nyx... tedy ceske vylepsene BBS, kde uz casto Spider byl... takze Overdrive


    Pouzivam Overdrive, Over23 (two-free, aka tekk), Over36 (3,6-di-acetil-morphin)... a variant...

    Do drzky si klidne dat muzem, Fight Club me vcelku bavi, ale po vzajemnem souhlasu. S tim, ze ja automaticky souhlasim.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OVERDRIVE: Ty čidla na prach mě zajímají. Kvůli kamnům a popelu.

    BTW, vyrůstal jsem v Sudetech v Děčíně a tam byl vzduch nejen vidět, ale dal se u nakládat lopatou. Když napadl sníh, byl do půl hodiny kropenatej jak dalmatin. Soudruzi se s tím nesrali.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Chudak. Dopici uplne vidim, jak jsme delali SensoricNet, a ja tam vyklada o poletavem prachu, o tom jak se na nej nabaluji toxiny a polutanty, a po nejakych krivkach se pak snizuje plodnost a tak, a nekdo rek... ale Feri rikal, ze v Ostrave neni bordel jak v Moste, a ja... no ja nevim jak v Moste, my tady merime cisla, s nima si neco muzeme pak delat, ja nevim kdo co, a nekdo rek... a co kdyz je pi 5,17, nevyslo by to uplne jinak?
    A ja: no jako vyslo, vite, ale my merime cisla, data proste, stabilnim senzorem... ano, vychazime z predpokladu, ze zrovna tahle data nekoho zajimaji, pac vite, unas je vzduch videt, a z publika se ozvalo: ale piku je pi pet a kousek...


    Ja ja uz v te dobe mluvil jen... pro forma, pac pi proste neni pet a kousek, howg.



    Dycky jsem myslel, ze to po me nekdo prevezme, po dvou letech, a ono se to rozpadlo, takze mame hardware, mame infra, existuje businiss model, jen me uz proste nebavi bojovat s “ekologama” co tvrdi, ze pi je nekde kolem peti, at dokazu nevinnu... mrdat.


    Flegr, ve stejne pozici,...

    https://video.aktualne.cz/...nadsadil-jsem-zachranilo-to-spoustu/r~d7ddc85c2e9b11eb95caac1f6b220ee8/
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LAUNCHER: Overdrive.

    A navíc bezostyšně lže, ale to už beru jako diagnózu. Utváří svou "realitu" dle svých aktuálních potřeb. Vzhledem k tomu, že mám paměť a inteligenci řádově výš, než on, si pamatuji vše. To, co zde píše, jsou lži, kterým chorobně sám věří. Takže tak.
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: spis takhle ;)
    Brazilian Black Beans - Skinnytaste
    https://www.skinnytaste.com/brazilian-black-beans-5-ww-points/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Kdo nebo co, je "Spajdr"?

    PS: Doufam, ze nedostanu "po hube" :-))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Tak nejak tohle? Ja v argentine nebyl jen v uruguai, ale tamse ji jen syr a maso,...

    Abuelo Peláez’s Frijoles Negros (Black Beans) Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/12766-abuelo-pelaezs-frijoles-negros-black-beans
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem genialni varianta na anglickou kuchyn:
    - na panvi jelitovy prejt
    - brokolice v horke vode (po chuti i naparovana)

    Nic jineho... nebo jeste trocha krenu.

    Ta kombinace chuti je... dokonala.

    Vyroba 10min pri multitaskingu vareni brokolice a prismahnuti krve z jelita
    MATT
    MATT --- ---
    btw: takova finta s cizrnou: namocena a uvarena jde zamrazit.
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: ty velky recky mi ani nepripominej, naposledy jsem si koupil 3kg kyublicek, protoze mensi nebyl, ale zas dobra cena.. :))

    jinak ja mam nejoblibejesi cerny z maroka, kyblicek tusim 800g, cena tusim 120

    k mungo jsem se jeste nepropracova, ale zato jsem si v argentine oblibil takovy maly cerny fazole, bohuzel se mi jeste nepodarili udelat tak vyborny, jak to delaj oni..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Cizrna je na vareni fakt peklo. Proto ji delam z te susene vcelku malo. Ale ten rozdil fakt neva. Cocka je za 20min, takze kdyz uz bys pomalu sleval cizrnu, zacnes s cockou. Navic cizrna se da udelat dopredu, nechat stat na lince a pouzivat, kdyz je potreba.

    S tema konzervovanejma cizrnama: ja kupuju izraelskou ve sklenicich, a je docela dobra. Pounta je ji vyplachnout az do ciste vody, az pak pouzivat.

    Imho cizrna je trochu jak olivy, muzes koupit ty za 5,- v igelitaku, nebo pak za 30,- recke (ty fakt doporucuju) Delphy (maj je v kauflandu a obcas tam jezdim vyhradne pro ne, jsou to uz takovy mensi svestky, nalev je jen malounko slany, maji je i v oleji, pripadne pak v oleji a oreganu!!! Doporucuju, to je next level shit.)

    Obecne za jidlo desne utracim, sice kupuju fazole za 7-9,- pac tam je to u konzervy fuk, ale za kapari, olivy, maso, vajicka (kdyz nejsou domaci kusy zvirat), za zeleninu, za syry.... klidne 1/3 vyplaty mesicne a zasadne bio, volne chovy, co nejmin trapeni, dost koukam na slozeni, a mam vychytane znacky a mista, kde kupovat premiovku.

    Mmchodem mungo jsem varil jen jednou, snim toho i 1/4 kila nez se mi ohreje caj, jen primo z klicici nadoby...

    Zrovna ted se musim drzet, abych nechal aspon vyklicit, a zkusil to nakladani do soli, oleje, octa ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak vychytavka je kuchynska minutka (+ treba pak i telefon)... nechavam veci varit a delam jine veci, uklizim, ctu si, pripravuju jinou cast jidla,... davam si minutku na kratsi cas, kdyz neznam pripravu, abych moh kontrolovat (vetsinou po 1/3 casu, pokazde, coz sedi i s tim, ze neco se dochucuje v ruznych fazich nebo jede soubezne, treba zeleninu do polevek na masle na panvi delam soubezne s vyvarem/cockou v hrnci a korenim v ruzne casy ruznou panev/hrnec)...

    Obecne vetsinou varim na 3 plotynkach najednou, a to tak, ze nejdriv si vsechno pripravim, a pak multitaskuju ve spravne casy. Na ctvrte plotynce pak stoji konev s kafem/cajem.

    Kdyz mam jen jeden hrnec (cundr), vim, kdy co tam musi jit.

    Treba miso pastu musis zas dodavat az ke konci, jinak ji znicis, ale vyvar z cehokoliv klidne na 3h muzes opustit a jit si lehnout, fazole taky...
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: zajimavy, od chvile, co jsem poznal rozdil v chuti mezi konzervovanou a normalni cizrnou, tak konzervu fajk jen v nouzi.

    delka varu cizrny a cerveny cocky je rozdilna temer v radu hodin.. a namacet je dobry, min se prdi ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Arpada jsem sem daval, me se to libi od cca 40min. Komentoval jsem to tak, ze je to takovej slovenskej Kmenta, delal hodne investigaci organizovaneho zlocinu uz od pulky devadesatek.... mam ho moc rad.

    Ruznou dobu vareni ceho?
    Jako fazole s cizrnou a tak?

    Pravda fazole pouzivam predevsim konzervovane, to same cizrna. Clovek tim nic neztrati a srat se s namacenim, propiranim, ochucovanim, desne dlouhym varenim,.... spis nee. Zvlas kdyz konzerva vyjde nekdy i na 10,-, cizrna tak na 20-30,-; zvlast cizrna je ze susene peklo. Nicmene mam tu par kilo susenych variant. Fazole vzdy na jare sazim, a kupuju nove.

    Nemyslim, ze je nejak problem s ruznymi dobami vareni... ruzne barevne cocky (ze sucheho) varim dohromady (po namaceni, ktere byt nemusi).

    Cizrnu, fazole a ryzi varim zvlast, a mycham to az na panvi.

    Vetsinou to delam ze zbytku, tedy kdyz jeden den varim jedno, druhy den druhe, dovarim treba treti a zbytky hodim na panev a dochutim v ruznych stylech, od ala gulas az po bile syrove omacky.

    Dokonce to delam i tak, ze uz mam hotovy dhal, a uz je misto v hrnci, a zrovna mam od snidane jasminovou rejzi, nebo uz hotove fazole, co jsem nedojed... sup to do dhalu.

    Tedy odpoved = vic hrncu najednou + neseru se s tim.
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: jsem se te chtel, zeptat, jak resis ruznou delku vareni tech surovin, ale ted koukam, ze asi vsechno pouzivas konzervovany.. docela bleah :D navic cenove se dostavas na x-nasobky.. (rano jsem se divil, ze pises o mungo fazolich, ze jsou drahy, ale hotovy klicky drahy jsou, nicmene kilo susenejch stoji podobne jak cizrna, rejze, fazole a to jeste v luxusni kvalite..

    RAINBOF: na wiki mas odkazy na zdroje

    OVERDRIVE: tyopek docela divnej, ale asi hodne premejsli... nicmene, narazil jsem tam jeste na jednoho novinare a toho doporucuju mnohem vic. kdytak jako lakadlo si dej poslednich 11 minut :)

    Árpád Soltész: Keď prídu dejiny, Slováci si stiahnu gate a dúfajú že použijú lubrikant
    http://www.youtube.com/watch?v=jvot6tz8D2s&t=2400
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Dneska mne napadlo, neni nekde kvalitni material o tom jak se driv resily smrti z milosti (aka asistovana sebevrazda, eutanazie) ? ne jen zpusoby ale i takovy to kolem kdy se k tomu sahalo a jak se na to divala spolecnost. Zda se ze mam rozbitej google.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Skoda.

    Mmmchodem, blboven, nemuzete mi nekdo rict, ze po R se pise Y? ;)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Sorry, nelze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam